Αναστασία: “Τι πρόγραμμα θα μπορούσα να ακολουθήσω ώστε να με βοηθήσει στην καύση λίπους”

Ερώτηση
Καλησπέρα σας! Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα σας, γιατί οι συμβουλές σας με έχουν βοηθήσει πολύ. Θεωρώ ότι έχω φυσιολογικό βάρος, είμαι 56 κιλά και έχω ύψος 1.60μ. Η δουλειά μου είναι πολύυυυυυ καθιστική. Είμαι στέλεχος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης σε 24ωρη η λειτουργιά, οπότε έχω πάρα πολλές βάρδιες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ακολουθήσω ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής.

Για λόγους υγείας καταβάλω μεγάλη προσπάθεια (με την μέθοδο -ταπεράκι) αλλά αρκετές φορές επισκέπτομαι το κυλικείο. Επίσης γυμνάζομαι 3-4 φορές με γιόγκα την εβδομάδα πρωινές ή απογευματινές ώρες, ανάλογα την ώρα εργασίας μου. Αυτό το οποίο με ενοχλεί είναι τα “ψωμάκια” που δεν με αποχωρίζονται. Με ακολουθούν πολλά χρόνια και έχω μεγάλη αποθήκευση λίπους και στα χέρια…

Τι πρόγραμμα θα μπορούσα να ακολουθήσω ώστε να με βοηθήσει στη καύση λίπους και στην γενικότερη βελτίωση της διατροφής μου; Σας ευχαριστώ πολύ.
Αναστασία

AΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Αναστασία,
Αρχικά να σε συγχαρώ για τη προσπάθεια που κάνεις να διατηρείς έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και που έχεις καταφέρει να εντάξεις τη μέθοδο «ταπεράκι» στη δουλειά σου. Αυτό σε βοηθάει ιδιαίτερα πολύ. Το βάρος σου φυσικά και είναι φυσιολογικό, καθώς ο δείκτης μάζας σώματός σου βρίσκεται στο 21.8Kg/m2.

Για να χάσεις το λίπος που σε βασανίζει, πρέπει να επικεντρωθείς σε μια σωστή διατροφή που περιέχει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, σε σωστές ποσότητες και αναλογίες αλλά και σε συχνότητα γευμάτων. Προτίμησε φαγητά που είναι χαμηλά σε λιπαρά και έχουν υψηλή διατροφική αξία όπως: φρούτα, λαχανικά, ψάρι, όσπρια, πουλερικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως κ.ά.

Ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτή σου τη προσπάθεια είναι η αερόβια άσκηση, η οποία είναι επιβεβλημένη σε ότι αφορά το κάψιμο λίπους. Με την αερόβια «καις» λίπος από όλο το σώμα. Θα σε βοηθήσει οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκησης, είτε πρόκειται για τρέξιμο, κολύμπι, χορό κα. Φυσικά, μη ξεχνάς να καταναλώνεις πολύ νεράκι μέσα στη μέρα σου καθώς και πράσινο τσάι με διπλάσια ποσότητα σε κατεχίνες!

Νικόλ Τσιάνη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

/

And More