Ο Εκτορας ανοίγει αύριο το βράδυ το δικό του… εστιατόριο στον Alpha. Γνωρίστε τους συνεργάτες του !

Μπορεί η κουζίνα ενός εστιατορίου να γίνει η αφετηρία για μια νέα αρχή;
Μπορούν άνθρωποι που δεν έχουν την απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση να μάθουν και να διακριθούν;
Μπορεί ένας σεφ να τους καθοδηγήσει και να τους εμπνεύσει ώστε να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους;
Στη νέα εκπομπή του Alpha, «Botrini’sProject», που κάνει πρεμιέρα αύριο βράδυ στις 21:00, ακολουθούμε τον Έκτορα Μποτρίνι καθώς αναλαμβάνει ένα διπλό ρίσκο: Το άνοιγμα του πρώτου του εστιατορίου στην Αθήνα, σε μια εποχή που οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, αλλά και την εκπαίδευση 12 νέων με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα, προκειμένου να το στελεχώσουν.
Ο Έκτορας Μποτρίνι δεν επενδύει απλώς σε μία νέα επιχείρηση, αλλά και σε μία απροσδόκητη ομάδα ανθρώπων, εμφυσώντας τους την πεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι επιθυμούν, παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Μοιράζεται μαζί τους το πάθος, τον ενθουσιασμό, τον δυναμισμό και την τόλμη που τον χαρακτηρίζουν, και τους δίνει αυτό που χρειάζονταν περισσότερο: Μία ευκαιρία.
Μέσα από μια σειρά μαθημάτων και δοκιμασιών, οι νέοι αυτοί θα αποκτήσουν γνώσεις, θα δημιουργήσουν, θα πειραματιστούν, θα ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και θα αναδείξουν τα προσόντα τους. Σε αυτό το τολμηρό του εγχείρημα ο Έκτορας Μποτρίνι έχει ως αρωγό μια ομάδα έμπειρων συνεργατών, τους οποίους είπα σήμερα να σας τους… συστήσω λιγάκι καλύτερα, πριν η εκπομπή βγει στον αέρα μέσα από το κανάλι της Κάντζας…
Καθηγητές…
Παύλος Μανωλάς
Ο Παύλος Μανώλας έχει σπουδάσει χημεία τροφίμων στην Μπολόνια και είναι εξαιρετικός γνώστης της Γαλλικής και της Ιταλικής κουζίνας. Παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και έχει ειδικευθεί σε θαλασσινά και ζυμαρικά.
Εργάστηκε ως σεφ σε πολλά εστιατόρια της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας.Οι διακρίσεις του είναι πολλές και περιλαμβάνουν 2 Χρυσούς Σκούφους καθώς και βραβεία σε διαγωνισμούς μαγειρικής σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η τεράστια παέλια του με 3,5 μέτρα διάμετρο και βάρος 1,85 τόνoυς προτάθηκε για το βραβείο Γκίνες το 1994.
Διδάσκει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ από τον Οκτώβριο του 2008.
Πέτρος Καλεβρόσογλου
Ο Πέτρος Καλεβρόσογλου, είναι ο πιο νέος καθηγητής της σχολής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Σπούδασε τουριστικά και μαγειρική – ζαχαροπλαστική, ενώ έχει διατελέσει ως σεφ σε γκουρμέ εστιατόρια και μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας και όχι μόνο. Η αγάπη του για την μαγειρική τον έφτασε ως το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, όπου παρακολούθησε σεμινάρια γαλλικής κουζίνας.
Sous Chefs…
Θοδωρής Ρουβάς
Ο Θοδωρής βρίσκεται στο πλευρό του Έκτορα Μποτρίνι για περισσότερο από δύο χρόνια. Είναι 25 ετών και κατάγεται από την Κέρκυρα. Δούλεψε ως βοηθός σεφ στο ARTΟ2 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο Etrusco, στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε από σχολή μαγειρικής και από τότε έχει εργαστεί ως βοηθός σεφ σε διάφορα εστιατόρια, μέχρι να γίνει ένας από τους πιστούς βοηθούς του Έκτορα Μποτρίνι.
Κωστής Σβεντζούρης
Ο Κωστής είναι 28 ετών και κατάγεται από την Αθήνα. Σπούδασε σε σχολή μαγειρικής και μιλάει αγγλικά και ισπανικά. Η επαγγελματική του εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στα ελληνικά σύνορα, καθώς έχει μαθητεύσει και στο εστιατόριο του Μαρτίν Μπερασατένγκι στο Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία. Συνεργάζεται με τον Έκτορα Μποτρίνι, ως βοηθός σεφ στο Etrusco, από τον Οκτώβριο του 2008.
Ένα καινούργιο εστιατόριο που διεκδικεί μία θέση στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Δώδεκα άνθρωποι που ξεκινούν από το μηδέν για να φτάσουν στην κορυφή.
Ένας διακεκριμένος σεφ, ο Έκτορας Μποτρίνι, παίρνει το ρίσκο να κάνει και τα δύο πραγματικότητα…

Read More

And More