Μαρίνα: “Όπως λέει ντρέπεται για μένα που για κάποια περίοδο έβγαινα με όποιους να’ναι…”

Η ιστορία μου είναι πολύ μπερδεμένη…

Πριν δύο χρόνια έκανα μια σχέση η οποία κράτησε περίπου ένα χρόνο και κάτι μήνες. Ήταν μια έντονη σχέση. Σχεδόν μισός χρόνος πέρασε με τσακωμούς και στενοχώριες. Είχαμε γίνει θέμα σχολιασμού, ώσπου κάποια στιγμή έληξε άδοξα.

Να σημειώσω πως δεν είχαμε προβλήματα. Δεν είχε βαρεθεί ο ένας τον άλλον. Απλά εγώ πάντα φρόντιζα να βρίσκω παιδικούς λόγους να μαλώνω και να φτάνουν τα πράγματα στο απροχώρητο.

Πριν μισό χρόνο λοιπόν γνώρισα ένα παιδί κι έκανα σχέση μαζί του. Ήταν μια σχέση ήρεμη. Με έκανε να νιώθω ασφάλεια.

Ένα άτυχο γεγονός όμως του πρώην μου άλλαξε όλα τα δεδομένα μου. Ο ξαφνικός χαμός ενός από τους γονείς του μας έφερε και πάλι κοντά. Βρεθήκαμε, θυμηθήκαμε τα παλιά κι εγώ πήρα την απόφαση να χωρίσω με τη σχέση μου γιατί δεν γινόταν να κοροϊδεύω έναν άνθρωπο έτσι.

Ο πρώην μου όμως μου ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί με αυτά που περνάει να κάνει σχέση. Με αγαπάει, αλλά δεν μπορεί να δώσει. Θέλει να βρισκόμαστε, να βγαίνουμε, αλλά όχι σχέση.

Εγώ γιατί το βρίσκω πολύ υποτιμητικό για τον εαυτό μου; Δεν είμαι καμιά του δρόμου για να έχω αυτού του είδους τη σχέση. Να τονίσω πως δεν θέλει να γνωρίζουν οι γύρω για εμάς, γιατί όπως λέει ντρέπεται για μένα που για κάποια περίοδο έβγαινα με όποιους να’ναι.

Όντως το έκανα, αλλά μόνο και μόνο για να τον κάνω να με προσέξει, για να νιώσω κι εγώ ικανοποίηση. Έτσι νόμιζα.

Να επισημάνω επίσης πως φέτος πέρασα σε μια σχολή η οποία δεν ήταν αυτό που ήθελα και δεν έχω με τι να ασχοληθώ και γατζώνομαι πάνω του, πράγμα πολύ άσχημο. Τι να κάνω;

Επίσης, πως να συμπεριφερθώ που έχασε έναν δικό του άνθρωπο; Μου λέει πως δεν τον σέβομαι και κοιτάω τον εαυτό μου. Δεν είναι έτσι. Τον πονάω πάρα πολύ. Θέλω όμως να βρω μια λύση επειγόντως.

Ήταν λάθος που άφησα τη σχέση μου και μπήκα πάλι σε μπελάδες;

Μαρίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Να μην ασχοληθείς μαζί του. Πέρασε ένα δύσκολο γεγονός, συμφωνώ, του στάθηκες, αλλά μέχρι εκεί. Πρόσεξε λίγο τι λέει για σένα: 1)Σε θέλει για σεξ κ βόλτες, 2) ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ για σένα κ σου λέει ευθέως ότι σε θεωρεί τσο@λα, για αυτό και δεν θέλει σχέση αλλά το σεξ κ τις βόλτες που είπε παραπάνω 3)Ρίχνει το βάρος σε εσένα, όταν σου λέει πως ΕΣΥ είσαι εκείνη που δεν τον σέβεσαι και σου δημιουργεί ενοχές. Κακώς ξαναγύρισες. Καλώς χώρισες με τη σχέση σου, εφόσον δεν σε κάλυπτε, αλλά με τον μ@λ@κ@ που μας περιγράφεις μην ασχοληθείς πάλι!!! Βρες πράγματα να κάνεις (χορό, ξένη γλώσσα, κατασκευές π.χ.), ξαναδώσε εξετάσεις να περάσεις εκεί που θες και μην αφήσεις κανένα να σου ξαναπει οτι ντρέπεται για σένα!! Είναι δυνατόν;;;;;;

