O καιρός τρελάθηκε – Μίνι “καύσωνα” θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Από τις μπόρες και τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών που θυμίζουν μάλλον φθινόπωρο παρά καλοκαίρι ο καιρός αποφάσισε να φορέσει και πάλι το καλοκαιρινό του φουστάνι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

""

Ο φθινοπωρινός καιρός της Αθήνας και της Ελλάδας ολοκληρης μέσα στο καλοκαίρι δε θα συνεχιστεί καθώς περιμένουμε σταδιακή βελτίωση των καιρικών καταστάσεων με την απομάκρυνση των βροχών και των καταιγίδων προς τα ανατολικά και άνοδο της θερμοκρασίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για κάποιες πρόσκαιρες βροχές στην Κρήτη, ενώ στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχει αρκετή συννεφιά. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως όμως ψηλά στα βουνά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά εως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 13 εως 30 με 31εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 17 εως 32 βαθμούς, στα νοτιότερα ηπειρωτικά από 15 εως 32 με 33 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με λίγα σύννεφα κυριώς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί -βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 30 βαθμούς.

Διάβασε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα στο Νewsit

Read More

And More