“Που ΄ν΄το δαχτυλίδι;” στο θέατρο Ελυζέ!

Η καλλιτεχνική εταιρεία DOMINUS παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Πού’ν’το δαχτυλίδι; Οι μικροί αλλάζουν τον κόσμο». Ο Φέρυ, ένα μικρό αγόρι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, την καταστροφή ενός δαχτυλιδιού που κρύβει μέσα του άπλετη κακία και απληστία. Η αγνή του καρδιά του δείχνει το δρόμο και παρέα με πολλούς και διαφορετικούς συντρόφους κατορθώνει να εξαφανίσει το κακό από τον κόσμο. Ο δρόμος που θα διασχίσει η συντροφιά των μικρών ηρώων θα είναι σκοτεινός, γεμάτος παγίδες και δύσβατος. Με δυνατά όπλα όμως τη φιλία, την αγάπη και την πίστη, θα νικήσουν και θα μάθουν τι αξίζει αληθινά στη ζωή.

Το κείμενο και τη θεατρική διασκευή της τριλογίας ‘Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών’ του Τόλκιν υπογράφει η Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, ενώ τη σκηνοθεσία και τη μουσική ο Δημήτρης Παναρετάκης (παιδικό μιούζικαλ ‘Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας’ / Θέατρο Ατλαντίς, 2012-13).

Ένα παραμυθένιο έργο, με σύγχρονη οπτική, γεμάτο περιπέτεια, χιούμορ, φαντασία, ζωντάνια, γρήγορους ρυθμούς και εκπλήξεις. Δέκα νέοι ηθοποιοί, μαζί με χόμπιτ, μάγους, ξωτικά, νάνους και δράκους, συνυπάρχουν αρμονικά με τα ευφάνταστα σκηνικά, τα ευρηματικά κοστούμια και τα τεχνολογικά εφέ, με την έξυπνη χρήση προτζέκτορα και παράλληλων προβολών. Η πανέμορφα χορογραφημένη δράση του έργου δημιουργεί επάνω στη σκηνή μια μαγική πανδαισία εικόνων, κεντρίζοντας δημιουργικά τις αισθήσεις, τη φαντασία και την ψυχή των παιδιών, με γέλιο, αισιοδοξία και πολλή αγάπη.

Πρόκειται για μια παράσταση που ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους, τα οδηγεί να πιστέψουν στη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και τα αποτρέπει από την ψεύτικη πεποίθηση ότι η ευτυχία κρύβεται στην απόκτηση των υλικών αγαθών. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά καταλαβαίνουν πως ό,τι αξίζει στη ζωή δεν αγοράζεται!

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Δημητρόπουλος, Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Θάνος Καψοράχης, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Φρίξος Μανασάκης, Βάσια Μπάντιου, Ελισάβετ Μπούρα, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, Μαρία Στάβαρη, Αλέξανδρος Φράγκος.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο σύλλογο ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 4 μμ, από το Σάββατο 2.11.2013
Τις καθημερινές πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία
Διάρκεια: 90’
Θέατρο ΕΛΥΖΕ (Νυμφαίου 12, Ιλίσια)
Τηλ.: 210 7774311 – 6973 044300
Τιμές Εισιτηρίων:
10 ευρώ (παράσταση Σαββάτου) 6 ευρώ (οργανωμένες σχολικές παραστάσεις & groups)

Read More

And More