Pole Dancing: Η πιο hot γυμναστική για σώμα που δεν θα μπορεί να σου αντισταθεί

Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο hot fitness trend και η μοναδική γυμναστική που μπορείς να κάνεις ακόμα και με τα τακούνια σου!!!!

Ναι, ναι… Όταν ακούς Pole dancing το μυαλο σου πηγαίνει στον χορό των στρίπερ. Ήξερες όμως ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους γυμναστικής που μπορείς να κάνεις κι εσύ; Ήξερες ότι πολλές σταρ του Hollywood προτιμούν αυτή τη γυμναστική για ένα τέλειο σώμα; Η Demi Moore ανήκει σε μια από αυτές…

Ο χορός λοιπόν πάνω σε στύλο δεν απευθύνεται μόνο σε χορεύτριες! Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν ένα τέλεια γυμνασμένο σώμα.

Έχεις παρατηρήσει το σώμα που έχουν οι συγκεκριμένες χορεύτριες; Πες μου αλήθεια τώρα… Δεν το ζηλεύεις; Οι κοιλιακοί τους, οι γλουτοί τους…. Ίχνος κυτταρίτιδας.

Το Pole Dancing λοιπόν είναι ένας διασκεδαστικός -και σέξι- τρόπος για να γίνει το σώμα σου ακριβώς όπως ονειρεύεσαι και παράλληλα η κίνησή σου πολύ θηλυκή.
“Οι περισσότεροι σκέφτονται πως το Pole Dancing αφορά μόνο σε χορεύτριες. Αυτά τα μυαλά δεν αλλάζουν!” αναφέρει η δασκάλα Pole Dancing, Ελευθερία Γιαγή.

Η ίδια η Ελευθερία άρχισε να ασχολείται με το χορό επί στύλου, όταν παρακολούθησε κάποια βίντεο στο ίντερνετ. “Ξεκίνησα εξάσκηση σε ένα περίεργο όργανο γυμναστικής που είχε αγοράσει ο πατέρας μου. Αφαίρεσα όλα τα έξτρα όργανα και προσπάθησα να κάνω φιγούρες στο στύλο”. Γρήγορα αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα στην Αγγλία και στη συνέχεια σε μια από τις πιο γνωστές σχολές στον κόσμο το Bobbi’s Pole Studio της Σιγκαπούρης.

Τι ακριβώς είναι ο χορός σε στύλο;

Στην ουσία πρόκειται για μια μορφή χορού. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως όλες οι ασκήσεις γίνονται πάνω σε ένα στύλο. “Μπορείς να δώσεις στο χορό ό,τι στιλ θέλεις. Από χορευτικό, διακριτικά θηλυκό μέχρι αθλητικό” εξηγεί η Ελευθερία Γιαγή. Συνήθως στη σχολή η Ελευθερία κάνει ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό. “Οι γυναίκες που έρχονται κάνουν φιγούρες και ολόκληρες χορογραφίες. Στο τέλος, εκτός από την καλή διάθεση για τη χορογραφία, νιώθεις όλο σου το σώμα πιασμένο” αναφέρει. Φαντάσου μια εξάσκηση όπως το κολύμπι, όπου χρησιμοποιείς όλους τους μύες.
Δεν πρέπει όμως να είμαι γυμνασμένη;
Δεν είναι απαραίτητο. Ένας “αρχάριος” ξεκινά από την αρχή με απλές ασκήσεις, επάνω στις οποίες εξελίσσει σιγά-σιγά την τεχνική του με το πέρασμα του χρόνου. “1 με 2 μαθήματα την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσεις από τα βασικά, τα πιο εύκολα” εξηγεί η Ελευθερία. Από την πρώτη στιγμή θα δεις αποτελέσματα και εβδομάδα με την εβδομάδα θα νιώθεις το σώμα σου να σφίγγει, τα πόδια και τα χέρια να δυναμώνουν. Από το ένα μάθημα στο άλλο, θα βλέπεις διαφορά στη δύναμή σου, η οποία και θα σε βοηθήσει να εκτελέσεις πιο περίπλοκες ασκήσεις.
Άλλωστε παράλληλα με τις ασκήσεις πάνω στο στύλο, η Ελευθερία Γιαγή θα σου δείξει και απλές ασκήσεις ευλυγισίας, Flexibility, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εκτελέσεις τις ασκήσεις πιο άρτια και σωστά.

Τι πρέπει να φορέσω;

Συνήθως η άσκηση γίνεται με ένα σορτσάκι και ένα στενό φανελάκι, για να έχεις την άνεση και ελευθερία να κάνεις τις χορογραφίες σωστά. Σε ό,τι αφορά βέβαια στα παπούτσια δεν υπάρχει κανείς περιορισμός. “Μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις ακόμη και σε ψηλοτάκουνα. Αρέσει σε πολλές γυναίκες και τα βάζουν πριν το μάθημα” αναφέρει χαρακτηριστικά η δασκάλα Pole Dancing Ελευθερία Γιαγή.



Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα;
Ένα πλήρες πρόγραμμα για να ξεκινήσεις και να μάθεις τον κόσμο του Pole Dancing απαιτεί 1 μάθημα την εβδομάδα για 8 εβδομάδες. Το πακέτο αυτό θα σου κοστίζει 80 ευρώ.

Του Λευτέρη Σαββίδη
Με την πολύτιμη συνεργασία της Ελευθερίας Γιαγή, δασκάλας Pole Dancing

Read More

And More