Τέστ για να μάθεις αν θα χωρίσεις ή όχι!

Το πρωτοποριακό αυτό τεστ, που σχεδιάστηκε από ειδικευμένους ψυχολόγους, ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει αν η σχέση θα πετύχει ή το ζευγάρι θα χωρίσει. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Ρογκ, κατάφερε να προβλέψει με επιτυχία για περισσότερα από 58 ζευγάρια αν θα χώριζαν μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Η μέθοδος βασίζεται στις λέξεις με θετικό ή αρνητικό περιεχόμενο τις οποίες ενστικτωδώς αναφέρει κάποιος συσχετίζοντας με αυτές τον ερωτικό σύντροφό του. Η συσχέτιση λέξεων με συναισθήματα δεν είναι νέα τεχνική στα ψυχολογικά τεστ.

Αν κάποιος αναφέρεται στον σύντροφό του και τον συνδέει με λέξεις που έχουν θετικό περιεχόμενο, αυτό σύμφωνα με το τεστ σημαίνει ότι η σχέση έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Αντιθέτως, οι αρνητικοί συνειρμοί, όπως προκύπτουν από την επιλογή των λέξεων-κλειδιών, προδιαθέτουν για ένα γρήγορο τέλος στον δεσμό.

Από τους 116 εθελοντές που συμμετείχαν στο σχετικό πείραμα οι 19 χώρισαν από τους συντρόφους τους ή ποσοστό 16%, ακριβώς όσο είχαν προβλέψει οι ερευνητές. “Αυτό είναι που εντυπωσιάζει στην έρευνά μας:ότι οι μετρήσεις μας φάνηκε να κάνουν καλύτερη δουλειά πρόβλεψης σε σχέση με τις προσωπικές προσδοκίες του κάθε εθελοντή. Οι άνθρωποι που εκδήλωσαν αρνητικά αισθήματα για τους συντρόφους τους είχαν περίπου επταπλάσιες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα στον επόμενο χρόνο” δήλωσε ο κ. Ρογκ.

Read More

And More