Πέθανε ο τραγουδιστής του “Νέου Κύματος” Λάκης Παππάς

“Η φωνή των μπουάτ” ο τραγουδιστής Λάκης Παππάς, πέθανε το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 76 ετών. Πρόκειται για έναν σημαντικό ερμηνευτή και τραγουδοποιό που συνέδεσε την καλλιτεχνική του πορεία με το “Νέο Κύμα”.

Τη δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε και μέσα από το προφίλ του στο Facebook ο γνωστός μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης γράφοντας: “Πέθανε σήμερα το πρωί σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας 76 ετών ο Λάκης Παππάς από τις καλύτερες φωνές στο Ελληνικό τραγούδι”.

Λίγα λογία για τον Λάκη Παππά:
Γεννήθηκε το 1938 στην Πρέβεζα και έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση το 1959, ενώ αναδείχθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι -ο οποίος και ήταν από τους πρώτους που διέγνωσαν το ταλέντο του στην κιθάρα και την ερμηνεία, τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πάλι σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη (μουσική: Μάνος Χατζιδάκις).

Ταυτόχρονα ξεκίνησε να χαράζει το ανεξίτηλο στίγμα του ως αισθαντικός μπαλανταδόρος. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης του είδους που συνόδευε τις ερμηνείες του παίζοντας κλασική κιθάρα. Άφησε εποχή στις μπουάτ της Πλάκας και έγραψε ιστορία με τραγούδια όπως: Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς, Πάει κι αυτή η Κυριακή, Έλα μαζί μου, Κι ύστερα μου μιλάς, Μανούλα μου και άλλα πολλά. Στα κατοπινά χρόνια όταν ο μύθος των μπουάτ «ξέφτισε» συμμετείχε σε συναυλίες και σε κέντρα, πάντα όμως αξιώσεις και αξιοπρόσεκτες επιλογές. Συχνά πυκνά, μέχρι και πρόσφατα, επέστρεφε στις γειτονιές και τους χώρους που «αναδύθηκε» καλλιτεχνικά.

Read More

And More