Συγκλονίζει το βίντεο που δείχνει την Γιαπωνέζα δημοσιογράφο που έπεσε νεκρή στο καθήκον

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας. Κάλυπτε τις συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Japan Press.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως πρόκειται για την Μίκα Γιαμαμότο”, 45 ετών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου και πρόσθεσε πως η δημοσιογράφος βρέθηκε εν μέσω πυρών ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις ανάμεσα στα συριακά στρατεύματα και τους αντάρτες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.
Συνάδελφός της στο ίδιο πρακτορείο, ο Καζουτάκα Σάτο δήλωσε στο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως οι δυο τους έπεσαν πάνω σε ομάδα στρατιωτών. “Φορούσαν κράνη και σκέφτηκα πως είναι κυβερνητικά στρατεύματα. Είπα στην Μίκα να τρέξει, βρισκόμασταν σε απόσταση 20 ή 30 μέτρων όταν άνοιξαν πυρ. Χωριστήκαμε και δεν την είδα ξανά. Μετά μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο όπου βρήκα το πτώμα της”, είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.
Τόσο ο Σάτο, όσο και η Γιαμαμότο κάλυπταν τις συγκρούσεις ακολουθώντας τους άντρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Ο Σάτο πρόσθεσε πως η συνάδελφός του είχε τραύμα από σφαίρα στο λαιμό.
Σύμφωνα με τους σύρους αντάρτες, η δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά στη συνοικία Σλεϊμάν αλ-Χαλάμπι, στο ανατολικό Χαλέπι.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube δείχνει το πτώμα μιας γυναίκας σε αίθουσα νοσοκομείου. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε πως η σορός της Μίκα Γιαμαμότο μεταφέρθηκε στην Τουρκία.
Ο πατέρας της, Κόζι Γιαμαμότο, παλιός δημοσιογράφος, είπε για την κόρη του πως ήταν ένας άνθρωπος που “μιλούσε πάντα για τις τραγωδίες στις εμπόλεμες περιοχές και για την ειρήνη στον κόσμο”.

Δες το βίντεο στο Newsit. Προσοχή οι σκηνές είναι πολύ σκληρές

Read More

And More