Αναστασία: “Είχα απομακρυνθεί πολύ από τη σχέση μου και το μυαλό μου ήταν φυσικά στον πρώην”

Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω πίσω έναν άνθρωπο όπου μόνη μου άφησα να φύγει…

Έχει περάσει μισός χρόνος από τότε που χωρίσαμε. Όσο ήμασταν μαζί δεν ένιωθα τόσα όσα νιώθω τώρα. Όσο ο καιρός περνούσε δημιουργήθηκαν πολύ έντονα συναισθήματα μέσα μου τα οποία ούτε είχα ξανανιώσει με άλλον, αλλά ούτε κατά τη διάρκεια της σχέσης μας είχα νιώσει.

Έβρισκα αφορμές να μαλώνουμε, είχαμε αρχίσει να μαλώνουμε για ανούσια πράγματα και τις περισσότερες φορές τα προκαλούσα εγώ διότι τον έβλεπα ανεκτικό και πίστευα ότι τον είχα σίγουρο. Και συνέχιζα τις χωρίς λόγο και αιτία φασαρίες ώσπου στα μέσα της σχέσης μας -στην πρώην μακροχρόνια σχέση μου, συνέβη κάτι πολύ σοβαρό.

Εγώ είχα κόψει κάθε επαφή εννοείται γιατί είχα δημιουργήσει κάτι πολύ όμορφο με κάποιον άλλον, αλλά αυτό το γεγονός με επηρέασε πάρα πολύ.

Προσπάθησα με τον τρόπο μου και με απόσταση να συμπαρασταθώ και να βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο και εννοείται πως ο άνθρωπος που ήμουν μαζί του ήταν ενήμερος για όλο αυτό.

Εγώ είχα απομακρυνθεί πολύ από τη σχέση μου και το μυαλό μου ήταν φυσικά στον πρώην, αλλά το ενδιαφέρον μου δεν ήταν ερωτικό. Έβρισκα λοιπόν αφορμές να τσακώνομαι με τη σχέση μου συνεχώς. Αυτός δεν άντεξε γιατί μια μέρα τον είχα εκνευρίσει πάρα πολύ και μου είπε πως ως εδώ ήταν.

Εγώ κατευθείαν έτρεξα στην αγκαλιά του πρώην μου και όσο όλα ήταν καλά δεν σκεφτόμουν καθόλου την προηγούμενη σχέση μου.

Όταν κάποτε όλα τελείωσαν με αυτόν τον άνθρωπο εννοείται πως δεν ζήτησα πίσω τον πρώην μου, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, σύχναζε όλο και περισσότερο στα ίδια στέκια με μένα. Όλο και περισσότερο τον έβλεπα μπροστά μου κι άρχιζε να μου λείπει πάρα πάρα πολύ.

Έκανα υπομονή χωρίς να του πω κάτι για περίπου εφτά μήνες, ώσπου μια μέρα ήμασταν στο ίδιο μαγαζί. Καθόμασταν πολύ κοντά και με κοιτούσε με ένα τέτοιο βλέμμα… Με ακουμπούσε κατά λάθος και δεν άντεξα του έστειλα μετά από τόσο καιρό.

Ήξερα ότι αυτός δεν θα έριχνε τα μούτρα του και δικαίως. Την επόμενη μέρα, νηφάλιοι και οι δύο βρεθήκαμε. Μιλούσαμε ώρες και χωρίς κανένας από τους δύο να είχε έρθει με το σκεπτικό ότι κάτι παραπάνω θα γίνει. Έγινε πολύ απρόσμενα, χωρίς να καταλάβω πως έγινε και πως τελείωσε.

Μια μεγάλη παρένθεση: Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι τόσο κύριος που ξέρω ότι ποτέ μα ποτέ αν είχε ανάγκη για ηδονή δεν θα διάλεγε κάποια κοπέλα που είχε σοβαρή σχέση. Τον ξέρω πάρα πολύ καλά για αυτό το λέω με τόση σιγουριά. Είναι ο μόνος άνθρωπος που βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι όσο ήταν μαζί μου δεν γύρισε να κοιτάξει άλλη και σε καμία δεν θα το έκανε αυτό. Προσοχή: Δεν είναι θύμα. Κάθε άλλο. Είναι ένας πολύ ωραίος άντρας και ταυτόχρονα ηθικός. Το κακό όμως είναι ότι η λογική για αυτόν υπερισχύει των συναισθημάτων.

Τον θέλω πίσω μετά από αυτό που έγινε. Μου είπε πως νιώθει για μένα πράγματα, αλλά τα πισωγυρίσματα πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα σε φέρνουν.

