Σε ποιον ημιτελικό και σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στην Eurovision; Ποια καλλιτέχνιδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο;

Η προετοιμασία της φετινής Eurovision, της Eurovision του 2013, έχει ξεκινήσει πια για τα καλά. Βλέπετε, μπορεί εμείς μόλις την περασμένη εβδομάδα να αποφασίσαμε πως και φέτος θέλουμε και μπορούμε να συμμετέχουμε στον διεθνή, μουσικό διαγωνισμό ,όμως, η EBU εδώ και καιρό έχει ανάψει στο φουλ τις μηχανές και έχει ξεκινήσει να στήνει την φετινή για άλλους μεγάλη γιορτή και για άλλους; Το φετινό πανευρωπαικό πανηγυράκι !

Ετσι, σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις χώρες των δύο ημιτελικών. Η κλήρωση έλαβε χώρα στο Δημαρχείο του Malmö αφού προηγήθηκε στα πλαίσια μιας τελετής η παράδοση των κλειδιών από τον Δήμαρχο του Baku στον Δήμαρχο του Malmö με την δεύτερη πόλη να αναλαμβάνει και επίσημα πλέον τη φιλοξενία του διαγωνισμού.

Η παρουσιάστρια της κλήρωσης Pernilla Månsson μαζί με την Josefine Sundström παρουσίασαν αμέσως μετά την κλήρωση των χωρών των δύο Ημιτελικών καθώς και τη κλήρωση για τις ψηφοφορίες των Big5 χωρών και της Σουηδίας.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της κλήρωσης:

ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ [14.05.2013]

. Δανία

. Κροατία

. Ουκρανία

. Ολλανδία

. Αυστρία

. Σλοβενία

. Εσθονία

. Ρωσία

. Λιθουανία

. Σερβία

. Ιρλανδία

. Λευκορωσία

. Κύπρος

. Μαυροβούνιο

. Βέλγιο

. Μολδαβία

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ [16.05.2013]

. Λετονία

. Αζερμπαϊτζάν

. Μάλτα

. Ισλανδία

. Σαν Μαρίνο

. Π.Γ.Δ.Μ.

. Φινλανδία

. Βουλγαρία

. Ισραήλ

. Νορβηγία

. Αλβανία

. Ουγγαρία

. Ελβετία

. Γεωργία

. Ελλάδα

. Αρμενία

. Ρουμανία

Τέλος, αξίζει να σας πω, πως η Κύπρος κατέξηλε κι επισήμως στο ποια θα είναι η καλλιτέχνιδα εκείνη που θα εκπροσωπήσει φέτος την χώρα της στην Σουηδία και η καλλιτέχνιδα αυτή, δεν είναι άλλη από την Βαλάντω Τρύφωνως. Προφανώς η νεαρή τραγουδίστρια δεν πιστεύει στην λαική ρήση “τρίτη και φαρμακερή” και έτσι μετά το 2006 και το 2011, αποφάσισε να δοκιμάσει και πάλι την τύχη της στην Eurovision. Οι φήμες λένε μάλιστα, πως δεν αποκλείεται να πάει με τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Read More

And More