Μετά το Σαββατόβραδο τι; 6 μυστικά που θα σε σώσουν από το ξενύχτι!

Κανόνας: ένα υπέροχο Σαββατόβραδο που για πολλές μεταφράζεται σε πολύ χορό, αρκετό αλκόολ και σίγουρα ξενύχτι, το διαδέχεται ένα δύσκολο πρωινό Κυριακής. Και δεν θα σου μιλήσω για το hangover, αλλά για εκείνο το θαμπό και κουρασμένο πρόσωπο που σε κοιτάει στον καθρέφτη σου (εσύ είσαι!), τα μαλλιά που από το styling δείχνουν κάπως ταλαιπωρημένα και τα πρησμένα πόδια.

Λοιπόν, σε αυτό το άρθρο σου έχουμε όλα τα έξυπνα tips για να επαναφέρεις την ομορφιά στην επιδερμίδα σου (και όχι μόνο!) και να δείχνεις σαν να μην ξενύχτησες ποτέ! Α! Ναι! Αλλά πρώτα πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι σου! Φτιάξε καφέ και ξεκινάμε την αναστήλωση!

Αφυδατωμένα μαλλιά από το styling


Αν έχεις κάνει ένα θεαματικό styling το προηγούμενο βράδυ, που σημαίνει αρκετή λακ- πρέσα- σίδερο- whatever, το πιθανότερο είναι τα μαλλιά σου σήμερα να δείχνουν θαμπά και αφυδατωμένα. Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, δοκίμασε το παρακάτω tip, καθώς θα δώσει στα μαλλιά σου ένα boost:
Λούσε τα μαλλιά σου παιρνώντας το σαμπουάν μια μόνο φορά. Έπειτα, χρησιμοποίησε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών όπως η Maquintense της σειράς Kerastase Nutritive (€36.70/ 200ml) που είναι ιδανική για πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά την οποία θα απλώσεις σε όλο το μήκος τους και θα χτενίσεις. Τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια πετσέτα και άφησε τη μάσκα να δράσει για πολλές ώρες χωρίς κανένα άγχος. Έπειτα από πολλές ώρες λούσου κανονικά. Μέσα στην πετσέτα θα αναπτυχθεί θερμότητα και η μάσκα θα δράσει πιο σωστά ενυδατώνοντας και αναδομώντας σε βάθος τα μαλλιά σου.

Έκανες… μαύρα μάτια;

Την επόμενη μέρα τα μάτια σου είναι γεμάτα μαύρους κύκλους αλλά κι εδώ υπάρχει λύση. Βράσε δύο σακουλάκια τσάι, βάλτα στο ψυγείο σου να κρυώσουν και τοποθέτησέ τα στα βλέφαρά σου για 15 λεπτά. Όταν τα βγάλεις και δεις στον καθρέφτη σου, η διαφορά θα είναι εμφανής. Επίσης, η χαμηλή θερμοκρασία από τα σακουλάκια θα απομακρύνει τις σακούλες που έχουν δημιουργηθεί από την κατακράτηση που προκαλεί το αλκοόλ.

Θαμπό, κουρασμένο και πρησμένο πρόσωπο!
Όπως είπαμε η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί κατακράτηση που μεταφράζεται σε πρησμένο πρόσωπο. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Βάζεις σε ένα μπολ κρύο νερό, 5-6 παγάκια και 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Βουτάς μια βαμβακερή πετσέτα, στίβεις και την απλώνεις στο πρόσωπό σου ασκώντας μικρές πιέσεις (σαν να ταμπονάρεις). Κράτησε την πετσέτα για 3 λεπτά και πάρε βαθιές αναπνοές ώστε να χαλαρώσεις. Επανάλαβε μερικές ακόμη φορές. Το πρόσωπό σου όπως θα διαπιστώσεις θα είναι πιο σφριγηλό ενώ λόγω θερμοκρασίας το πρήξιμο θα έχει υποχωρήσει. Αν δεν έχεις αιθέριο έλαιο στο ντουλάπι σου μπορείς να το κάνεις και χωρίς αυτό.

Εναλλακτικά, αν θέλεις κάτι πιο γρήγορο και απλό σου έχουμε και άλλη λύση: άνοιξε την κατάψυξή σου, πάρε μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά (αν δεν βρεις χρησιμοποίησε τις πλαστικές παγοθήκες που πιθανότατα έχεις), τύλιξε με μια βαμβακερή πετσέτα και τοποθέτησέ την στο πρόσωπό σου. Αμέσως θα νιώσεις μια ανακούφιση!

Κουρασμένα πόδια
Αν πέρασες το προηγούμενο βράδυ σε ψηλά τακούνια το πιθανότερο είναι σήμερα τα πόδια σου να είναι κουρασμένα. Για να νιώσεις καλύτερα υπάρχει η εξής συνταγή: Ανάμειξε 2 κ. της σούπας σόδα, 2 κ. σούπας ρυζάλευρο, 1/2 κ. γλυκού λεβάντα, 1/2 κ. γλυκού δεντρολίβανο, 1/2 κ. γλυκού χαμομήλι και 1/2 κ. γλυκού κουάκερ ή βρώμη. Ρίξε μερικές κουταλιές από το μείγμα σε μια λεκάνη με χλιαρό προς ζεστό νερό και βύθισε τα πόδια σου μέσα για αρκετή ώρα. Το σταθερό μείγμα που θα περισσέψει φύλαξέ το σε ένα στεγνό και καθαρό δοχείο για επόμενη φορά.
Αν, πάλι, στο σπίτι σου δεν έχεις τίποτα από τα παραπάνω, ακόμη και το ζεστό νερό με λίγο αφρόλουτρο μπορεί να σε ανακουφίσει!

Έχεις ετοιμάσει και σήμερα έξοδο; Με αυτό το μακιγιάζ δεν θα δείχνεις καθόλου ξενυχτισμένη!

Σε παλιότερη συνέντευξή της η Alexa Chung, το It girl που (σχεδόν!) μόλις κυκλοφόρησε το It βιβλίο του, είχε αποκαλύψει το εξής trick: “Όταν έχω ξενυχτήσει φοράω πάντα την επόμενη μέρα ένα κόκκινο σατινέ κραγιόν. Έτσι, κανείς δεν προσέχει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μου”.
Αν, λοιπόν, κι εσύ έχεις κανονίσει φαγητό με φίλους ή σινεμά την Κυριακή, φόρεσε στα χείλη σου ένα αντίστοιχο κραγιόν όπως το Tropical Taboo Mineralize Rich Lipstick, απόχρωση Lady at Play της MAC (€18.00) και κάλυψε τους μαύρους κύκλους και τοπικά κάποιες ατέλειες με ένα concealer όπως το Instant concealer της Clarins (€25.90). Όμως, προσοχή! Το concealer πρέπει να είναι ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας σου και όχι πιο ανοιχτό. Πρώτον, έτσι θα αποφύγεις το ρακούν εφέ και, δεύτερον, το πιο ανοιχτό concealer θα κάνει τους μαύρους κύκλους σου να δείχνουν… γκρι!

Bonus info
Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και δες πώς να εξαφανίσεις το… ξενύχτι από το πρόσωπό σου με το σωστό μακιγιάζ. Από τον Γρηγόρη Πυρπύλη…

Read More

And More