Από μοντέλο συγγραφέας παιδικών βιβλίων!

Μπορεί τα καλλιστεία του Ant1 να αποτέλεσαν μια αφετηρία για να ξεκινήσει την πορεία της στο χώρο του μόντελινγκ, η ίδια όμως γρήγορα κατάλαβε πως η συγγραφή βιβλίων είναι αυτό που την εκφράζει. Ο λόγος για την Αντωνία Καλλιμούκου που από μοντέλο αποφάσισε να γίνει συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Το TLIFE βρέθηκε στην παρουσίαση του πρώτου της βιβλίου και έμαθε τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο να ασχοληθεί με τα παιδιά.

Το γνωστό μοντέλο που είχε στεφθεί αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 2007 και είχε κερδίσει την τέταρτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς, αποφάσισε να μετατρέψει την αγάπη του για τα παιδιά σε δημιουργική έμπνευση και να γράψει το πρώτο παιδικό του βιβλίο. Ο τίτλος αυτού: “Το Ζαχαρωτό χωριό και τα χαμένα παραμύθια”.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε το Σάββατο το πρωί, στο χώρο των παιδικών βιβλίων του “Public” στην Αθήνα και εκεί βρέθηκαν γνωστά ονόματα της ελληνικής showbiz. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο σεναριογράφος Κώστας Βαζάκας, ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, ο συνθέτης Γιάννης Δόξας, η ηθοποιός Σοφία Κακαρελίδου, η εικονογράφος Δήμητρα Αδαμοπούλου και ο εκδότης του βιβλίου Νίκος Μουρατίδης.

Ακόμη, στην παρουσίαση βρέθηκε η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση, αλλά και πολλά παιδιά που ήταν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης. Σε όλους είχαν μοιραστεί γλυκά, καραμέλες και ζαχαρωτά που έβαζαν τα παιδιά στο κλίμα της ιστορίας του “Ζαχαρωτού χωριού”.

Το “Ζαχαρωτό χωριό” είναι ένα μαγικό μέρος που δεν βρίσκεται στο χάρτη και που εκεί όλα είναι τόσο διαφορετικά. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από χρωματιστές κλωστές και παπλώματα, οι δρόμοι είναι στρωμένοι με ζάχαρη και κανέλα και τα σοκάκια μυρίζουν φράουλα. Το μόνο πρόβλημα για τα παιδιά του χωριού είναι πως δεν έχουν παραμύθια. Η Ισμήνη, η Ιόλη και τα υπόλοιπα παιδιά θα ταξιδέψουν τους μικρούς τους φίλους σε μέρη μαγικά, μέσα από ένα γευστικό ταξίδι.
“Το ζαχαρωτό χωριό είναι ένας κόσμος που είχα δημιουργήσει από μικρή στο μυαλό μου για να δραπετεύω. Ήταν κάτι σαν safe place για ‘μένα όταν ήμουν μικρή”, λέει χαρακτηριστικά η συγγραφέας, υπογραμμίζοντας ότι πηγή έμπνευσης για τα παραμύθια είναι ό,τι έχει δημιουργήσει στο μυαλό της από παιδί.

Όσον αφορά το αν θέλει να συνδυάσει το μόντελινγκ με τη συγγραφή βιβλίων , η Αντωνία αναφέρει πως είναι δύσκολο να γίνουν και τα δυο, ωστόσο η ίδια δεν ενδιαφέρεται για το μόντελινγκ. “Δεν έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα για το αν συνδυάζονται. Δεν θέλω να κάνω καριέρα ως μοντέλο, θέλω ν’ ασχοληθώ με τα βιβλία”, λέει και προσθέτει ότι είναι δύσκολο να κάνει κάποιος καριέρα και στα δυο. “Για να γράψεις ένα βιβλίο χρειάζεται χρόνος, ηρεμία και συγκέντρωση. Το μόντελινγκ έχει άλλες απαιτήσεις και σε αποσπά. Δεν μπορείς να κάνεις καριέρα σε δυο πράγματα”.
Για τη σχέση της με τα παιδιά η ίδια λέει πως δεν αγαπά τα παιδιά μόνο ως πλάσματα, αλλά αγαπά την παιδικότητά τους, την αλήθεια και τον αυθορμητισμό τους. Ενώ, όσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια, η ίδια αποκάλυψε ότι θα γράψει και άλλα παιδικά βιβλία, θα ασχοληθεί με τη συγγραφή ενός βιβλίο που θα έχει σχέση με κείμενα του Καζαντζάκη και θα κάνει κάποια βήματα στη σεναριογραφία. Όσο για το μόντελινγκ, θα συνεχίσει κάποιες φωτογραφήσεις σαν χόμπι.

Δες φωτογραφίες από τη παρουσίαση:

Ο σεναριογράφος Κώστας Βαζάκας

Η εικονογράφος Δήμητρα Αδαμοπούλου και ο Νίκος Μουρατίδης

Ο σεναριογράφος Κώστας Βαζάκας, η Αντωνία Καλλιμούκου και ο Κώστας Κωστόπουλος!

Read More

And More