Γυμνό! Το μακιγιάζ που λατρεύουν οι stars και πώς θα το πετύχεις!

Αν χωρίς τους τόνους foundation και τη σκουρόχρωμη σκιά σου νιώθεις γυμνή, είσαι στον σωστό δρόμο! Αυτή τη σεζόν, το nude ή αλλιώς το φυσικό μακιγιάζ είναι η πιο hot τάση. Υιοθέτησέ την με τις οδηγίες του Μάρκου Κούγκα, make up artist και product consultant για την Toyoko Cosmetics.

1. Για να πετύχεις ένα όμορφο, φωτεινό δέρμα, θα πρέπει να φροντίσεις γι’ αυτό. Το μυστικό είναι η ενυδάτωση. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ και, φυσικά, μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου πριν πας για ύπνο. Είναι βασική προϋπόθεση αν θέλεις να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με λαμπερή, υγιή επιδερμίδα.

2. Το τέλειο γυμνό μακιγιάζ έχει να κάνει περισσότερο με τα ζουμερά χείλη σε συνδυασμό με ένα διακριτικό και σπινθηροβόλο βλέμμα. Η ουσία είναι στην απλότητα γι’ αυτό και πρέπει να αποφευχθεί η χρήση πολλών χρωμάτων. Για τα μάτια, χρησιμοποίησε λίγες στρώσεις μάσκαρα με μία πολύ λεπτή γραμμή από το μολύβι ματιών σου. Σε περίπτωση που θέλεις βραδινό μακιγιάζ τότε απλά τόνισε τα μάτια σου λίγο περισσότερο με ένα εύκολο smoky eyes.

3. Αν το δέρμα σου έχει χλωμή όψη, επίλεξε κάποιο foundation σε ροδακινί ή ροζ τόνο και χρησιμοποίησε απάλες φυσικές αποχρώσεις για τα χείλη. Αν έχεις ροδαλή απόχρωση στο δέρμα, μπορείς να επιλέξεις ένα foundation στο φυσικό χρώμα ή ωχρό μπέζ. Ο κύριος παράγοντας για το γυμνό μακιγιάζ είναι ότι όλα πρέπει να δείχνουν φυσικά και να γλυκαίνουν τα χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιώντας πολύ ανοιχτές αποχρώσεις δημιουργείται μια όψη “φάντασμα”. Ο καλύτερος τρόπος για τέλειο nude μακιγιάζ θα ήταν να δοκιμάσεις αυτές τις αποχρώσεις εκ των προτέρων. Επίλεξε, λοιπόν, μια απόχρωση παρόμοια ή λίγο ελαφρύτερη από τον τόνο του δέρματος σου.

4. Χρησιμοποίησε ένα exfoliator στα χείλη πριν τοποθετήσεις οτιδήποτε πάνω τους! Το tip αυτό θα κάνει τα χείλη σου λεία και απαλά. Αμέσως μετά εφάρμοσε ένα balm και χρησιμοποίησε ένα πινέλο χειλιών για να προσθέσεις ένα ελαφρύ στρώμα concealer πάνω τους (απόφυγε το πολύ concealer στα χείλη σου, καθώς το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί αργότερα). Στη συνέχεια, πάνω στη βάση αυτή πρόσθεσε ένα στρώμα lip-gloss σε μια βασική φυσική απόχρωση που θα κάνει τα χείλη σου να φαίνονται πιο γεμάτα.

5. Για πραγματικά πανέμορφο πρόσωπο τόνισε με ένα μολύβι φρυδιών το σχήμα τους και έπειτα με ένα πινέλο μαλάκωσε το αποτέλεσμα.

6. Να θυμάσαι να προσθέτεις ελαφρές στρώσεις μάσκαρα στα μάτια και ελαφρές καφέ,ροδακινί ή ροζ φυσικές αποχρώσεις σκιών. Ο χρυσός κανόνας; Όσο λιγότερα τόσο πιο σωστό το αποτέλεσμα.

Read More

And More