«Καλοκαίρι στην πόλη» 2015

Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική θερινή «κατασκήνωση» στον «Ελληνικό Κόσμο», γίνεται ο ιδανικός προορισμός για τους μικρούς μας φίλους και φέτος το καλοκαίρι, για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα που αγάπησαν και παρακολούθησαν χιλιάδες παιδιά αρχίζει φέτος στις 22 Ιουνίου και περιλαμβάνει 4 δεκαήμερα:
1ο δεκαήμερο: 22/06/2015 – 03/07/2015
2ο δεκαήμερο: 06/07/2015 – 17/07/2015
3ο δεκαήμερο: 20/07/2015 – 31/07/2015:
4ο δεκαήμερο: 24/08/2015 – 04/09/2015
Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» ταξιδεύει τους «κατασκηνωτές» του σε έναν κόσμο μυστηρίου με τη βοήθεια του ειδικού πράκτορα 254. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, τα παιδιά θα δώσουν τη λύση σε δύο ανεξιχνίαστα έως τώρα μυστήρια. Στοιχεία για την επίλυση των μυστηρίων θα ανακαλύψουν στις προβολές της «Θόλου», στις εκθέσεις «Toy Stories» και «Διαδρομές στην Αθήνα», καθώς και στα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως: «Αναπαράσταση μιας ανασκαφής» και «Θαλασσοπόροι μιας άλλης εποχής».
Οπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες η καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής. Παράλληλα, προαιρετικά στην απογευματινή ζώνη (15:00-17:00), τα παιδιά μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» μετά τις 15.00 και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μέχρι τις 17.00.

Οι δύο θεματικές ενότητες για το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» είναι οι εξής:

Η ισχύς εν τη ενώσει … τις δυνάμεις θα του δώσει! (1ο και 3ο δεκαήμερο)
Ο πράκτορας 254 ζητά τη βοήθεια των παιδιών! Οι δυνάμεις ενός υπερήρωα χάθηκαν σε κάποιον τόπο ανεξερεύνητο… Πώς θα συνεχίσει να προστατεύει τον κόσμο χωρίς αυτές; Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να συνθέσουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: τη γη, τον αέρα, το νερό και τη φωτιά, για να ανακαλύψουν το μονοπάτι που θα τα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να επιστρατεύσουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να βοηθήσουν τον πράκτορα 254 να εξιχνιάσει την υπόθεση.
Εφευ-βρες-το (2ο και 4ο δεκαήμερο)
Ένας εφευρέτης, μια εξαφάνιση και τα παιδιά… Μια ακόμα αποστολή για τον πράκτορα 254! Έκτακτη είδηση έχει συνταράξει τον «Ελληνικό Κόσμο»! Χάθηκε μυστηριωδώς εφευρέτης, έχοντας στην κατοχή του μια σημαντική φόρμουλα. Οι μικροί φίλοι που θα συμμετέχουν έχουν δέκα ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων μεταμορφώνονται σε πράκτορες για να εντοπίσουν τα ίχνη του. Θα μελετήσουν απίθανες εφευρέσεις και θα συλλέξουν τα στοιχεία που θα φανούν χρήσιμα. Θα φτάσει η υπόθεση στην εξιχνίασή της;

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ (15:00-17:00)
Φέτος η προαιρετική απογευματινή ζώνη περιλαμβάνει εργαστήρια με διακεκριμένους συνεργάτες από το χώρο του χορού, της μουσικής και των εφαρμοσμένων τεχνών που θα δίνουν ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους καθημερινά 15.00-17.00.

Εργαστήρι μουσικής με το μουσικό Γιώργο Κωνσταντινίδη
Το μουσικό εργαστήρι για το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» του «Ελληνικού Κόσμου» θα γνωρίσει στα παιδιά μουσικές έννοιες, όπως: ηχόχρωμα, τονικό ύψος, ένταση, διάρκεια, ρυθμός και παύση. Θα τα φέρει σε επαφή με τις νότες, το πεντάγραμμο, την παρτιτούρα, το ύφος κάθε εποχής και την παραγωγή του ήχου. Οι μουσικές αυτές έννοιες θα μεταδοθούν στους μικρούς μας φίλους, μέσα από ψηφιακές παρουσιάσεις, ακροάσεις, μουσικά παιχνίδια και κατασκευές.

Εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών & λαϊκών χορών με το Δημήτρη Μπουραντώνη
Οι μικροί μας φίλοι θα διδαχθούν χορούς από όλη την Ελλάδα με τον έμπειρο δάσκαλο χορού Δημήτρη Μπουραντώνη. Οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τους μικρούς εξερευνητές του πολιτισμού μας, σε μια μικρής διάρκειας παρουσίαση μερικών από τους χορούς που διδάχθηκαν.
Εργαστήρι φωτογραφίας με τη φωτογράφο Νατάσσα Κοτσάμπαση
(για παιδιά από 9 ετών)
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν φωτογραφίζοντας και να φωτογραφίσουν παίζοντας, μαθαίνοντας να αξιοποιούν το φως. Με πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά θα μπορέσουν ν’ ανοίξουν ένα μικρό παράθυρο στη σκέψη, το όνειρο και τη φαντασία τους. Θα φτιάξουν φωτογραφικά ημερολόγια, θα αφηγηθούν ιστορίες με φωτογραφίες, θα γελάσουν με το τυχαίο και θα προβάλλουν διαφορετικές εκδοχές του εαυτού τους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξοικειώσει τα παιδιά με τη γλώσσα της φωτογραφίας και να τα ενθαρρύνει να τη χρησιμοποιήσουν, ώστε να εκφραστούν δημιουργικά.
Εργαστήρι στοπ μόσιον (stop-motion animation) με την εικαστικό Αρετή Χρύσανθου (για παιδιά από 9 ετών)
Η τεχνική του στοπ μόσιον είναι η τεχνική των κινουμένων σχεδίων. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δικές τους ιστορίες, να πλάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες και να τους κινήσουν. Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να εξοικειωθούν με την τεχνική για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης της κίνησης, αλλά και με τις έννοιες της σύνθεσης και του κάδρου, που χρησιμοποιούνται στη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους το χαρακτήρα που δούλεψαν ή μέρος του σκηνικού, θα λάβουν την ταινία σε ψηφιακό αρχείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση των γονιών τους καθώς και την διεύθυνση (URL) όπου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Εκπαιδευτικό εργαστήρι «Η ορχήστρα και το τσίρκο μπήκαν στο χορό!» με την ομάδα ΚΟΚΟΪΚΑ
Η ομάδα ΚΟΚΟΪΚΑ του Γιώργου Σεραφειμίδη και της Βασιλικής Ζαφειροπούλου διοργανώνει ένα ευχάριστο εργαστήρι για παιδιά, στο οποίο η μουσική, το τσίρκο και ο δημιουργικός χορός συναντιούνται με τον πιο πρωτότυπο τρόπο! Αρχικά, τα παιδιά κατασκευάζουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα και μαθαίνουν τα βασικά μοτίβα της ζογκλερικής τέχνης. Στη συνέχεια, μαθαίνουν να παίζουν μουσική με ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, τους ηχητικούς σωλήνες, καθώς και με ήχους του σώματός τους. Τέλος, ανακαλύπτουν το σώμα τους μέσα από το δημιουργικό χορό και προτείνουν χορογραφίες
που συνδιαμορφώνονται από εκείνα και τους εμψυχωτές. Με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό, συνδυάζοντας έτσι τις τρεις αυτές τέχνες.
Yoga Kids
Στα πλαίσια του θερινού campus «Καλοκαίρι στην πόλη», δίνεται μια καλή ευκαιρία στα παιδιά να γυμναστούν, να ισορροπήσουν, να συνεργαστούν και στο τέλος να μάθουν ν’ αναπνέουν σωστά και να χαλαρώσουν με γιόγκα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»
Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, τα παιδιά 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Εντός του «Ελληνικού Kόσμου» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προβολές εικονικής πραγματικότητας και τις εκθέσεις, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές φέρνοντας στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η μουσική, το θέατρο, η ελληνική παράδοση και ιστορία, η αστρονομία και ο χορός. Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» που έχουν προετοιμάσει κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Για πληροφορίες/κρατήσεις: τηλ. 212 254 0000
reservations@hellenic-cosmos.gr
www.hellenic-cosmos.gr
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Read More

And More