Μαρίζα: Ισχύει για όλους η θεωρία των μικρών και συχνών γευμάτων για απώλεια βάρους;

Ερώτηση
Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει για όλους η ίδια θεωρία απώλειας βάρους (μικρά και συχνά γεύματα), γιατί πρόσφατα διάβασα για την Αγιουβέρδα, η οποία χωρίζει τους ανθρώπους σε διάφορους τύπους και κάθε τύπος πρέπει να τρέφεται διαφορετικά. Εγώ βάσει του τεστ, ανήκω στον τύπο καφά, που δεν πρέπει να τρώω πρωινό και δεν πρέπει να τρώω κάτι μετά τις 19.00 για να χάσω βάρος. Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι αυτό; Ευχαριστώ πολύ.
Μαρίζα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Μαρίζα,
Μόνο η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική απώλεια βάρους. Ακολούθησε τις βασικές αρχές της Μεσογειακής Διατροφής, εφάρμοσε τον κανόνα των μικρών συχνών γευμάτων και βάλε στην καθημερινότητα σου οποιαδήποτε μορφή άσκησης και θα δεις αποτελέσματα.

Όσον αφορά το πρωινό φυσικά και δεν πρέπει να το παραλείπεις,αφού 1)το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και 2) είναι το κλειδί για να αυξήσεις το μεταβολισμό σου και τις καύσεις σου.

Βαλασία Τοκμακίδου
Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Bsc
Έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή; Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Θέλεις να μάθεις πως θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για εσένα; Στείλε την ερώτησή σου και η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη θα σου δώσει την απάντηση

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

And More