Άλλη μια παρένθεση: Βλέπω δύσκολα τα πράγματα γιατί ένας πολύ κοντινός μου συγγενής είχε συνάψει σχέση με επίσης στενό του συγγενή, εδώ και χρόνια όμως δεν είναι μαζί. Οι γονείς του το είχαν θίξει αυτό το θέμα και δεν ήταν σύμφωνοι με τη σχέση μας, χωρίς όμως να δημιουργούν θέμα. Απλά το συζητούσαν κι έφτασε και στα αυτιά μου. Βέβαια, δεν είναι κανένα παιδάκι να τους ακούει, αλλά όλα τα σκέφτεται.

Τι να κάνω για να γυρίσει; Τον αγαπάω αυτόν τον άνθρωπο! Δεν ήμασταν και χρόνια μαζί, αλλά κατάφερε να με κερδίσει. Πρέπει να κινηθώ σωστά για να κερδίσω και πάλι όλα αυτά τα συναισθήματα που ο χρόνος κάλυψε.

Αναστασία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. i istoria su antanakla, auto pu eisai twra MPERDEMENI. Kathe fora trexeis ston prwin, legontas oti ton agapas k den exeis niwsei toso dinata sinaisthimata prin… k meta su teleiwnei k trexeis pali ston prwin prwin… nomizw oti su aresei na paizeis to thima, oti zeis gia to drama [drama queen]. Prepei na psakseis ligo to parelthon su gia na deis gia poio logo su aresun oi diskoles k mperdemenes sxeseis [apwleia agapimenu prosopu, daddy issues…???]. Nomizw prepei na liseis prwta ta themata me ton eauto su k meta na arxiseis pali na kaneis sxeseis me nin pleon k oxi me prwin!

  2. Πιστεύω ότι το πρόβλημα ήταν το εξής: μπερδεύατε τα δυνατά συναισθήματα με τον εγωισμό. Ενδεχομένως, πέρα από την αγάπη, όπως λέτε, να είχατε και πολλή κτητικότητα, γι’ αυτό και μαλώνατε για ανούσια πράγματα. Μετά, όταν αυτός έγινε πρώην, ενδεχομένως συνεχίσατε να νιώθετε μια κτητικότητα προς εκείνον και, όσο του συμπαραστεκόσαστε, τον κρατούσατε (κατά κάποιον τρόπο) υπό έλεγχο και τονώνατε τον εγωισμό σας. Καλό είναι, λοιπόν, να δείξετε σ’ αυτόν τον άνθρωπο τώρα ότι οι εγωισμοί δεν θα μπουν στη μέση και ότι είστε έτοιμη για κάτι καινούριο και αληθινό. Συζητήστε το, μην κρατάτε μέσα σας συναισθήματα και λόγια, που μπορούν μόνο καλό να κάνουν. Διαφορετικά, δεν είναι κρίμα να κάνετε νέες σχέσεις, με τις οποίες κατά βάθος δεν θα είστε ευτυχισμένη, επειδή θα έχετε τον πρώην συνέχεια στο μυαλό σας; Προσπαθήστε όσο μπορείτε να τα ξαναβρείτε, για να δείτε, αν μπορεί να μπει σε νέο κύκλο η σχέση.

  3. Βασικά δεν κατάλαβα γιατί εκείνος δεν δείχνει πολύ ενθουσιασμό να αναθερμάνετε τη σχέση σας. Νομίζω ότι, αν εκείνος πίστευε ότι αξίζει να ξαναπροσπαθήσετε, δεν θα έλεγε για πισωγυρίσματα και χαζά… Μπορεί να ήταν για καλό το γεγονός ότι χωρίσατε, γιατί ίσως να μην ήταν για σένα αυτός ο άνθρωπος. Αν νιώθουμε κάτι δυνατό για τον άλλον, δε σημαίνει απαραίτητα ότι μας ταιριάζει κιόλας. Τι να σου πω, κάνε κινήσεις, αν πια τόσο πολύ τον θέλεις πίσω, αλλά κρίνε πρώτα αν όντως αξίζει τον κόπο.

  4. Prospathise, giati oxi? Dystyxos polles fores ektimoume ton anthropo afotou meinoume makria tou. Efoson meinate ia kapoio diastima kai niotheis oti sou eleipse, paei na pei oti ta kala ksepernoun ta arnitika. Miliste ksekathara kai kante mia nea arxi, na deite pou tha paei. Mono min tsakoneste metaksy sas gia psyllou pidima. Kai fronima!!! Kali tyxi.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More