Συνεχείς μετασεισμοί στην Κρήτη – Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών

Αρχίζει η επίσημη καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα μετά τον ισχυρό σεισμό 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 67 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων.

Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες ενώ παράλληλα οι διευθυντές των σχολείων έχουν κληθεί να ελέγξουν τα σχολικά συγκροτήματα.

Από τον ισχυρό σεισμό δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Ωστόσο, κατέρρευσε τμήμα του σπιτιού μιας ηλικιωμένης στο Έλος Κισσάμου. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα κανείς δεν βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο δίκτυο ύδρευσης. Κάτοικοι της Νέας Χώρας Χανίων βλέπουν να τρέχει κόκκινο από χώμα νερό από τις βρύσες τους. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, Νίκη Αποστολάκη, δήλωσε στο flashnews ότι αυτό είναι φυσιολογικό φαινόμενο μερικές φορές μετά από σεισμό και δεν πρόκειται για βλάβη.

Τον σεισμό μεγέθους 6,4 της Κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρου, διαδέχτηκαν μικρότερου μεγέθους σεισμικές δονήσεις από 2,4 μέχρι 4,3 Ρίχτερ.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

Read More

And More