Γ. Λιάγκας: Οι εντυπώσεις του από τη Σπιναλόγκα!

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε για τρεις ημέρες στη Σπιναλόγκα, στο νησί των λεπρών. Συνάντησε όλους τους συντελεστές της σειράς και επιστρέφοντας στη μουντή Αθήνα μοιράστηκε τις εντυπώσεις του με το περιοδικό DownTown.

”Tι να βάλω σε σειρά απ’τα τόσα ρεπορτάζ και τις τόσες εικόνες που είδα; Να σου πω για τα σκηνικά που είναι τα πιο ακριβά που έχουν γίνει ποτέ σε τηλεοπτική παραγωγή; Να σου πω για τα συναισθήματά μου γυρνώντας στα στενά της ίδιας της Σπιναλόγκας; Να σου πω για τους ανθρώπους; Συναντήθηκα με συγγενείς παλιών λεπρών ή κατοίκους της Πέτρας που θυμούνται εκείνα τα χρόνια, την απομόνωση, τις ανθρώπινες ιστορίες και τις χαμένες ζωές ή τις αδικίες. Με εντυπωσίασε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο σκηνοθέτης. Με το επιτελείο του αυτός ο άνθρωπος δουλεύει 16 με 17 ώρες την ημέρα και είναι όλοι τόσο αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, που γράφουν τηλεοπτική ιστορία. Και τους αξίζει”, δηλώνει.

Ωστόσο υπάρχει κάτι για το οποίο ο δημοσιογράφος έχει μετανοιώσει. ”Οι αδελφοί Αλαχούζοι μου έκαναν μακιγιάζ και με αλλοίωσαν εντελώς. Φόρεσα και ένα ρούχο εποχής για να κάνω πέρασμα ως κομπάρσος, να έχω όλη την εμπειρία αυτού του πράγματος. Ήμουν έτοιμος! Και τελευταία στιγμή, δεν καταλαβαίνω ακόμα το γιατί αλλά δεν το έκανα. Η ίδια η χίσλοπ και η κόρη της έχουν παίξει κομπάρσοι στη σειρά. Δίνονται, μπαίνουν μέσα σε όλο αυτό, το ζουν. Και εγώ δεν ξέρω γιατί φοβήθηκα. Δεν το έκανα. Έχω μετανοιώσει”.

Διάβασε περισσότερα στο περιοδικό DownTown που κυκλοφορεί.

Read More

And More