Η κόρη Αναστασιάδη απαντά για τα γλέντια στα μπουζούκια την ώρα που «καιγόταν» η Κύπρος

Η Έλσα Αναστασιάδη έγινε το πρόσωπο των ημερών στην Κύπρο και όχι μόνο μετά τις οικονομικές εξελίξεις στο νησί. Η κόρη του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη όχι μόνο, σύμφωνα με καταγγελίες, έβγαλε τα χρήματά της στο εξωτερικό λίγο μετά το «κούρεμα» αλλά ταυτόχρονα διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί στην Αθήνα ενώ η πατρίδα της «καιγόταν».

Η ίδια μιλάει για πρώτη φορά, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για όλα όσα την κατηγορούν και ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «O σύζυγος μου έχασε πάνω από 15 εκατομμύρια από το “κούρεμα”»

Εξηγεί ότι ποτέ δεν μεταφέρθηκαν 21 εκατομμύρια ευρώ εκτός Κύπρου, αλλά μεταφέρθηκε το ποσό των 10,5 εκατομμυρίων σε τράπεζα του εξωτερικού για επιχειρηματικές πράξεις. Μία από αυτές, σύμφωνα με την ίδια, αφορούσε απόκτηση ακινήτου του Ελληνικού Δημοσίου στην Λευκωσία, κάτι που δεν έγινε και τα λεφτά αυτά δόθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από την οικογένεια του συζύγου της, για ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων.

Ακόμα, μίλησε για τις αποφάσεις του Eurogroup, που στάθηκαν η αιτία η εταιρεία και η οικογένεια του συζύγου της να χάσουν περισσότερα από 15 εκατομμύρια. “Αν όντως υπήρχε ενημέρωση εκ των έσω, γιατί δεν απέστειλαν στο εξωτερικό όλες τις καταθέσεις τους και υπέστησαν τις ζημιές;»

Τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, η Έλσα Αναστασιάδη υποστηρίζει στην συνέντευξη πως έχασε χρήματα. Το δικηγορικό γραφείο της είχε σημαντικές απώλειες αλλά αναφέρει χαρακτηριστικά: «εδώ όμως υπάρχει κόσμος που πραγματικά υποφέρει. Με μένα θα ασχολούμαστε;».

Όσον αφορά τον ακριβό τρόπο ζωής της τόνισε πως αυτό ήταν κάτι που έκανε πριν από την κρίση. «Σίγουρα πάντως δεν έκλεψα. Δούλευα και δουλεύω σκληρά. Τώρα μάλιστα ακόμη πιο σκληρά», είπε.

Τέλος, δίνει απάντηση δίνει για την κρίσιμη βραδιά του Eurogroup που δημοσιεύματα την ήθελαν να διασκεδάζει στα μπουζούκια. Επιβεβαίωσε ότι ήταν όντως στην Αθήνα οικογενειακώς, αλλά δεν ισχύουν αυτά που γράφτηκαν. «Ούτε στον Ρέμο πήγαμε, ούτε σε άλλο νυχτερινό κέντρο. Μα θα ήταν ποτέ δυνατόν να κρίνεται το μέλλον της Κύπρου και εγώ να διασκεδάζω; Προκαλώ δε αυτούς που δήθεν με είδαν στον Ρέμο να βγουν επώνυμα και να το δηλώσουν», είπε.

Read More

And More