Γνώρισε την πολυδιάστατη παράσταση “Περί της Άννας” και τη μέθοδο “κίνηση – έκφραση”!

Η Κατερίνα Τερζοπούλου ξεκίνησε την πορεία της ολοκληρώνοντας σπουδές Κλασσικού Χορού. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) όπου μελέτησε κοινωνιολογία, ψυχολογία και χορό. Αργότερα στα πλαίσια μεταπτυχιακών σπουδών ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Συστημικής Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης στο κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών.

Αναλύοντας συστημικά τις ανάγκες των πελατών της και παρατηρώντας ως κοινωνιολόγος την εξέλιξη της ψυχοσύνθεσης των ανθρώπων γύρω της σε σχέση με την εργασία, την οικογένεια, τις διαπροσωπικές σχέσεις, έγινε ξεκάθαρη η ύπαρξη της ανάγκης για αποφόρτιση, εκτόνωση, για έκφραση συναισθημάτων χωρίς ταμπού, χωρίς κριτική, χωρίς λογική. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε να μελετά, να δημιουργεί και να εφαρμόζει πειραματικά τη μέθοδο αυτή η οποία είναι ένας χρήσιμος συνδυασμός όσων έχει διδαχθεί.

Συνδυάζοντας τις επιστήμες της, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία, την αγάπη της και τη γνώση της για το χορό, το θέατρο και τη μουσική, δημιούργησε τη μέθοδο «Κίνηση – Έκφραση», η οποία περιέχει την εκμάθηση βασικών αρχών του χορού μέσα από κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο GRAHAM, την ανάπτυξη αυτοσχεδιαστικών ικανοτήτων μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την ελεύθερη χορογραφία και τον αφρικανικό χορό, με βάση πάντα την αυθεντική έκφραση.
Στα άτομα που έρχονται στο χώρο της, προσφέρεται η ευκαιρία να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα, μέσα από το χορό και το θέατρο, και σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν βαθύτερα, να ακολουθήσουν ατομικές συνεδρίες συστημικής συμβουλευτικής με την ίδια.

Λίγα λόγια για το έργο

Ποια είναι η Άννα και γιατί καθρεφτίζομαι σε αυτά που λέει; Η Άννα μπορεί να γίνει όποιος θέλω; Αφηγείται την ιστορία της πέρα από λέξεις… Η Άννα μου φέρνει τους καθρέφτες μου για να δω τις εσωτερικές μου αντανακλάσεις, μου θυμίζει ότι η ιστορία που λέω είναι η ιστορία που ζω. Για να αλλάξω αυτό που ζω, αλλάζω κι αυτό που εκπέμπω.

Η ομάδα ΚΙΝΗΣΗ-ΕΚΦΡΑΣΗ είναι διαφορετικές αντανακλάσεις της Άννας. Είναι άνθρωποι που μέσα από τη δημιουργική, αλλά συνειδητή δέσμευση τους να ανοίξουν τις κλειστές πόρτες και να νικήσουν τους δικούς τους φόβους, αφέθηκαν στην αρχετυπική διαδικασία του παιχνιδιού, του χορού, της μουσικής.

Η Κοινωνιολόγος, σύμβουλος ψυχικής υγείας, χοροθεραπεύτρια και εισηγήτρια της χοροθεραπείας στην Ελλάδα, Κατερίνα Τερζοπούλου, παρουσιάζει για 2η συνεχή χρονιά την πολυδιάστατη παράσταση «Περί της Άννας» προβάλλοντας ταυτόχρονα το αίτιο και το αποτέλεσμα μικρών ή μεγάλων ψυχικών διαταραχών στην εξέλιξη της ανθρώπινης προσωπικότητας όπως αυτά εγγράφονται στην παιδική μας ηλικία. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης δεν υποδύονται ρόλους, αλλά οι ίδιοι ως θεραπευόμενοί της, βιωματικά εκθέτουν τη δική τους ζωή με τα εμπόδια που οι παιδικοί συσχετισμοί είχαν φέρει.

ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΟΥ 7, ΨΥΡΡΗ
15-16-17 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ 21.30
Το έργο είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών
Είσοδος: 10 €
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
210 9235578 (11:00-15:00) STUDIO ΚΙΝΗΣΗ-ΕΚΦΡΑΣΗ
210 6801718 (12:00-14:00) ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Read More

And More