Festival look! Τι να φορέσω σε μία συναυλία; Ποιες είναι οι παγίδες;

Mπορεί να μην είμαστε η απόλυτα φεστιβαλική χώρα, σε σύγκριση παραδείγματος χάριν με την Αγγλία, αλλά έχουμε κι εμείς τις μουσικές μας στιγμές και μάλιστα τώρα τους μήνες του καλοκαιριού ολοένα και πληθαίνουν. Ροκ συναυλίες και φεστιβάλ που ξεκινάνε από νωρίς το πρωί και ολοκληρώνονται αργά το βράδυ, live από καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας που με ενθουσιασμό επισκέπτονται την ηλιόλουστη Ελλάδα αλλά και εγχώριοι τραγουδιστές που μας κάνουν να απολαύσουμε τις επιτυχίες τους υπό το φως του φεγγαριού.

Είναι μία πολύ ωραία εμπειρία που αξίζει ακόμη κι αν δεν είσαι φανατική οπαδός των lives να τη ζήσεις. Επέλεξε το είδος της μουσικής που σου αρέσει, συνεννοήσου με την παρέα σου, οργανωθείτε για να πάρετε τα εισιτήρια στην ώρα τους και ζήσε τη μουσική στιγμή σου. Ωραία όλα αυτά και σίγουρα η ιδέα δεν σου ακούγεται άσχημη αλλά τι φοράνε σε μια βραδιά Live, σε ένα φεστιβάλ, σε μία συναυλία όπου κάτω μπορεί να έχει χώμα, ο ήλιος να καίει από νωρίς το πρωί και τα πράγματά σου να μην χωράνε στο κομψό σου τσαντάκι;


Κate Bosworth, Alessandra Ambrosio, Beyonce

Το TLIFE που βρίσκεται πάντα δίπλα σου σε τέτοιες κρίσιμες στιλιστικά στιγμές σου οργανώνει το μυαλό και σου προτείνει looks για να απολαύσεις όσον το δυνατόν καλύτερα τη συναυλία που θα επιλέξεις.
Σημείωσε πως δεν είναι όλα τα live ίδια και υπάρχουν κάποια που απαιτούν άλλου είδους προετοιμασία (θα σου την αναλύσω παρακάτω) ενώ βασικό σου κριτήριο είναι να είσαι άνετη και όσο το δυνατόν πιο “ασφαλής” από τη ζέστη αλλά και τυχόν ποδοπάτημα.


Σορτσάκι


Σίγουρα η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι να φορέσεις το τζιν σορτσάκι σου με ένα t-shirt. Πολύ σωστή σκέψη θα σου πω αφού όπως όλα τα καλοκαίρια έτσι και το φετινό, το τζιν σορτσάκι έχει την τιμητική του. Συνδύασέ το με έξυπνα t-shirts και ένα ζευγάρι converse, ή σανδάλια αν η συναυλία που θα πας τα επιτρέπει και θα δεις πως και άνετη θα είσαι και θα μπορείς με ευκολία να χορέψεις.
Γιατί φέτος δεν επιλέγεις ένα σορτσάκι με χρώμα;

Σορτσάκια δεν είναι μόνο τα τζιν, μπορείς να φορέσεις δερμάτινα κοντά αν φυσικά τα επιτρέπει ο σωματότυπός σου και να τα συνδυάσεις με μπλουζάκια με κρόσσια δημιουργώντας ένα πιο ροκ- funky στιλ. Αν τα μπουτάκια σου δεν επιτρέπουν τα σκαφτά σορτς τότε δεν χρειάζεται να απογοητευτείς αφού ένα βερμουδάκι μαζί με ένα μοδάτο τοπ θα δώσουν ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Παπούτσια
Πως καταλαβαίνεις όμως αν μπορείς να φορέσεις σανδάλια; Είναι η συναυλία αυτό που λέμε “γυναικεία” δηλαδή θα πας να παρακολουθήσεις ένα Live που θα επικρατεί απλά η καλή διάθεση και το κέφι; Αν οι απαντήσεις σου είναι θετικές σε αυτά τα ερωτήματα τότε σίγουρα τα σανδάλια σου μπορούν να φορεθούν.


TIP: Aπόφυγε να χρησιμοποιήσεις σανδάλια σε φεστιβάλ ημερήσια όπου θα βρίσκεσαι επί πολλές ώρες στο χώμα και τα πόδια σου όχι μόνο θα ταλαιπωρηθούν αλλά θα είναι και εκτεθειμένα σε μπύρες, αλκοόλ, τσιγάρα κτλ. Ένα ζευγάρι converse είναι σωστή επιλογή αφού η ζέστη θα είναι μεγάλη. Aλλά ακόμη και μποτάκια αρκετά σκληρά στην επιφάνειά τους θα σου επιτρέψουν να είσαι σίγουρη για το που και τι πατάς αλλά και να μην κινδυνεύεις να γυρίσεις σπίτι χωρίς νύχια – tragic!

TIP: Σε ό,τι ύφους συναυλία κι αν βρεθείς μην επιλέξεις σε καμία περίπτωση σαγιονάρες αλλά και άλλου είδους παντόφλες. Το πόδι σου επιβάλλεται να είναι σταθερό!

Φόρεμα

To φόρεμα σε χαλαρή γραμμή είναι μία επιλογή επίσης σωστή. Επέλεξε αέρινα υφάσματα σε χρώματα γήινα φόρεσε ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση και οι κανόνες για την επιλογή των παπουτσιών παραμένουν οι ίδιες δηλαδή τα καθορίζει το που γίνεται αλλά και το είδος της συναυλίας.

