ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ! Χρόνια μας πολλλά… με ένα ταξίδι στη φύση μας

“Μια γυναίκα είναι ένας ενήλικος άνθρωπος που έχει τις ιδιότητες του γυναικείου ανθρώπινου φύλου, όπως για παράδειγμα η εγκυμοσύνη”. Αυτό μου έβγαλε ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα. Αυτός είναι ο ορισμός της γυναίκας;

Όχι, δεν είναι τόσο απλό!

Κι αν η Ημέρα της Γυναίκας σε βάζει σε βαθιές σκέψεις για το φύλο σου και για τους άλλους ανθρώπους γύρω σου, να μια ευκαιρία να αναλογιστείς επιτέλους πάνω σε ένα ζήτημα που τελευταία ακούγεται πολύ στα πηγαδάκια των φίλων και γνωστών. “Ρε παιδιά, τι είναι επιτέλους γυναίκα;”

Ο κατάλογος μακρύς…

-Γυναίκα είναι το πλάσμα που σηκώνεται το πρωί, ετοιμάζει τα παιδιά, τους κάνεις κήρυγμα για το πρωινό, τα ταΐζει με το ζόρι, τα πάει σχολείο, εκείνη πίνει μόνο έναν καφέ και πάει στη δουλειά.

-Γυναίκα είναι το πλάσμα που μπορεί να σταματήσει ολόκληρη την κυκλοφορία σε μια λεωφόρο για να βάλει κραγιόν και να ισιώσει το μαλλί.

-Γυναίκα είναι αυτό που περπατάει στο δρόμο με μίνι και ξανθό μαλλί και κάνει τα κεφάλια να γυρνάνε (αντρών και γυναικών).

-Γυναίκα είναι αυτό που το παίζει δυναμική και ανεξάρτητη και όταν γυρίζει σπίτι βάζει τα κλάματα γιατί δεν μπορεί να ανοίξει το βάζο με τη μαγιονέζα.

-Γυναίκα είναι το μόνο πλάσμα που ενώ ξέρει ότι ένα κι ένα κάνουν δύο… μπορεί να αποδείξει το αντίθετο!

-Γυναίκα είναι ένα ον που μπορεί εύκολα από γατούλα να μεταμορφωθεί σε επικίνδυνη τίγρη.

-Γυναίκα είναι το πλάσμα που με τη φαντασία της μπορεί να ανακαλύψει από τι υλικό αποτελούνται οι μαύρες τρύπες αλλά περιμένει από έναν άντρα να της αλλάξει λάμπα.

-Η γυναίκα είναι η κόλαση και ο παράδεισος ενός άντρα, λένε οι άντρες.

Σε κάθε 100 γυναίκες, λέει, αναλογούν περίπου 101 άντρες… Ποτέ δεν κατάλαβα την αναλογία!

Κάπου διάβασα κάτι πολύ πετυχημένο: “Οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν αυτό που θέλουν, ενώ οι άντρες και οι σκύλοι απλά θα χαλαρώσουν και θα συνηθίσουν στην ιδέα”!

Η Σιδηρά Κυρία Μάργκαρετ Θάτσερ είχε πει κάποτε το αμίμητο: “Αν θέλεις κάτι να ειπωθεί, ζήτα το από έναν άντρα, αν όμως θέλεις να γίνει, ζήτα το από μια γυναίκα”.

Ναι, γυναίκα είναι όλα αυτά και άλλα τόσα. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνης πάνω στο γυναικείο ζήτημα ή στην κατανόηση της γυναικείας ψυχολογίας. Έχουμε καταλήξει πια ούτε εμείς οι γυναίκες να μη μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι είμαστε. Θα μου πεις αν δεν ξέρει μια γυναίκα τι είναι από ποιον περιμένει να της το πει;

Κατόπιν ενδελεχούς περισυλλογής κατέληξα σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας:

Η γυναίκα είναι σαν την κατσαρίδα, ναι, σαν την κατσαρίδα! Είναι ο μοναδικός επιζών όταν όλα γύρω της γκρεμίζονται, όταν την πιέζουν να ανταποκριθεί σε εκατό ρόλους, όταν επωμίζεται ακόμη και το μέλλον του κόσμου και του πολιτισμού, όταν καταφέρνει να ανταπεξέρχεται από αμελητέα ζητήματα όπως το σκίσιμο του καλσόν μέχρι τον πολύωρο τοκετό και τον πόλεμο. Και τελικά η γυναίκα είναι πιο δυνατή ακόμη και από την κατσαρίδα.

Γιατί; Επειδή, όταν η κατσαρίδα αποσύρεται στα σκοτεινά σημεία των σπιτιών και των σωληνώσεων για να προστατευτεί, η γυναίκα πάντα βρίσκει τον τρόπο να βγαίνει στην επιφάνεια, να λάμπει και να συνεχίζει την πορεία της, σχεδόν αναλλοίωτη, όπως τα διαμάντια!

Read More

And More