  2. Ναι ηταν…. Οχι για το γεγονος οτι αποφασισες οτι δεν θελεις να εισαι σε διπλο ταμπλο και να κοροιδευεις εναν ανθρωπο που δεν φταιει. Αλλα γιατι γυρισες σε κατι που δεν ηταν αποδεδειγμενα καλο. Ασχολησου λιγο με σενα και τα θελω σου. Δωσε στον εαυτο σου τα εφοδια και το μελλον που του αξιζει. Γαντζωνεσαι απο τους αλλους για να γεμισεις τα κενα σου. Κι αυτο δεν σου προσφερει τιποτα καλο. Γιατι ετσι χρειαζεσαι καποιον (οποιονδηποτε) διπλα σου αλλιως νιωθεις μισος ανθρωπος. Σου αξιζει αυτο πιστευεις; Καλη τυχη….

  3. nai einai lathos pou afhses thn sxesh sou gia na gyriseis se auton k malista pou dn se 9elei gia sxesh.. megalo lathos!!mporouses na ton sthrikseis alla oxi na afhseis thn hremh sxesh sou kai na gyriseis sta palia!!pote dn gyrizoume sta palia.. k malista esi pas na tou symparasta9eis k autos leei oti koitas ton eauto sou.. fyge makria kopela mou oso einai nwris.. kathesai k se kritikarei arnhtika.. anti na sevastei autos oti afhses thn sxesh sou k phges na dwseis mia deuterh eukairia se auton!!mn kathesai na plhgwnesai xwris logo..

  4. Λες ότι φέτος πέρασες στη σχολή,άρα υποθέτω ότι με τον άλλο ήσουν γύρω στα 16.Δεν είναι ηλικία που μπορείς να κάνεις σοβαρές σχέσεις,τα ζεις όλα πιο έντονα και ενθουσιάζεσαι περισσότερο.Απλώς είναι απωθημένο ο τύπος και στο χει ξεκαθαρίσει ότι δεν σε βλέπει πιο σοβαρά.Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια νέα κοπέλα στον 21ο αιώνα “γαντζώνεται” πάνω σε κάποιον που δεν τη θέλει επειδή δεν τη γεμίζει αυτό που επέλεξε να σπουδάσει.Σοβαρά τώρα;Αυτός θα εξασφαλίσει το μέλλον σου και θα γεμίσει την υπόλοιπη ζωή σου;Αν είσαι σίγουρη ότι δεν σου αρέσει αυτό που διάλεξες,δώσε ξανά,πήγαινε σε ιδιωτικό,σε ΙΕΚ,κάτι τέλος πάντων.Για το μέλλον σου μιλάμε κι είναι πιο σημαντικό από το κάθε αγόρι και θα έπρεπε να σε νοιάζει περισσότερο.Και τέλος σταμάτα να ασχολείσαι μαζί του.Δεν χρειάζεται να τον στηρίξεις εσύ.Το έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σε θέλει στη ζωή του και ντρέπεται για σένα οπότε αυτοί που θα τον στηρίξουν είναι όσοι έχουν χώρο στη ζωή του κι όχι εσύ.

