Τι έκαναν χθες τα… πρωινά μας και πως μοιράστηκε η πίτα της τηλεθέασης στο prime-time ;

Οοοολοι Mega ! Μήπως το θυμάστε αυτό το διαφημιστικό σλόγκαν που είχε κάποια χρόνια πριν το Μεγάλο Κανάλι για να μας διαφημίσει το νέο του πρόγραμμα; Ε, αυτό ακριβώς το σλογκανάκι, ταιριάζει γάντι για να περιγράψει την χθεσινή ημέρα, αλλά και νύχτα, όσο αναφορά στο τι έγινε στους πίνακες τηλεθέασης της AGB.

Ναι, και η χθεσινή βραδιά ήταν μία Megaλη βραδιά, αφού το κανάλι της οδού Μεσογείων κατάφερε να μας μονοπωλήσει το τηλεοπτικό μας ενδιαφέρον κυρίως από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τις 11.00, αν και παρόλα αυτά, κράτησε ολίγον τι, την δυναμική του και από τις 11.00 και μετά.

Βέβαια, επειδή θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος άνθρωπος από τις 11.00 και μετά είχαμε των… four man show του “Ράδιου Αρβύλα”, το οποίο εννοείται πως εκτόξευσε τα ποσοστά τηλεθέασης του ΑΝΤ1, ενώ αρκετά καλά τα πήγε και το ποδόσφαιρο στην ΝΕΤ.

Αναλυτικότερα ,λοιπόν, το Mega σάρωσε στο prime-time, από την στιγμή που η “Ζωή της άλλης” έκανε κατά μέσο όρο 44,6% και εν΄συνεχεία το “50-50” ,κατάφερε να αγγίξει και αυτό το 35,1% στο σύνολο. Αμέσως μετά στο Μεγάλο Κανάλι ακολούθησε η ταινία , “Ονειρεύτηκα την Αφρική” η οποία δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, μιας και κατάφερε να κερδίσει ένα 16,6%.

Στον ΑΝΤ1 τώρα, το prime ξεκίνησε με τις “Πλάκες” του Δημήτρη Βλάχου και του Σάββα Πούμπουρα οι οποίες άγγιξαν το 14,0% στον μέσο όρο, αμέσως μετά ακολούθησε το “Steps” που κινήθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα αγγίζοντας μόλις το 11,1%, για να πάρουν την σκυτάλη μετέπειτα οι “Αρβυλαίοι”, οι οποίοι ανέβασαν το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 στο 21,4%.

Στον Alpha το prime time ήταν φουλ του… ριάλιτι για ακόμα ένα βράδυ. Και ριάλιτι για όλα τα… γούστα ! Από… κουζινο-ριάλιτι, μέχρι… οικογενειακο-ριάλιτι της συμφοράς και ριάλιτι… γκρέμιστα , γκρέμιστα όλα πια ! Με άλλα λόγια; Είχαμε και “Mportrini ‘ s Project” και “Σπίτι από την αρχή” και “Οικογενειακές Ιστορίες” σε επανάληψη. Ο Εκτορας Μποτρίνι για ακόμα μία εβδομάδα τα πήγε… χάλια, εξασφαλίζοντας για το κανάλι της Κάντζας ένα 7,9%, το ίδιο θλιβερά τα πήγε και η Σίσσυ Φειδά με ένα 7,8%, ενώ αντιθέτως, η επανάληψη των δραματοποιημένων προσωπικών ιστοριών έκανε ένα πολύ καλό 14,2%.

Στο τηλεοπτικό του ύψος στάθηκε την Τετάρτη το βράδυ και το Star, όπου η ξένη ταινία του , “Ενας ξένος ανάμεσά μας” σημείωσε κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 15,3%, ενώ καλά δεν τα πήγε η πραγματικά εντυπωσιακή ξένη σειρά του σταθμού , “The Mentalist”, η οποία ίσα που κατάφερε να κερδίσει ένα 6,3% στο σύνολο.

Τέλος, τους δικούς της φανατικούς οπαδούς είχε για ακόμα ένα βράδυ και η… στρογγυλή θεά, μιας και ο αγώνας ανάμεσα στην Μάντσεστερ και στην Γ. Σάλκε στην ΝΕΤ, σημείωσε κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 15,8%.

Ας γυρίσουμε ,όμως, το χρόνο πίσω και ας δούμε τι έκαναν και τα… πρωινά μας χθες στους πίνακες τηλεθέασης. Η χθεσινή μέρα δεν ήταν μία μέρα κατά την διάρκεια της οποίας το “Πρωινό Μou” επικράτησε χωρίς να δεχτεί πιέσεις. Και γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί ναι μεν ο Γιώργος Λιάγκας ήρθε πρώτος, όμως, πολύ ψηλά κινήθηκαν – τηρουμένων των αναλογιών βέβαια – και το “10 με 1 μαζί”, αλλά και ο “Καφές με την Ελένη”.

Αυτό που σας λέω, θα το δείτε να φωτογραφίζεται καλύτερα μέσα από τους αριθμούς, αφού το “Πρωινό Μou” έκανε κατά μέσο όρο 23,7%, το “10 με 1 μαζί” 16,8% και ο “Καφές με την Ελένη” 15,1% !

Read More

And More