Φάρσαλα: 690 χιλιάδες ευρώ υπεξαίρεσαν δύο παπάδες μέσα σε ένα εξάμηνο!

Οι δύο ιερείς ηλικίας 36 και 38 ετών, συνελήφθησαν για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης!
Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπεξαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 690.000 ευρώ κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012!
Όλα ξεκίνησαν όταν καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που έγινε προ δεκαπενθημέρου, στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων που έχουν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.
Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι την 25-06-2012 οι δύο συλληφθέντες ιερείς, αρμόδιοι σε θέματα διαχείρισης μισθοδοσίας των ιερέων της προαναφερόμενης Ιεράς Μητρόπολης κατέθεσαν στην Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων πλαστογραφημένη την κατάσταση μισθοδοσίας επιδόματος ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων που εκδόθηκε 20-06-2012, η οποία εμφάνιζε προβλεπόμενη κρατική δαπάνη αξίας 28.864 ευρώ αντί του ορθού 8.864 ευρώ.
Μάθε περισσότερα στο newsit

Read More

And More