To ημερολόγιο της Marilyn Monroe. ‘Θα ήθελα να μην υπάρχω καθόλου!’

Το βιβλίο ”Αποσπάσματα”, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από την προσωπικότητα του sex symbol Marilyn Monroe. Πενήντα χρόνια μετά τον θάνατό της, τα γραπτά που άφησε πίσω της και πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανατρέπουν την εικόνα που έχουμε σχηματίσει για εκείνη.

”Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει την άλλη όψη της σελήνης, παρουσιάζει μία γυναίκα καλλιεργημένη και ποιητική, χωρίς να αρνείται την εικόνα της κινηματογραφικής Marilyn. Ήταν υπερβολικά ευαίσθητη και υπερβολικά ευφυής”, γράφει στον πρόλογό του ο συγγραφέας του βιβλίου Αntonio Tabucchi.

Η εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ” δημοσιεύει κάποια αποσπάσματα από τα γραπτά της ηθοποιού.

”Πόσο θα ήθελα να ήμουν νεκρή. Πόσο θα ήθελα να μην υπάρχω καθόλου. Να φύγω μακριά από’δω, απ’όλα. Όμως, πώς θα μπορούσα να το κάνω; Υπάρχουν πάντα γέφυρες – η γέφυρα του Μπρούκλιν. Αλλά αγαπώ αυτή τη γέφυρα (από κει όλα είναι τόσο όμορφα και ο αέρας είναι τόσο καθαρός). Όταν τη διασχίζεις φαντάζει γαλήνια, ακόμη και με όλα τα αυτοκίνητα να περνούν σαν τρελά. Θα έπρεπε λοιπόν να είναι μια άλλη γέφυρα. Μια γέφυρα άσχημη και χωρίς θέα. Όμως αγαπώ κάθε γέφυρα – έχουν κάτι, και εκτός αυτού δεν έχω δει ποτέ άσχημη γέφυρα”.

Μετά τον αποτυχημένο γάμο της με τον Άρθουρ Μίλερ έγραψε:

”Ύστερα από ένα χρόνο ψυχανάλυσης. Βοήθεια, βοήθεια. Αισθάνομαι τη ζωή να πλησιάζει ενώ το μόνο που θέλω είναι να πεθάνω”.

Ακολουθεί απόσπασμα από ένα γράμμα που έστειλε στον γιατρό της ένα χρόνο προτού βάλει τέλος στη ζωή της:

”Είμαι ανήσυχη, νευρική, συγχυσμένη, ανάστατη. Παραλίγο να πετάξω ένα ασημένιο πιάτο. Παραλίγο να κάνω εμετό το φαγητό μου. Είμαι κουρασμένη. Ψάχνω έναν τρόπο να παίξω αυτό το ρόλο. Η ζωή μου ολόκληρη με αποκαρδιώνει.Πώς θα μπορούσα να ενσαρκώσω ένα κορίτσι τόσο χαρούμενο, νέο και γεμάτο ελπίδες”;

Read More

And More