WINTER TREND! Φέτος όλα είναι μάλλινα…. παλτό, φορέματα, παντελόνια, καλσόν. Warm up, girl!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με το που κρυώσει ο καιρός κατεβάζεις από το πατάρι ή από οπουδήποτε τα αποθηκεύεις, τα χειμερινά αντικαθιστώντας άμεσα τα έντονα χρώματα που έδιναν άλλη όψη στη ντουλάπα σου και τα λεπτά υφάσματα που μόνο που τα αντικρίζεις χτυπάνε τα δόντια σου από το κρύο.

Έτσι λοιπόν όπως κάθε σεζόν αντικρίζεις όλα σου τα ρούχα κι ανάμεσά τους πάντα ξεχωρίζεις τα μάλλινα πουλόβερ και τις ζακέτες που έχεις για να σε ζεσταίνουν τους πολύ κρύους μήνες του έτους. Φέτος λοιπόν τα μάλλινα δεν είναι εδώ μόνο για να ζεσταίνουν αλλά και για να σου χαρίσουν στιλ αφού είναι μία από τις τάσεις της φετινής σεζόν.

Το μάλλινο επιστρέφει δυναμικά και κυριαρχεί σε όλα μας τα ρούχα. Από τα πουλόβερ, τις ζακέτες και τα παλτό μέχρι τα φορέματα, τις φούστες αλλά και τα καλσόν σου.


Από αριστερά Iceberg, Vivienne Westwood και Michael Kors

To μάλλινο σορτσάκι μην σε τρομάξει! Φόρεσέ το σε απόχρωση του γκρί ή μαύρου με σκούρο καλσόν και συνδύασέ το ανάλογα με το χωροχρόνο που θα βρεθείς είτε με φλατ μπαλαρίνες ή μποτάκια είτε με ψηλά παπούτσια που θα σου χαρίσουν στιλ.

Η φούστα κάτω από το γόνατο έχει συνδυαστεί με μία πολύ κομψή επιλογή που προτιμούν όσες θέλουν να κάνουν ένα πιο chic ντύσιμο. Αυτήν τη σεζόν μπορούν να αντικαταστήσουν τις pencil skirt τους με μάλλινες φούστες που εάν φορεθούν με ankle boots, t-shirt και κάποιο δερμάτινο μπουφάν μπορούν να αναδείξουν ένα πιο casual – chic ντύσιμο.

Τα φορέματά σου επίσης μπορούν να είναι μάλλινα. Ένα κομψό φόρεμα σε μάλλινη ύφανση μπορεί να δημιουργήσει μία πολύ ωραία εμφάνιση κι αν επιλέξεις να είναι σε απαλή – λεπτή υφή τότε σίγουρα θα αποσπάσεις πολλά χάδια μέσα στη μέρα σου.

Από αριστερά Celine, Sonia Rykiel και Giambattista Valli

Το pencil στενό φόρεμα είναι πάντα μια επιλογή για τον Χειμώνα! Το φόρεμα στη γραμμή αυτή αναδεικνύει τη θηλυκότητά σου κι αν το επιλέξεις σε μάλλινη ύφανση σαφέστατα θα σε ζεστάνει. Υπάρχουν πολλά μάλλινα φορέματα στην αγορά ώστε να έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις αυτό που ακριβώς ταιριάζει σε σένα, στο σώμα σου αλλά και στο χώρο που θέλεις να το φορέσεις.

ΤΙP:
-Αν έχεις σωματότυπο αχλάδι επέλεξε τα φορέματα που στενεύουν στη μέση ώστε να αναδείξουν τη γραμμή του σώματός σου.
-Αν ο σωματότυπός σου είναι μήλο επέλεξε φορέματα σε ίσια γραμμή ώστε να καλυφθούν ατέλειες από την κοιλίτσα σου. Αυτό σου το προτέινω γιατί το μάλλινο είναι “βαρύ” ως ύφασμα και δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μην αναδεικνύει τα δυνατά σου σημεία.


