Το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, που έχασε τόσο αναπάντεχα την ζωή του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Το έργο που άφησε πίσω του είναι τόσο μεγάλο που θα το βλέπουν και θα το θαυμάζουν και οι επόμενες γενιές.

Το τελευταίο αντίο σε έναν σπουδαίο άνθρωπο και δημιουργό είπανε σήμερα συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και απλοί θαυμαστές. Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να πει το ύστατο χαίρε στον πολυβραβευμένο Έλληνα καλλιτέχνη.


Οι κόρες του

Λίγο πρις τις 17:00, ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία σε κλίμα βαθιάς οδύνης. Με έναν σύντομο αλλά συγκινητικό και περιεκτικό λόγο η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου και ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος μίλησαν για τον αγαπημένο συνεργάτη και τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια μίλησαν, με δάκρυα στα μάτια, φίλοι και συνάδελφοι αφού η οικογένεια επέτρεψε όσους ήθελαν να πουν μια κουβέντα για το σκηνοθέτη και να τον αποχαιρετήσουν δημόσια, να το κάνουν.

Με λόγια συγκίνησης και βαθιάς εκτίμησης μίλησαν οι συνεργάτες και φίλοι του που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.


Κρατερός Κατσούλης και Κατερίνα Καραβάτου


Νόνικα Γαληνέα


Μπέττυ Βαλάση


Μανούσος Μανουσάκης


Παντελής Βούλγαρης


Μιχάλης Γιαννάτος


H Ελένη Ζιώγα


Ο Γιάννης Σμαραγδής

H σορός του διάσημου σκηνοθέτη τέθηκε από τις 2 το μεσημέρι στην διάθεση όσων θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δεξιά της εισόδου του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών.

Συντετριμμένη η γυναίκα του Φοίβη, ο πρωταγωνιστής της τελευτάιας του ταινίας Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο Ιταλός παραγωγός του, Αμαντέο Παγκάνι, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης. Συγκινημένες και οι κόρες του Ελένη, Κατερίνα και Άννα με τον σύζυγό της Κώστα Αποστολίδη.

Η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτις και η ίδια) πάνω στο τράβελινγκ, που έχει στήσει μαζί με το κινηματογραφικό συνεργείο της “‘Αλλης Θάλασσας”, κινηματογραφεί την “τελευταία διαδρομή” του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Δεκάδες είναι και τα στεφάνια που έχουν σταλεί από εκπροσώπους του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου ενώ η οικογένεια έχει ζητήσει αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατίθενται στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη, μετά από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

Read More

And More