Ο Παναγιώτης, η Μαρίνα, ο έρωτας και η “Εδέμ” !

Ο πρωταγωνιστής της θεατρικής παράστασης «Ο επιθεωρητής» μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά για τη σχέση του με την Πηνελόπη Πλάκα, εξηγώντας γιατί δεν θέλησε να τη δημοσιοποιήσει νωρίτερα. Απαντά στο αν έχει μετανιώσει που αποχώρησε από τα «Μυστικά της Εδέμ», δηλώνει ότι έχει αρχίσει να σκέφτεται τη δημιουργία οικογένειας, και παίρνει θέση για όσα του προσάπτουν αλλά και για τις σχέσεις που του έχουν χρεώσει κατά καιρούς.

– Αθηναϊκή πρεμιέρα για την παράσταση «Ο επιθεωρητής». Είχες άγχος;
– Ηταν πολύ θερμή η υποδοχή του κοινού και χάρηκα πολύ που άρεσε το έργο, το οποίο ανήκει στην κλασική λογοτεχνία, γιατί πάντα έχεις αγωνία αν θα αποδώσεις σωστά έναν τόσο σημαντικό ρόλο. Είχα το γόνιμο άγχος της πρεμιέρας, αλλά όλο το καστ είμαστε πολλά χρόνια ηθοποιοί και με μεγάλη εμπειρία, έχουμε πίστη στη δουλειά μας και είχαμε δουλέψει σκληρά στις πρόβες.

– Η παράσταση μοιάζει να έχει αναφορές στο σήμερα και στην Ελλάδα, με τις δωροληψίες των κρατικών λειτουργών…
Είναι τραγικά επίκαιρο, αλλά φαίνεται πως όλα αυτά τα στοιχεία είναι διαχρονικά και ανήκουν σε όλους. Οι Ελληνες, όμως, αποθεώσαμε αυτές τις καταστάσεις και γίναμε πρωταγωνιστές. Ημουν πολύ θυμωμένος με τους Ελληνες και τη νοοτροπία τους. Υπάρχει αναρχία, ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει, χωρίς καν να τηρεί τα προσχήματα. Βέβαια, ήμουν θυμωμένος και με τους πολιτικούς μας, που πρώτοι απ’ όλους όφειλαν να είναι παράδειγμα για την πολιτεία.

– Είσαι αισιόδοξος τώρα;
– Ναι. Γιατί έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού και μόνο πάνω μπορούμε να πάμε. Αναγκαζόμαστε τώρα να έρθουμε προ των ευθυνών μας. Το κακό είναι ότι η δική μας γενιά θα πληρώσει τη νύφη.

– Ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι οι ηθοποιοί ζουν άνετα…
– Φαντάζομαι, εννοείς κάποιους ηθοποιούς που κατάφεραν να κάνουν καριέρα και επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ισχύει για όλους. Αυτοί αποτελούν μειοψηφία.

– Τηλεοπτικά ετοιμάζεις κάτι; Το τηλέφωνό σου έχει χτυπήσει για δουλειές;
– Νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με το αν ετοιμάζω εγώ κάτι, αλλά με το αν η τηλεόραση ετοιμάζει. Οχι, δεν έχω κάποια πρόταση. Οι παραγωγές έχουν ελαχιστοποιηθεί, αν όχι εκμηδενιστεί. Από την άλλη, ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο προγραμματισμό στις δουλειές μου και πάντα η μία δουλειά διαδεχόταν την άλλη. Υπάρχουν συζητήσεις, αλλά πρόταση όχι.

– Θα έκανες ξανά καθημερινή σειρά; Ρωτώ γιατί αποχώρησες από την «Εδέμ» λόγω των εξοντωτικών γυρισμάτων…
Σίγουρα τώρα θα ήξερα καλύτερα να ζυγίσω τις δυνάμεις και τις αντοχές μου. Από κει και πέρα, έτσι όπως έχουν ανατραπεί τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν είναι καιρός για μεγάλα λόγια. Μαθαίνεις από κάθε βήμα της ζωής σου.

– Τι γεύση σου έχουν αφήσει τα «Μυστικά της Εδέμ»;
– Την καλύτερη. Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Σαφώς ήταν από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές μου επιτυχίες. Αλλά επειδή είμαι πολύ περήφανος και για τις άλλες τηλεοπτικές μου δουλειές, και κυρίως για τις συνεργασίες μου στο θέατρο, που ενδεχομένως δεν είχαν τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό, δεν θα ήθελα να την ξεχωρίσω, γιατί σαφώς καλλιτεχνικά έχουν υπάρξει άλλες πολύ σημαντικές στιγμές.

– Οταν αποχώρησες και είδες τα πράγματα πιο ήρεμα, το ξανασκέφτηκες καθόλου; Μετάνιωσες κάποια στιγμή που έφυγες;
– Οχι. Δεν υπήρξε τέτοια στιγμή. Δεν ήταν μόνο θέμα σωματικής κούρασης. Ενιωσα ότι δεν είχα να δώσω κάτι άλλο στον ρόλο. Οτι εξαργυρώνω και εκμεταλλεύομαι την επιτυχία των προηγούμενων σεζόν.

– Εχεις γίνει ανάδοχος ενός 7χρονου παιδιού από την Αφρική. Πώς το αποφάσισες;
– Εχω μια ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που δεν είναι προνομιούχοι. Η επαφή έγινε με την Action Aid, που με τίμησε με την επιλογή της να κάνω την αναδοχή αυτού του παιδιού.