  5. Μια σχέση είναι αλληλεπίδραση δύο ανθρώπων και για τον χωρισμό δεν μπορεί να φταίει μόνο ο ένας. Έβρισκες παιδικούς λόγους να τσακώνεσαι αλλά μάλλον το έκανες γιατί χρειαζόσουν περισσότερη προσοχή. Τώρα νιώθεις το ίδιο, θέλεις να του είσαι σημαντική. Αλλά δεν θέλεις να επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Εξάλλου είσαι πιο ώριμη και έχεις μάθει από τα λάθη σου. Εκείνος φοβάται να σε εμπιστευτεί μη ξανασυμβούν τα ίδια. Θέλει πρώτα να του αποδείξεις ότι πράγματι έχεις αλλάξει. ʼρα αυτό που χρειάζεται είναι να τα βρείς με τον εαυτό σου. Να βάλεις στόχους στη ζωή σου και να παλέψεις να τους πετύχεις. Να νιώθεις ικανοποίηση από τις προσπάθειες που κάνεις και από αυτά που πετυχαίνεις. Σκέψου τι σου αρέσει και τα καταφέρνεις και ασχολήσου με αυτό. Επίσης φρόντισε να πάρεις αποδοχή και εμπιστοσύνη από τους γονείς σου. Αν έχεις παράπονα από αυτούς, μίλησέ τους και εξήγησέ τους ποια συμπεριφορά τους στην παιδική σου ηλικία σου δημιούργησε ανασφάλειες. Επίσης συζήτησε μαζί τους τι μπορείς να κάνεις για να συνεισφέρεις κι εσύ στην οικογένεια. Είναι σημαντικό να αποδέχεσαι και να θαυμάζεις τον εαυτό σου. Τότε εσύ θα νιώθεις καλά χωρίς να καταφεύγεις σε παιδικές συμπεριφορές. Αυτός θα σε θαυμάζει και σου δίνει την προσοχή που χρειάζεσαι.Θα νιώθει περήφανος για σένα και δεν θα ντρέπεται να πεί στους φίλους του ότι σε αγαπάει. Αν βρισκόσαστε συχνά και μοιράζεστε συναισθήματα, τι διαφέρει αυτό από σχέση; Μόνο ότι δεν το λέτε στους φίλους. Θα γίνει κι αυτό όταν θα σε εμπιστευτεί. Εξάλλου για πόσο καιρό θα μπορεί να κρύβεται από τους φίλους του; Αν πάλι εσύ μάθεις να σέβεσαι τον εαυτό σου και τους γύρω σου και εκείνος δεν εκτιμήσει την αλλαγή, τότε θα τον παρατήσεις χωρίς ενοχές και πισωγυρίσματα. Θα ξέρεις ότι εσύ προσπάθησες κι αυτός δεν άξιζε, ότι εσύ ωρίμασες κι αυτός όχι. Και τότε θα βρείς τον καλύτερο, που θα τον θαυμάζεις και δεν θα τον αφήσεις για κανένα πρώην. Να ξέρεις: διαλέγουμε για ταίρι μας κάποιον που έχει ανασφάλειες και συναισθηματικά κενά που κουμπώνουν με τα δικά μας, όπως λέμε δηλαδή κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Και επίσης: δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν και να σου σου συμπεριφέρεται όπως θα ήθελες, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου.

  6. Συφωνω με τους υπολοιπους!ναι ηταν λαθος!απο την αρχη ολα λαθος!λαθος που εβγαινες με οποιον να ναι για εκεινον!λαθος που χωρησες γιανα εισαι μαζι του! οπως και να χει παντως δεν εχει δικαιωμα να σου λεει τι εκανες στην ζωη σου σε υποτιμα αυτο!!!ισα ισα σε τετοια κατασταση θα επρεπε να θελει ενα ατομο διπλα του να τον στηριζει!οχι κατι ελευθερο οτι να’ναι και οποτε να’ναι!ξεγραψε τον και κοιτα μπροστα εισαι τυχερη που μπορεις πλεον να ζεις την φοιτητικη ζωη!απολαυσε την!θα γνωρισεις αλλους ανθρωπους τωρα που περασες!!!ολα θα φιανονται αλλιως σε 1 χρονο!βγες , γυμνασου , γελα!δεν εχουν πολλοι την πολυτελεια να σπουδαζουν πλεον!και αλλοι τοσοι να’ναι νεοι!!!σως αν το φιλισοφησεις λιγο καλυτερα να σου αρεσει η σχολη σου!Τελειωσα πριν 3χρονια ,αρκετα προσφατα..οταν πηγα δεν ηθελα λογω μιας παρομοιας καταστασης..αυτο κρατησε 3μηνες περιπου!ευτυχως καταλαβα οτι μια φορα γινονται καποια πραγματα!

