Quiz: Ξέρεις να γυμνάζεσαι σωστά ώστε να αποκτήσεις και το πολυπόθητο σώμα;

Οι λάθος επιλογές όταν γυμνάζεσαι μπορεί να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Κάνε το παρακάτω quiz και δες αν έχεις τη σωστή εικόνα για τα μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να ασκείσαι σωστά και αποτελεσματικά.

Αν θες να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο τη φόρμα σου, θα πρέπει να κάνεις δυο έντονες ασκήσεις, η μία πίσω από την άλλη.

  1. Σωστά. Έτσι χτίζεις την μυϊκή σου μάζα πιο γρήγορα.
  2. Λάθος. Οι μύες σου ενδυναμώνονται πιο γρήγορα όταν αφήνεις μια μέρα ξεκούρασης μεταξύ των ασκήσεων.

Απάντηση. Λάθος. Ειδικά όταν κάνεις την ίδια άσκηση δυο μέρες συνεχόμενα, αυξάνεις τον κίνδυνο να “κάψεις” τους μύες σου, αν δεν τους δίνεις τουλάχιστον 48 ώρες να ξεκουραστούν. Καλό θα ήταν να οργανώσεις ασκήσεις στοχευμένων μυικών ομάδων κάθε μέρα και ύστερα να επαναλάβεις τις ασκήσεις.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματικότητα της εκγύμνασής σου;

  1. Βάρη και μετά καρδιο-τονωτικές ασκήσεις (ασκήσεις με ρυθμό όπως οι αερόβιες που αυξάνουν τον παλμό της καρδιάς και την κυκλοφορία του αίματος) – θα κάψεις περισσότερες θερμίδες
  2. Καρδιο-τονωτικές ασκήσεις και ύστερα βάρη. Θα ενδυναμώσεις έτσι τους μύες σου πιο γρήγορα.

Απάντηση: Βάρη και μετά καρδιο-τονωτικές. Σύμφωνα με έρευνες, όχι μόνο θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, αλλά θα κάνεις και στην καρδιά σου μια πολύ μεγάλη χάρη.

Ποια ώρα της ημέρας είναι η ιδανικότερη για να πας στο γυμναστήριο, αν φυσικά θέλεις να συνεχίσεις τη γυμναστική και μετά τον πρώτο μήνα:

  1. Το πρωί
  2. Το βραδάκι
  3. Όποτε αισθάνεσαι ότι το έχεις ανάγκη

Απάντηση: Πρωί. Έρευνες έδειξαν πως άνθρωποι που πηγαίνουν με την πρώτη ηλιαχτίδα της ημέρας στο γυμναστήριο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα τους μέχρι τέλους, από εκείνους που επιλέγουν να επισκεφθούν το γυμναστήριο μετά τη δουλειά ή κάποια άλλη μέρα της ημέρας.

Φοβάσαι πως με τη γυμναστική θα καταπονήσεις τα γόνατα; Ποια μυική ομάδα πρέπει να δυναμώσεις για να το αποφύγεις;

  1. Του μύες της γάμπας
  2. Τους ραχιαίους
  3. Του μηρούς

Απάντηση: Μηροί. Οι τετρακέφαλοι σου βοηθούν τα γόνατα να ευθυγραμμίζονται όταν τρέχεις, να στηρίζουν όλο το σώμα χωρίς να μετατοπίζουν το βάρος μόνο στα κόκαλα και τις κλειδώσεις. Οπότε αδύνατοι μηροί μπορεί να σημαίνει γόνατα που πονάνε.

Τι πρέπει να κάνεις για να δυναμώσεις γρήγορα όλο το μυϊκό σου σύστημα;

  1. Να κάνεις όλες τις ασκήσεις για το πάνω μέρος του σώματος, να ξεκουραστείς και να συνεχίσεις με τις ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματός σου.
  2. Να κάνεις εναλλάξ ασκήσεις για το πάνω και κάτω μέρος του σώματος, χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα για ξεκούραση.

Απάντηση: Ασκήσεις εναλλάξ. Για παράδειγμα, μετά από ασκήσεις για τους ώμους, μια εξάσκηση για τους γλουτούς, αυξάνει τους σφιγμούς της καρδιάς σου αποτελεσματικότερα από ότι αν διαχώριζες τις ασκήσεις ανάλογα με το μέρος του σώματος.

Ασκείσαι καλύτερα όταν αποσπάς το μυαλό σου από τη γυμναστική, διαβάζοντας περιοδικά ή παρακολουθώντας τηλεόραση, για όσο κάνεις στατικό ποδήλατο ή διάδρομο.

  1. Σωστό
  2. Λάθος

Απάντηση: Λάθος. Είναι πιθανό με το να διαβάζεις περιοδικά να έχεις πολύ άσχημη θέση του σώματος. Κι όταν δεν στέκεσαι σωστά, ίσια, οι πνεύμονες εμποδίζονται στην αναπνοή, οι μύες δεν οξυγονώνονται σωστά και δεν αποδίδουν το μέγιστο.

Read More

And More