Σ. Χαριτάτος: “Μόλις σβήσουν τα φώτα, νιώθω τελείως άχρηστος, τελικά”

Δεν τον έχουμε συνηθίσει να αποχωρίζεται σε συνεντεύξεις το τηλεοπτικό του έτερον ήμισυ, Γιώργο Καραμέρο. Ο Σπύρος Χαριτάτος έδωσε μια αποκαλυπική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλη στο περιοδικό “Adore”, της εφημερίδας “Μακεδονία της Κυριακής” και μίλησε για την επιτυχία, την οικογένεια, την συνεργασία του με το Γιώργο Καραμέρο, αλλά και για τα όνειρά του για το μέλλον!

“Επιτυχία είναι να μην γίνεσαι αυτό περιμένουν οι άλλοι να καταντήσεις κι εγώ είμαι ευτυχισμένος”, λέει στην αρχή της συνέντευξής του ο γνωστός δημοσιογράφος. Αν και η ζωή του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, όπως υποστηρίζει, αισθάνεται τυχερός. “…ξέρω ανθρώπους που πέρασαν τα ίδια και χειρότερα από εμένα και δεν μπόρεσαν να δουν το φως του ήλιου ποτέ. Πάλευαν και δεν μπόρεσαν ποτέ να διακαιωθούν”, λεεί.

Ολοκληρώνει το κεφάλαιο “επιτυχία” λέγοντας πως “η επιτυχία, είναι σχετική”. “Επιτυχία είναι να μην γίνεσαι αυτό που περιμένουν οι άλλοι να καταντήσεις. Μπορείς να είσαι σταρ ή να βγάζεις εκατομμύρια και να είσαι δυστυχισμένος μέσα σου”.

Για τον Σπύρο Χαριτάτο, μυστική συνταγή για την επιτυχία δεν υπάρχει. “Επιλέξαμε να αποφύγουμε κάθε είδους σοβαροφάνεια και οποιαδήποτε στημένη και στερεότυπη συμπεριφορα”, δηλώνει.

Αν και πριν από την συνεργασία του με τον Γιώργο Καραμέρο δεν πίστευε ότι δυο άντρες μπορούν να συνυπάρξουν επαγγελματικά χωρίς ανταγωνισμό, η συνεργασία τους τελικά, του δίδαξε το αντίθετο. “Η συνύπαρξή μου με τον Γιώργο, μου δίδαξε πολλά πράγματα. Μου έμαθε πως αν υπάρχει ειλικρίνεια στα συναισθήματα σου και την εκφορά αυτών, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αν σέβεσαι τον συνεργάτη σου και αν του δείξεις πως ότι πιστεύεις σε αυτόν και τον εκτιμάς. Οικοδομείς μια σχέση που μπορεί να πάει μακριά..”, τονίζει.

Το δίδυμο των Καραμεροχαριτάτων, πέτυχε. Αλήθεια, η ταύτιση του Σπύρου Χαριτάτου με τον συμπαρουσιαστή του, τον φοβίζει; “Με τον Γιώργο δεν μπορούμε να είμαστε μια ζωή μαζί. Κάποια μέρα θα χωρίσουν οι δρόμοι μας και αυτό γιατί είμαστε δυο εξαιρετικές διαφορετικές μονάδες. Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός παρουσιαστής και αδικείται και μόνο που είναι μαζί μου…”, λέει με ειλικρίνεια.

Κάνει την αυτοκριτική του και χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως εγκρατή, αλλά και ξενέρωτο! Όσο για το “καλάμι”, δηλώνει πως δεν το έχει “καβαλήσει”! “Έχω φάει πολλά χαστούκια με αποτέλεσμα να είμαι απόλυτα εγκρατής. Ξέρεις κάτι; Είμαι πολύ ξενέρωτος τύπος πια…”.

Δεν έχει κακίες, δεν ενοχλεί κανέναν, ωστόσο δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του “καλού παιδιού”. “Αν το καλό παιδί σε οδηγεί σε στερεότυπες συμπεριφορές, δεν μπορώ να το δεχτώ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δημοσιότητα μπορεί να σε αλλοιώσει ως άνθρωπο. Ο Σπύρος Χαριτάτος όμως, δηλώνει πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε εκείνον. Δεν έχει αλλάξει φίλους, γούστο στις γυναίκες αλλά και συμπεριφορά ως άνθρωπος. “Πολλές φορές νομίζουμε ότι επειδή καποιος βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας αυτός αλλάζει, δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ, όμως, ότι ίσως εμείς είμαστε αυτοί που αλλάζουμε τονν τρόπο που θέλουμε να τον βλέπουμε πια”, υπογραμμίζει.

Θεωρεί πολύ εύκολο να “πουλήσει” την προσωπική του ζωή για να ανέβουν τα νούμερα. Αν και αυτή η αγοραπωλησία μπορεί να έχει μεγάλο κέρδος, ωστόσο είναι κάτι που στοιχίζει πάρα πολύ. “Η σχέση του πολίτη με τα τηλεοπτικά πρόσωπα θα πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στην ώρα της τηλεοπτικής εκπομπής”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο έρωτας για τον Σπύρο Χαριτάτο είναι κινητήριος δύναμη, καύσιμο της ψυχής. Αν και του λείπει η “αίσθηση της οικογένειας”, δεν νιώθει ώριμος για να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα. “Είμαι ορκισμένος οικογενειάρχης. Είμαι ένας άνθρωπος που λατρεύει την οικογένεια γι αυτό παραμένω εργένης” και συνεχίζει λέγοντας: “Σε αυτή τη φάση νιώθω ότι δεν είμαι ώριμος, έτοιμος και δεν μπορώ να είμαι καλός πατέρας και σύζυγος. Όταν νιώσω ότι μπορώ να είμαι καλός, τότε θα το κάνω”.

Ο Σπύρος Χαριτάτος σφραγίζει την συνέντευξή με τα εξής. “Είμαι ικανός διαχειριστής μιας κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στον αέρα, αλλά μόλις σβήσουν τα φώτα νιώθω τελείως άχρηστος τελικά”.

Read More

And More