Θεραπείες για την κυτταρίτιδα! Τι κάνουν, πόσο κοστίζουν και λύσεις της τελευταίας στιγμής!

Υπάρχει η λέξη καλοκαίρι. Και μας αρέσει πολύ αυτή η λέξη (και η εποχή!). Αλλά να που αυτή η λέξη κάνει συνειρμό με εκείνη την άλλη λέξη που μας τρομάζει. Την λέξη κυτταρίτιδα. Και ξέρω πως κάπως έχεις αγχωθεί που πέρασε ακόμη ένας Χειμώνας χωρίς να κάνεις τίποτα, που τώρα κοιτάζεσαι μπροστά από τον καθρέφτη σου πιέζοντας τα ψωμάκια σου και πάλι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Νομίζεις! Υπάρχουν θεραπείες ακόμη και της τελευταίας στιγμής, οι λεγόμενες lunch break therapies ή/και flash therapies που θα σου δώσουν τέλειο σώμα μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Γι’αυτές, λοιπόν, τις θεραπείες αλλά και εκείνες που απαιτούν περισσότερο χρόνο συζητήσαμε με τον δερματολόγο και Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιο Αγγελίδη.

Ποιες είναι; Πόσο κοστίζουν; Πόσες συνεδρίες θα χρειαστείς; Κράτησε σημειώσεις και βγάλε την… τρομακτική λέξη από το λεξολόγιό σου (aka από το καλοκαίρι κρατάμε μόνο τα καλά)!

Κυτταρίτιδα και ιατρική
Η ιατρική στοχεύει στο να αντιμετωπίσει τους τρεις παθογενετικούς παράγοντες της κυτταρίτιδας. Αυτοί είναι:
1. τοπικό πάχος, δηλαδή ανώμαλη συσσώρευση λιποκυττάρων
2. κατακράτηση υγρών και τοξινών που προκαλεί το ενδιάμεσο οίδημα
3. χαλάρωση του δέρματος

Οι παραπάνω τρεις παθογενετικές αιτίες δημιουργούν την κυτταρίτιδα. Αυτό αντιμετωπίζει και η ιατρική, όπως είπαμε. Η εμμηνόπαυση, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου κλπ είναι επιβαρυντικοί παράγοντες. Οπότε μια γυναίκα για να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα χρειάζεται να άρει όσο το δυνατόν περισσότερο τους επιβαρυντικούς παράγοντες με σωστή διατροφή, να κοιμάται καλά, να πίνει νερό, να κάνει άσκηση και ο γιατρός να αναλάβει την αντιμετώπιση των τριών άλλων παθογεννετικών μηχανισμών.
ΑΡΑ όταν έρχεται η ενδιαφερόμενη στο ιατρείο για να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα θα πρέπει να γίνει πρώτα απ’ όλα διαγνωστικός έλεγχος για να δούμε αν υπερέχει η ανώμαλη συσσώρευση λιποκυττάρων, η κατακράτηση υγρών ή με κλινική εξέταση αν είναι χαλαρό ή όχι το δέρμα. Μπορεί να συνυπάρχουν και οι τρεις παράγοντες. Ο έλεγχος αυτός γίνεται με διαγνωστικό υπέρηχο και ανάλογα με τα αποτελέσματα και το ποια είναι η βασικότερη αιτία προχωράμε στην αντίστοιχη θεραπεία.
VASER SHAPE (όταν η αιτία της κυτταρίτιδας είναι το τοπικό πάχος)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ: είναι υπέρηχος πολλαπλής συχνότητας που αυξάνει την θερμοκρασία μέσα στο λιποκύτταρο και ρευστοποιεί το λίπος το οποίο αποβάλεται μέσω της διούρησης.
ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ: ανάλογα με τον διαγνωστικό υπέρηχο καθορίζεις το μέγιστο του προβλήματος και μπορεί να είναι από 3 έως 10 οι συνεδρίες. Η καθεμία διαρκεί από 30-45 λεπτά
ΚΟΣΤΟΣ: εξαρτάται από την περιοχή αλλά μια ενδεικτική τιμή είναι τα 300 ευρώ.

FRACTIONAL VACUM (όταν η αιτία της κυτταρίτιδας είναι η κατακράτηση υγρών)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ: χρησιμοποιούνται κεφαλές που κάνουν ανάστροφη πίεση στο δέρμα, δηλαδή είναι μαλάξεις με συγκεκριμένες κεφαλές για να κινητοποιηθεί η κυκλοφορία και άρα να έχουμε αποβολή των υγρών και τοξινών που δημιουργούν αυτή την κατακράτηση.
ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ: 1-2 φορές την εβδομάδα για μέγιστο 10-20 συνεδρίες
ΚΟΣΤΟΣ: από 100 ευρώ
FRACTIONAL ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΕ FRACTIONAL LASER ΣΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ (όταν η αιτία είναι η χαλάρωση)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ: θεραπεία που κατατρέφει και αναγεννά το κολαγόνο.
ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ: γίνεται μια φορά το μήνα γιατί, όπως είπαμε, πρέπει να καταστρέψει και να αναγεννήσει το κολαγόνο το οποίο αναπαράγεται μετά την 25η μέρα.
ΚΟΣΤΟΣ: 300-400 ευρώ ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ (λέγονται και flash therapies)
ΝΗΜΑΤΑ
TI EINAI: δημιουργούμε ένα πλέγμα νημάτων κάτω από την επιδερμίδα με βελονίτσες σε επίπεδο ιατρείου (lunch break therapies) και αυτό λειτουργεί συσφικτικά ως προς την επιδερμίδα.Το αποτέλεσμα δείχνει 20-30% άμεσα και μετά από 40-60 μέρες μεγιστοποιείται γιατί προκαλείται νεοκολαγονογέννεση.
ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ: μια και το αποτέλεσμα είναι άμεσο.
ΚΟΣΤΟΣ: ανάλογα την έκταση της επιφάνειας οι τιμές κοστολογούνται από 300-800 ευρώ.
ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ: ενέσεις με υλικά μεσοθεραπευτικά την καφεϊνη και συσφικτικά το DMI που κάνει και λιπόλυση και σύσφιξη της επιδερμίδας.
ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ: 1-10 θεραπείες που γίνονται ανά εβδομάδα.
ΚΟΣΤΟΣ: 100 ευρώ κατά μέσο όρο.

Read More

And More