Επτά ώρες στους δρόμους του Καράκας η σορός του Τσάβες!

Δρόμοι ασφυκτικά γεμάτοι κόσμο, να πετούν ρούχα και λουλούδια στο φέρετρό του. Να κλαίνε και να φωνάζουν «ο Τσάβες ζει!». Η Βενεζουέλα αποχαιρετά τον ηγέτη της, Ούγκο Τσάβες, τον δεύτερο Μπολιβάρ όπως τον χαρακτηρίζουν οι οπαδοί του.
Ο θρήνος για τον «κομαντάντε» έκδηλος παντού στο Καράκας. Χιλιάδες οπαδοί του 58χρονου ηγέτη της Βενεζουέλας βγήκαν στους δρόμους για να ακολουθήσουν την πομπή προς το παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας, όπου ήδη η σορός του Τσάβες εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. Θα μείνει εκεί έως την Παρασκευή όταν θα γίνει η κηδεία του, παρουσία ηγετών κρατών και κυβερνήσεων. Θα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας εκεί, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

/

Επτά ολόκληρες ώρες χρειάστηκε το αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό του Ούγκο Τσάβες για να περάσει από τους δρόμους του Καράκας και να φτάσει έως τη Στρατιωτική Ακαδημία. Επτά ώρες γιατί οι χιλιάδες που είχαν βγει στους δρόμους για να πουν το τελευταίο αντίο στον ηγέτη τους, έκαναν τη διέλευση εξαιρετικά δύσκολη.

Read More

And More