TIP: Απόφυγε τα μακριά φορέματα σε συναυλίες που θα θέλεις να χοροπηδήσεις αλλά και που ξέρεις πως θα υπάρχει κίνδυνος να σου πατήσουν την άκρη του.

TIP: Ένα μυστικό που πρέπει να προσέξεις είναι το να κάνεις τη σωστή επιλογή εσωρούχων αφού συνήθως οι συνθήκες σε συναυλιακούς χώρους δεν επιτρέπουν να κάθεσαι κάπου αλλού εκτός από κάποιο πεζουλάκι είτε ακόμη και καταγής οπότε γιατί δεν βάζεις μέσα στην τσάντα σου και μία πασμίνα ώστε να στρώσεις κάτω – όχι την καλή, επώνυμη φυσικά!

Φούστες

Ο ίδιος απαγορευτικός κανόνας ισχύει και για τις μακριές φούστες οι οποίες είναι μία πολύ καλή επιλογή για μια συναυλία με πιο εναλλακτικό χαρακτήρα όπου θα μπορείς να κάθεσαι και να απολαύσεις τη μουσική. Συνδύασέ την με κομψά αέρινα τοπ και σανδάλια σε γήινα χρώματα.

Αν θέλεις να φορέσεις μία κοντή φούστα φυσικά και μπορείς να την επιλέξεις. Η πιο καλή ιδέα αφορά στα φουστάκια σε ανοιχτή γραμμή ώστε να σου επιτρέπουν να είσαι ευκίνητη γεγονός που οι pencil στενές φούστες δεν το κάνουν. Συνδύασέ την είτε με cropped top, με κορμάκια είτε με μοδάτα casual t-shirts.

Παντελόνι

Το παντελόνι δεν είναι κακή ιδέα παρόλο που η ζέστη μπορεί να σου προκαλέσει αίσθημα λιποθυμίας ιδιαίτερα αν επιλέξεις τζιν! Μην το κάνεις λοιπόν απόφυγε το τζιν αλλά κι άλλα παρόμοια στιλ με σκληρή ύφανση.

Δοκίμασε αέρινα ψηλόμεσα παντελόνια που θα μπορέσεις να τα φορέσεις με μπλουζάκια γυρισμένα στη μέση, Cropped tops, πουκαμισάκια. Παντελόνες σε στιλ σαλβάρι με χαλαρά τοπ που θα επιτρέπουν κάθε ίχνος αέρα να διαπερνά το ύφασμα αλλά και κολάν με μακριά – οversized t-shirts.

TIP: Απόφυγε τα συνθετικά υφάσματα αφού θα σε κάνουν να ζεσταθείς και να ιδρώσεις έντονα.

Φόρμα

Μία ολόσωμη φόρμα αλλά ακόμη κι ένα jumpsuit θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και δεν θα σε κουράσουν, το μόνο που πρέπει να σκεφτείς πριν “κλειδώσεις” στο ολόσωμο σύνολο για την συναυλία είναι το αν εκεί που θα είσαι θα έχει τουαλέτα. Το ξέρω πως δεν θα έπρεπε να τα σκέφτεσαι όλα αυτά αλλά αν πρέπει πίσω από τα θαμνάκια να ξεντυθείς ολόκληρη καλύτερα να επιμείνεις στη φούστα ή το σορτς.

Τσάντα

Αφού λοιπόν έχεις καταλήξει στο σύνολο θέλω να σου πω πως εξίσου κρίσιμη απόφαση είναι η τσάντα που θα κρατήσεις. Μία είναι η συναυλιακή τσάντα και είναι αυτή που περνάει χιαστή cross body – στο σώμα σου. Έχει δηλαδή μακρύ λουράκι, είναι ευρύχωρη και δεν θα σε κουράσει ούτε στιγμή αφού κρεμιέται από πάνω σου και σχεδόν την ξεχνάς. Σου δίνει άνεση να κινείς χέρια, να χορεύεις αλλά και να έχεις μέσα από τα βασικά σου αντικείμενα μέχρι καλλυντικά και καθρεφτάκι -κορίτσια είμαστε πάντα θέλουμε να ρίξουμε κάποια κλεφτή ματιά. Πάρε μαζί σου λαστιχάκι για τα μαλλιά, χαρτομάντιλα, ενώ αν βρεθείς εκεί από νωρίς το πρωί μην ξεχάσεις να φορέσεις τα μοδάτα γυαλιά ηλίου σου τα οποία όταν νυχτώσει σίγουρα θα θέλεις να ξεφορτωθείς μέσα στο τσαντάκι σου.

Αξεσουάρ

Όταν έρθει η ώρα να στολίσεις το σύνολό σου θα πρότεινα να αποφύγεις τις υπερβολές και να περιοριστείς σε ένα κομψό ζευγάρι γυαλιά για το πρωί. Ένα μοδάτο κρεμαστό για το λαιμό κι αν το επιτρέπει η στιλιστική σου ταυτότητα γιατί όχι και τουρμπάνι στο κεφάλι που είναι πολύ must στους συναυλιακούς χώρους.

Σου εύχομαι να περάσεις super, να βγεις πολλές φωτογραφίες και να μην ξεχάσεις να φορέσεις αντηλιακό!

Read More

And More