” Ο… ήρωας και το συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον εαυτό του.”

Αν τελικά η είδηση με τον οδηγό που παρέδωσε το πορτοφόλι με τις 250.000 ευρώ είναι “μούφα”, ο συμβολισμός της παίρνει άλλη διάσταση για μας. Στην Ελλάδα της αρπαχτής, της λαμογιάς, της διαφθοράς έχουμε όλοι πολύ μεγάλη ανάγκη να πιστέψουμε και να προβάλουμε το καλό. Έχουμε ανάγκη να ακούσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν βάζουν πάνω απ’ όλα το χρήμα, αλλά την εντιμότητα και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.
Προχθές το πρωί παρακολουθούσα με προσοχή τα σχόλια του Παπαδάκη και στη συνέχεια του Καμπουράκη αλλά και του Λιάγκα για τον υπέροχο (!) αυτό άνθρωπο.
” Όχι δεν είναι όλοι οι έλληνες κλέφτες” έλεγε με ενθουσιασμό ο αγαπημένος μου Γιώργος Παπαδάκης με την Μαριάννα Πυργιώτη να υπερθεματίζει.” Εγώ δεν ξέρω αν θα παρέδιδα πίσω τόσα χρήματα” εξομολογείτο με απίστευτη ειλικρίνεια ο Δημήτρης Καμπουράκης. Και δώστου σχόλια για τον έλληνα υπόδειγμα που παρέδωσε το τεράστιο ποσό παρόλο που είναι ένας μισθοσυντήρητος οδηγός λεωφορείου!!!
Μάλιστα η ιστορία συμπληρώθηκε με επιπλέον συγκινητικά στοιχεία για τη ζωή του “ήρωα” οδηγού. Έχει μείνει ορφανός από μικρός, έχει μεγαλώσει με γιαγιά και παππού, που όμως του έδωσαν αρχές έλεγαν στο “Καλημέρα Ελλάδα.”
” Δεν θέλει να βγεί στο τηλέφωνο να μας μιλήσει γιατί δεν είναι μαϊντανός ” σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας που προσπάθησε και αυτός να κάνει ρεπορτάζ για το θέμα.
Τα ίδια θα έλεγα και εγώ αν ήμουν στο αέρα και μετέδιδα αυτήν την είδηση. Έχω κι εγώ ανάγκη να πιστέψω στο καλό. Γι αυτό και όταν διάβασα στο Tlife το ρεπορτάζ για τις αμφιβολίες που υπάρχουν γύρω από αυτήν την υπόθεση, και πως ο ίδιος ο οδηγός έστειλε σε τοπική εφημερίδα ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον εαυτό του με έπιασε… νευρικό γέλιο!
Σε μια εποχή που ακόμη και οι πιο θεμελιακές και αυτονόητες αξίες της κοινωνίας μας κλονίζονται, έχουμε όλοι ανάγκη να δούμε απροσδόκητα ισχυρά πρότυπα, που θα μας ωθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Κι όταν τα βρούμε αισθανόμαστε ανακούφιση.
Το πιο μεγάλο κακό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να δημιουργήσει αυτήν την εντύπωση της αξίας που αναγεννιέται και μετά να την διαλύσει με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό δεν το αντέχω με τίποτα και νομίζω ούτε κι εσείς. Ακόμα και η υπόνοια ότι κάποιος ενδέχεται να εκμεταλλεύεται την ανάγκη μας να πιαστούμε από τις παραδοσιακές μας αξίες είναι εξοργιστική. Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να τις βρούμε ξανά, να πιστέψουμε να ελπίσουμε!

And More