Τα φρέσκα μυρωδικά βοηθάνε και στη δίαιτά σου!

Η λεπτομέρεια κάνει συχνά στη ζωή τη διαφορά. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μαγειρική.

Εδώ και χρόνια φτιάχνω πράσινη σαλάτα με λόλα ρόσα, μαρούλι, πράσινο κρεμμύδι, καλαμπόκι, σάλτσα από λάδι και μπαλσάμικο με λίγη μουστάρδα.

Την έχω βαρεθεί αυτή τη σαλάτα, αλλά είναι η πιο απλή ειδικά όταν το φαγητό είναι βαρύ και θέλει κανείς μια ανάλαφρη γεύση να το συνοδεύσει.

Προχθές πήρα από το φυτώριο της περιοχής μας γλαστράκια με όλα τα μυρωδικά. Και αυτή η απλή καθημερινή μου σαλάτα, μεταμορφώθηκε! Απέκτησε προσωπικότητα, έγινε πιο γκουρμέ και μου έφτιαξε τη διάθεση.

Ο φρέσκος άνηθος, ο μαϊντανός, ο δυόσμος και ο βασιλικός της έδωσαν άλλη μυρωδιά και γεύση. Τα έβαλα όλα μέσα. Και όταν τα κόψεις εκείνη την ώρα από το γλαστράκι σου η μυρωδιά του και η γεύση τους είναι ακόμη πιο έντονη.

Ειδικά για όσους κάνουν αυτή την εποχή δίαιτα και έχουν γίνει …μηρυκαστικά από την πολύ πρασινάδα, τα φρέσκα μυρωδικά δεν αλλάζουν μόνο τη γεύση της σαλάτας αλλά τροφοδοτούν τον οργανισμό με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που τα έχουμε ακόμη περισσότερη ανάγκη την περίοδο που προσπαθούμε να αδυνατίσουμε.

Σχεδόν όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν φρέσκα μυρωδικά σε γλαστράκια. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Με αγάπη,

Τατιάνα

And More