Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για το μέλλον της έντυπης δημοσιογραφίας

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία στα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ λόγω των απολύσεων που λαμβάνουν χώρα, πράγμα το οποίο προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ιδιοκτησιών των δύο ομίλων. Μάλιστα, απειλήθηκε ακόμα και με λουκέτο το ημερήσιο ΒΗΜΑ εαν πραγματοποιηθεί η απεργία.

Οι ιδιοκτησίες μάλιστα των δύο εκδοτικών ομίλων προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία που ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ στον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ παράνομη και καταχρηστική και η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Στο Βήμα οι εργαζόμενοι ψήφισαν και από την κάλπη προέκυψε ότι 94 είπαν να μην γίνει η απεργία, ενώ 40 ψήφισαν να πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον ΠΗΓΑΣΟ και κυρίως στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ενώ και στα δυο εκδοτικά συγκροτήματα μετέβη αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ. Με βάση αυτή την απόφαση η διοίκηση του ΔΟΛ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναστολή έκδοσης του ημερήσιου Βήματος.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα και στα site του “ΠΗΓΑΣΟΥ” και του “ΔΟΛ”, να δώσουν δυναμικό “παρών”, συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Read More

And More