Νέα τεράστια διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία!

Μολύνεται συνεχώς η θάλασσα από νερά με ραδιενέργεια – Η ραδιενέργεια μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα!- Πρωτοφανής σύγχυση της εταιρίας Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα- Ανακοίνωσε πως το μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό χύνεται ΕΙΤΕ από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα Νο 2 ΕΙΤΕ από ένα αυλάκι!

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως η Tepco ετοιμάζεται να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στις ρωγμές ώστε να σταματήσει τη διαρροή.

Αξιωματούχοι της Tokyo Electric Power Co (TEPCO) δήλωσαν πως η ρωγμή που εντοπίστηκε στο τσιμεντένιο αυλάκι κάτω από τον αντιδραστήρα ίσως να είναι η αιτία της πρόσφατης μόλυνσης της θάλασσας ανοικτά των βορειο-ανατολικών ακτών.

Η ραδιενέργεια μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα. Δεν είναι ακόμα σαφές αν το νερό προέρχεται από τον ίδιο τον αντιδραστήρα ή διαρρέει από το αυλάκι αυτό και χύνεται στη θάλασσα.

Ο Χιντέχικο Νισιγιάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η TEPCO σκοπεύει να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στο αυλάκι για να κλείσει τη ρωγμή.

”Με τα επίπεδα ραδιενέργειας να αυξάνονται στη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε τους λόγους και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε ανάλυση δειγμάτων τόσο από το νερό στο αυλάκι, όσο και από τη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σίγουροι μέχρι να μελετήσουμε τα αποτελέσματα”, επισήμανε ο ίδιος.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) θα στείλει δύο εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία για να λάβει πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1) που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Δύο εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ θα συναντηθούν με ιάπωνες αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα πυρηνικής ενέργειας από τις 4 Απριλίου και μετά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που ανήρτησε χθες Παρασκευή στον ιστότοπό της η υπηρεσία.

Read More

And More