  7. nasia:euxaristw polu gia tis sumvoules!lenia:euxaristw ephsis kai ontws pisteuw pws den mou aksizei olo auto…iokasth:euxaristw gia thn toso filiki proseggish!nantia:ek tou asfalous kseroume oloi na krinoume safws!egrapsa egw oti den me 8elei sth zwi tou?mhpws mperdeuomaste ligo?an egw esu i o ka8e enas xaname tn patera i thn mitera mas 8a eixame thn dunami na mpoume s mia sxesi k na eimaste opws palia?3mines perasan apo to atuxes gegonos.den m fanike akrivws sumvouli auto to sxolio…
    ΕΛΛΗ ΜΑΡΚΟΥ:isws i mallon i pio swsti proseggisi twn pragmatwn..st simeio pou anafereis tous goneis mou exw na pw pws mono autoi me sthriksan pragmatika apla pleon dn mporw na arkoume sth boh8eia tous den einai 15xronwn k to provlima mou den einai da k toso sovaro tous exw balei se tosous mpelades pou lew arketa…exeis apoluto dikio sta legomena sou k me voi8ise to sxolio sou para polu se anti8esi me kapoia alla kakoproaireta se euxaristw para polu!maria:euxaristw k esena loipon gia to sxolio sou exw na pros8esw pws st logia eimaste oi perissoteroi kaloi se prakseis isteroume…8ewrw egwistiko na afisw kapoion epeidi dn mporei na m prosferei frou frou k arwmata…

  8. κοπελα μου μαλλον μπερδευεσαι!οταν ζητας την γνωμη καποιου αγνωστου που δεν ξερει ολες τις πτυχες της ιστοριας να περιμενεις τις αναλογες απαντησεις!δεν χαιδευουμε τα αυτια εδω την γνωμη μας λεμε…σιγουρα ο καθενας κανει στην ζωη του αυτο που θελει ..να σαι ομως προετοιμασμενη οταν ρωτας καποιον να ακουσεις κατι διαφορετικο απο αυτο που θελεις να ακουσεις. Αλλιως δεν υπηρχε λογος να γραψεις και να ρωτησεις εμας..εκ του ασφαλους λεμε σιγουρα πολλα αλλα μην ξεχνας τον παραγοντα αντικειμενικοτητα!!!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ.

  9. Μου φαίνεται οτι ο πρώην σου καλά κάνει και δεν σε θέλει για σχέση. Απο τα γραφόμενά σου φαίνεσαι επιπόλαιη, παρορμητική και ανώριμη.
    Αυτά.

  10. ελα παναγία μου:oi kritikes gia to ti eimai k tin den eimai apo atoma pou den grafoyn kan to onoma tous…dystuxws den me aggizoun!!!aksizei pisteueis na apantame se an8rwpakia san esena?gia ksestravwsou kai des…den rwtisa na mou peis ti eimai kserw polu kala k ektos aytou den 8a mou pei ti eimai kapoios pou den me kserei kan….polu eksipso wstoso!!!!kai esu eisai polu omorfh,eksupni kai kalosunati!!!!!!!!!se kaluptei mia kaloproaireti kritikh apo ena atomo pou dn s kserei kan?giati emena eite kaloproaireti eite oxi to idio mou kanei…den me ksereis polla filia!k euxomai na mn eisai toso ‘kalh’ me olous giati 8a meineis monh sou an den exei sumvei akoma!!!

