Ποια σκάφη έχουν αγκυροβολήσει στις Σπέτσες και ποια άλλαξαν χέρια;

Αυτό το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες αναβίωσε η πυρπόληση του ομοιόματος της τουρκικής ναυαρχίδας. Αυτό το γεγονός αποτέλεσε μεγάλο δέλεαρ για τους κοσμικούς οι οποίοι θέλησαν να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι με αυτό το τρόπο. Στο νησί, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρίσκονται ακόμη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία με την ”Αφροέσσα” τους.

Στο παλιό λιμάνι για την Αρμάτα άραξαν τα yachts του Τζώρτζη και της Μαρίζας Κουτσολιούτσου, το ιστιοπλοϊκό του Ανδρέα και της Αλεξάνδρας Μαρτίνου μαζί με τη μικρή ”Συναγρίδα” του Κίκου Μαρτίνου και της Μαρίνας Λιβανού. Επίσης εκεί κατέπλευσαν το ”Esmeralda” του Πόλυ και της Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, το ”My way” του Μάκη και της Ρούλας Μάτσα, τα yachts των οικογενειών Δαυίδ, Ξυλά και Τσάκα.

Άλλες λαμπερές παρουσίες στο νησί είναι η Ηρώ Κόβα, η Φωτεινή Λιβανού, τα ζεύγη Τσατσάκη, Παναγιωτίδη, Διαμαντίδη, Σαραντοπούλου. Από την Ύδρα πήγαν στις Σπέτσες ο Αδαμάντιος Πολέμης, ο Λου Κολλάκης και από το Πόρτο Χέλι ο Μάικ Αφεντάκης.

Οι πάμπλουτοι επιχειρηματίες κάνουν έρευνα αγοράς για να πετύχουν το καλύτερο deal. Έτσι, αν κάνουμε έναν απολογισμό δύο θαλαμηγοί Ελλήνων ιδιοκτητών βγαίνουν στο σφυρί. Ο Ανδρέας Μαρτίνος εμφανίστηκε με την ”Κούκλα” που αγόρασε πρόσφατα ενώ το ιστιοπλοικό του Νίκου Πατέρα ξανα πωλείται. Το ”Smile” του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου πωλείται ενώ το ”Barracuda” του Γιώργου Οικονόμου διεκδικεί βραβείο στη Φλώριντα.

Το ”Gloria” του Νίκου Πατέρα είναι ένα από τα ομορφότερα ιστιοπλοϊκά. ”Το επιβλητικό και πολλών τετραγωνικών σαλόνι του δίνει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να χαλαρώνουν. Υπάρχουν δορυφορική τηλεόραση, σινεμά και υπόβαθρο για άκουσμα κλασικής μουσικής. Είναι σαφώς ένα από τα πλωτά μπιζού της θάλασσας που διαθέτουν κατάρτια”, έγραψε ο ξένος τύπος.

Πλέον ανήκει στον Βρετανό εκατομμυριούχο Peter de Savary. O Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έβγαλε το σκάφος του ”Smile” προς πώληση στο εξωτερικό έναντι του ποσού των 14.000.000€. Ο Ανδρέας Μαρτινός αγόρασε με 30.000.000€ το ”Fiveas” που όσοι το έχουν δει μιλούν για ένα πλωτό παλάτι.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ετοιμάζεται να κερδίσει τις εντυπώσεις με το ”Baracuda” του, στο γκαλά που διοργανώνεται στις 26 Οκτωβρίου στο Palm Beach της Φλόριντα.

Read More

And More