Από αριστερά Michael Kors, Max Mara και Jil Sander

To να επιλέξεις ένα κομψό top είτε σε πουλόβερ είτε σε μπλούζα δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να κάνεις ένα casual ντύσιμο. Οι μπλούζες αυτές δίνονται φέτος από τους οίκους συνδυασμένες με μεταξωτά παντελόνια, δερμάτινες φούστες και παντελόνια ακόμα και με φούστες από στρας και πέτρες. Η διάθεση αυτή του να αναμείξεις μια casual γραμμή όπως είναι το μάλλινο top μαζί με κάτι που έχει συνδεθεί στο μυαλό ως “πιο καλό” ρούχο δημιουργεί μία ισορροπία και μία αντίθεση απόλυτα μοδάτη.


Από αριστερά Derek Lam, Dior, Hermes

Ένα κομψό σακάκι ή jacket σε στενή γραμμή από μαλλί μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ chic σύνολο που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το συγκεκριμένο κοντό σακάκι σε συνδυασμό με το δερμάτινο παντελόνι ή φούστα είναι μία πολύ σωστή επιλογή αφού δεν είναι λίγες οι φορές που παθαίνουμε εμπλοκή σκεπτόμενες με τί πανοφώρι να συνδυάσουμε το δερμάτινο παντελόνι μας ώστε να μην θυμίζουμε μηχανόβιο.


Από αριστερά Gianfranco Ferre, Max Mara και Miu Miu

Κλασική, διαχρονική κι απόλυτα κομψή επιλογή το μάλλινο παλτό. Είσαι ελεύθερη να το επιλέξεις σε οποιαδήποτε απόχρωση επιτρέπει η γκαρνταρόμπα σου ή η διάθεσή σου. Είναι σαφέστατα το πιο ζεστό υλικό που μπορείς να διαλέξεις να φορέσεις σε πανοφώρι το Χειμώνα.


Από αριστερά Chanel, Sportmax και Fendi

Και τα παντελόνια είναι μάλλινα για φέτος. Επέλεξε ένα μάλλινο παντελόνι σε ανοιχτή γραμμή και φόρεσέ το από το πρωί στη δουλειά με ένα κομψό πουκάμισο μέχρι κι αργά το βράδυ με ένα t-shirt και ψηλά παπούτσια.

New entry! Αυτό που σίγουρα όμως είναι νεόφερτο φέτος είναι τα μάλλινα καλσόν! Τα καλσόν γίνονται μάλλινα κι αποκτούν έντονα χρώματα αναπολώντας τη δεκαετία του ’60. Φόρεσε το καλσόν σου σε μάλλινη ύφανση αλλά απόφυγε να το επιλέξεις εάν είσαι αλλεργική ή αν το μαλλί σου προκαλεί φαγούρα -θα είναι ανυπόφορο.

TIP: Να θυμάσαι πως το μάλλινο καλσόν δεν είναι πολύ σφιχτό και δεν είναι λίγες οι φορές που προσθέτει όγκο και κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο χοντρά -δυστυχώς.


Από αριστερά Kenzo, Proenza Shoulder και Watanabe

Φύσικα θα μπορέσεις να φορέσεις και τις πιο casual επιλογές που σου δίνει η σεζόν όπως είναι οι μάλλινες ζακέτες. Και φέτος είναι πιο μεγάλες και πιο φαρδιές σε μέγεθος με το χαρακτηριστικό διεθνές όνομα overesized που θέλει να χάνεσαι μέσα σε αυτές και να τις φοράς με όλα σου τα ρούχα.

Μην ξεχάσω να αναφέρω…
Μάλλινα βρίσκουμε και πολλά από τα αξεσουάρ εκτός από τα γάντια και τους σκούφους όπως οι τσάντες, το εσωτερικό από τα μποτάκια, τα μανίκια από πολλά δερμάτινα biker jackes αλλά και καπέλα.

Read More

And More