  11. επειδη διαβαζω πολυ καιρο το s?te πρωτη φορα συμβαινει αυτο και μπηκα στην διαδικασια να γραψω γιατι θα σκασω ..Ρε συ Μαρινα αφου δεν σε ενοιαζε οι γνωμη των αλλων γιατι εγραψες? Κρίνεις τις αναγνωστριες για την γνωμη τους!εσυ την ζητησες…δεν ηρθαν να ανακατευτουν στη ζωη σου..ψαξτο λιγο…αν δεν σε ενοιαζε οποια κριτικη δεν υπηρχε λογος να μπεις εδω. Εχεις χασει την ουσια νομιζω της ιστοριας σου…προφανως ξερεις τι θελεις δεν θελεις να ακουσεις κανενα και θα κανεις το δικο σου.αλλα σου τα χαλασαν..σου ειπαν την αντικειμενικη αληθεια που δεν ηθελες να ακουσεις!Αλλα δειχνεις πολυ εγωιστικο ,εριστικο και κακο χαρακτηρα σε καποιον που σε διαβαζει να απαντας στις αναγνωστηριες-ες με αυτον τον τροπο. Χανεις το δικιο σου ετσι.Και επειδη θελεις ονομα με λενε ΑΛΙΚΗ δεν ξερω αν σε καλυπτει ή θελεις και αλλα στοιχεια!!Γιατι σε ενα s?te οπως αντιλαμβανεσαι δεν ξερεις το ονομα του αλλου!ουτε εμεις αν εισαι η Μαρινα γιατι και συ επωνυμο δεν εβαλες..ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΙΣΑΙ!ελεος δηλαδη! Το προβλημα σου ειναι αλλο κοιτα να το διορθωσεις γιατι θα βγαινεις χαμενη εσυ στο τελος ..θα χανεις το δικιο σου!

  12. Σιγά βρε, κι αυτός κάνει λες και είναι σε κανένα χωριό πριν από κάναν αιώνα, που κοιτούσε τι θα πουν για μία κοπέλα επειδή βγαίνει με κάποιον! Εντάξει, και βγήκες “με όποιον νά ‘ναι”, όπως το θέτει, και τι έγινε; Επιλογή σου ήταν και τώρα πάει, πέρασε, έμεινε στο παρελθόν. Μου τη δίνει όταν κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις επιλογές ή τα λάθη που έκανες στο παρελθόν για να σου το χτυπήσουν τώρα. Όταν οι άνδρες βγαίνουν με κάθε πατσούρι για να σε κάνουν να ζηλέψεις θεωρείται ΟΚ, δηλαδή. Και να σου πω την αλήθεια, με χαλάει πολύ που λέει ότι θέλετε να βγαίνετε, αλλά δεν θέλει σχέση. Δηλαδή, συγνώμη, ποια η διαφορά; Τον πειράζει η ιδέα της δέσμευσης; Επειδή λέμε για σχέση τώρα, όχι για γάμο, ούτε καν συμβίωση. Δεν ξέρω, νομίζω είναι καλή ιδέα να του δείξεις ότι τον νοιάζεσαι, αλλά αν αυτός κάνει ότι δεν καταλαβαίνει από τα συναισθήματά σου, καλύτερα να μην ασχολείσαι καθόλου μαζί του.

  13. Μαρίνα μου δυστυχώς ο θάνατος δικών μας ανθρώπων είναι οδυνηρός.Έχω χάσει κι εγώ ένα γονιό μου και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.Θέλει χρόνο όχι για να ξεχαστεί αλλά για να απαλύνει αυτός ο πόνος.Σαν δική μου συμβουλή θεωρώ ότι πρέπει να είσαι δίπλα του όχι για να του δείξεις τη λύπηση σου αλλά για να τον ηρεμήσεις.Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται άτομα που να τα αγαπάνε πραγματικά.Σε καμία περίπτωση όμως μην αφήσεις τον παιδί να εκμεταλλευτεί το γεγονός του θανάτου για να εκμεταλλευτεί εσένα.Θέλει αγάπη όπως την θέλεις κι εσύ. Και για να κλείσω, δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για το αν γύριζες με διάφορους.Καλά έκανες και το έκανες.Μην ντρέπεσαι για τις επιλογές που έκανες σε διαστήματα της ζωής σου γιατί είναι σαν να λες ότι ήσουν ψεύτικη κι αυτό το κάνει χειρότερο. Στο κάτω κάτω ποιος είναι αυτός ή αυτή που μια φορά στη ζωή του δεν έχει αφεθεί και παρεκτραπεί.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More