– Εσύ θα υιοθετούσες παιδί; Είναι στις βλέψεις σου το να κάνεις οικογένεια;
– Φυσικά θα υιοθετούσα. Η σκέψη να κάνω οικογένεια έχει αρχίσει να είναι εντονότερη, και ειδικά από τη στιγμή που η αδερφή μου έχει κάνει δύο παιδάκια και οι φίλοι μου τις δικές τους οικογένειες.

– Εχεις μια παράξενη σχέση με τα μίντια. Από τη μία σου προσάπτουν σνομπισμό, από την άλλη σε χαρακτηρίζουν ταλαντούχο ζεν πρεμιέ.
– Χαίρομαι πάρα πολύ που το αναγνωρίζεις και εσύ. Είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος, έχω μεγαλώσει σε μια λαϊκή συνοικία στο Κερατσίνι και αν με γνωρίσει κανείς, θα καταλάβει ότι είμαι εύκολος και προσιτός. Καμιά φορά, όμως, αισθάνομαι ότι έχει γίνει μια ισοπέδωση από τα μίντια στη λογική του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω». Δηλαδή, ντόρος να γίνει.

– Οι ηθοποιοί αφορούν τα μίντια…
– Γνωρίζω ότι κάνω μια δουλειά που αφορά τα μίντια και το lifestyle, καταλαβαίνω την κοσμική πλευρά του επαγγέλματος. Οπως και δεν το παίζω γκουρού της τέχνης. Αλλά καμιά φορά νομίζω ότι τα προσωπικά μονοπωλούν το ενδιαφέρον και χάνεται η ισορροπία. Σε συνεντεύξεις μου θα πω και κάτι «χαριτωμένο», αλλά ο λόγος που δίνω συνεντεύξεις είναι η δουλειά μου -και είναι προτεραιότητα. Ηθοποιός είμαι, όχι τηλεπερσόνα.

– Ενα παράδειγμα;
– Πρόσφατα η παράστασή μας έκανε πρεμιέρα στους Δελφούς και διάβασα ένα δημοσίευμα που έλεγε: «Βρέθηκε ο Μπουγιούρης με την καλή του για ρομαντικό weekend στους Δελφούς». Οντως βρέθηκα, αλλά ας ανέφερε το δημοσίευμα ότι ήμουν εκεί για την παράσταση! Δηλαδή, έχω πάει να κάνω τη δουλειά μου, δεν αναφέρεσαι καθόλου σε αυτό και απλώς γράφεις ότι ήμουν σε ρομαντικό Σαββατοκύριακο!

– Γι’ αυτό με την Πηνελόπη Πλάκα δεν παραδεχτήκατε εξαρχής τη σχέση σας;
– Γενικά, δεν μιλάω για τα προσωπικά μου για τους λόγους που προανέφερα. Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ αυτήν τη στιγμή τη σχέση μου με την Πηνελόπη. Ναι, είμαστε ζευγάρι, και ο μόνος λόγος που δεν αναφέρομαι σ’ αυτό είναι γιατί πολλές φορές αισθάνομαι ότι οι 9 από τις 10 ερωτήσεις που θα μου κάνουν θα είναι για τη σχέση μας.

– Επηρεάζουν τα μίντια τις προσωπικές σχέσεις;
– Σαφώς, γιατί πολλές φορές, για να βγάλουν ειδήσεις, προτρέχουν των γεγονότων. Π.χ. έχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο και δεν ξέρεις αυτή η σχέση πόσο θα προχωρήσει. Και τα μίντια μιλάνε για τσακωμούς, χωρισμούς, και όλα αυτά σε επηρεάζουν. Πρέπει να είσαι πολύ ειλικρινής με τον άνθρωπό σου και να υπάρχει εμπιστοσύνη ώστε να καταλάβει ότι είναι απλώς ένα ανύπαρκτο παιχνίδι.

– Ειδικά όταν σου έχουν «χρεώσει» κατά καιρούς σχέσεις…
– Ε, μα, ναι! Και εγώ ενδιαφέρομαι όταν γράφουν για έναν ηθοποιό που θέλω να μάθω για τη ζωή του, αλλά αυτό πρέπει να είναι το αλάτι και όχι το κυρίως πιάτο.

– Τι σε ενοχλεί στο σινάφι σου;
– Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που κάνω αυτήν τη δουλειά και για τις συνεργασίες που είχα. Εχω γευτεί την επιτυχία, το χειροκρότημα και την αγάπη του κόσμου και καλλιτεχνικά νιώθω γεμάτος.

– Είσαι αυτοκαταστροφικός;
– Μου έχει συμβεί κι αυτό στις αρχές. Μια συνάδελφος μου είχε πει ότι με το που γεμίζει η καρδάρα, πάω και της ρίχνω κλοτσιά. Νομίζω ότι καμιά φορά είναι αναγκαίο. Λίγο απ’ όλα χρειάζεται στη ζωή. Και να κάνεις το κορόιδο και να συγκρουστείς.

– Είσαι ζηλιάρης;
– Ναι είμαι, δεν μπορώ να πω το αντίθετο. Αλλά έχω την τάση να κρατώ πάντα τη ψυχραιμία μου.

– Εχεις και την τάση να τα κρατάς όλα μέσα σου;
– Ναι. Και γι’ αυτό καμιά φορά μαζεύω, μαζεύω, και μετά κάνω μπραφ και λένε «τι έπαθε αυτός, τρελός είναι;». Καμιά φορά το παρακάνω βέβαια. Οταν κάτι μας ενοχλεί, πάντως, καλό είναι να το λέμε, και ας φαινόμαστε ζηλιάρηδες ή γκρινιάρηδες.

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More