Ολ. Δαμάνη στο TLIFE: “Το Νησί δίνει ένα μάθημα ζωής!”

Η Όλγα Δαμάνη, η ηθοποιός που υποδύεται την Φωτεινή Αγγελοπούλου, την γυναίκα που διηγείται στην Αλέξις την ιστορία της Σπιναλόγκα στην επιτυχημένη σειρά του Mega “Το Νησί”, μιλά στο TLIFE για το ρόλο της και τα γυρίσματα της σειράς.

Η Φωτεινή είναι η καλύτερη φίλη της Μαρίας Πετράκη, της κόρης του Γιώργη (Στέλιος Μάινας) και της Ελένης (Κατέρινα Λέχου). Μεγαλώνουν μαζί, αφού η Ελένη και η μητέρα της Φωτεινής, η Σαβίνα, είναι φίλες. Μοιράζονται τα πάντα, από το φαγητό στο σπίτι μέχρι τα κρυφά τους μυστικά. Όταν η Μαρία φεύγει από την Πλάκα, η Φωτεινή δεν την εγκαταλείπει. Την επισκέπτεται συχνά και είναι τα μάτια και τ’ αυτιά της. Είναι αυτή που της θυμίζει την παλιά ζωή της. Η Φωτεινή είναι ο άνθρωπος που ξετυλίγει την ιστορία της οικογένειας Πετράκη στην Αλέξις…
Η γνωστή ηθοποιός μιλά για το ρόλο της στη σειρά και αποκαλύπτει πόσο χαρούμενη είναι που συμμετέχει σε μια τέτοια τηλεοπτική παραγωγή. “Ο ρόλος μου είναι λίγο πολύ η ζωντανή μνήμη. Η Φωτεινή είναι η γυναίκα που έχει επιζήσει μετά από όλα όσα συμβαίνουν στους ανθρώπους σε εκείνη την περιοχή της Κρήτης.”, αναφέρει και προσθέτει ότι το έργο είναι ένα μάθημα ζωής στις μέρες μας. “Το Νησί είναι ένα μάθημα ζωής και δείχνει πως ακόμη και στην πιο μεγάλη δυστυχία, ο άνθρωπος έχει ανάγκη από αγάπη και ομορφιά. Και αυτοί οι άνθρωποι που υπέφεραν είχαν ανάγκη από αγάπη και έρωτα”.
Η ίδια υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη σειρά προσπαθεί να δώσει φως στις ζωές εκείνων των ανθρώπων που έζησαν στη Σπιναλόγκα και να κάνει τον τηλεθεατή να δει με μια ανθρώπινη ματιά την ιστορία τους.
Όσον αφορά τα γυρίσματα της σειράς, η Όλγα Δαμάνη παραδέχεται πως χρειάστηκαν πολλές πρόβες, αλλά τόσο το ότι έγιναν στην Κρήτη που διαδραματίστηκε και η ιστορία, όσο και το καλό αποτέλεσμα είναι αυτά που την κάνουν υπερήφανη. “Ήταν πολύ ωραία στα γυρίσματα. Ήταν μαγικά. Μπορεί να χρειάστηκαν πολλές ώρες, αλλά σ’ ένα χώρο σαν και αυτό που εκπέμπει τόση ενέργεια, δεν μπορούσαμε να μην περάσουμε όμορφα”, λέει και προσθέτει: “Τα γυρίσματα έγιναν στην Πλάκα με το Νησί απέναντι, που σε έκανε να αισθανθείς πως αυτές οι ψυχές που έζησαν εκεί ήθελαν κάτι να πουν, ζητούσαν μια δικαίωση και ήθελαν κάτι να γίνει γι’ αυτούς”.
Τέλος, η γνωστή ηθοποιός αναφέρει πως ο ρόλος της στη συγκεκριμένη σειρά είναι δραματικός, αλλά αυτό ήταν και το γεγονός που την συγκίνησε και την έκανε ν’ αγαπήσει την “Φωτεινή”.

Read More

And More