Σκέφτεσαι να παντρευτείς; Μάθε πώς θα το κάνεις με λίγα χρήματα!

Αναμφίβολα, μια από τις πιο όμορφες και σημαντικές στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας, είναι η ημέρα του γάμου της! Πόσες από εσάς δεν έχετε ονειρευτεί την τελετή, τις μικρές λεπτομέριες που κάνουν τη διαφορά, το χώρο της δεξίωσης; Στις μέρες μας ο πρίγκιπας του παραμυθιού μπορεί να έχει βρεθεί, όμως…η οικονομική κρίση να μην σας επιτρέπει να ζήσετε το όνειρό σας!

Γι αυτό το λόγο πολλά είναι τα ζευγάρια που δεν αποφασίζουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο, αλλά με πολιτικό. Ο βασικός λόγος αυτής της απόφασης, είναι φυσικά το δυσβάσταχτο κόστος του.

Σήμερα, ένας θρησκευτικός γάμος, με 120 καλεσμένους μπορεί να κοστίσει στο ζευγάρι όσο κοστίζει και η αγορά ενός καλού αυτοκινήτου! Το TL!fe, έψαξε και βρήκε για σένα τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήμα, να ζήσεις το όνειρο με όλες τις λεπτομέριες που έχεις σκεφτεί, οικονομικά!

Έρευνα αγοράς, το Α και το Ω ένος γάμου!

Ο καλός σoυ έκανε πρόταση γάμου και πρέπει να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες! Φρόντισε να έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεση σου, ώστε να μην αναγκαστείς να κάνεις μια επιπόλαιη αγορά ενός προϊόντος που με την σωστή έρευνα θα το έβρισκες -ίσως- και στη μισή τιμή.

Ξεφύλλισε όσα περισσότερα περιοδικά γάμου μπορείς. Έτσι, θα πάρεις πολλές ιδέες και θα μπορέσεις εύκολα να αποφασίσεις πως θέλεις να είναι το νυφικό σου, η διακόσμηση της εκκλησίας, της δεξίωσης, οι μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια και να ενημερωθείς για τις τιμές της αγοράς.

Παράλληλα, ζήτα από 2-3 κοντινά σου πρόσωπα να είναι δίπλα σου κατά την περίοδο της προετοιμασίας και να σε βοηθήσουν τόσο κατά την περίοδο της έρευνας, όσο και κατά την προετοιμασία.

Αγόρασε το νυφικό σου με 200 ευρώ!

Βρες το στιλ σου, ορίστε το budget με τον αγαπημένο σου και ετοιμάσου για εξόρμηση στα καταστήματα!
Το νυφικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά έξοδα του γάμου. Πολλές νύφες προτιμούν να αγοράσουν το νυφικό τους, για διάφορους λόγους. Ωστόσο, μια πιο οικονομική λύση είναι να νοικιάσεις το νυφικό της αρεσκείας σου. Το TL!fe βρήκε οικονομικές προτάσεις και για τις δυο περιπτώσεις.

Μια καλή μέση τιμή για αγορά ενός νυφικού καλής ποιότητας μπορεί να κοστίζει από 1200 εως και πολλές χιλιάδες ευρώ! Ωστόσο, βρήκαμε νυφικό από μουσελίνα στα 750 ευρώ γι αγορά! Το συγκεκριμένο φόρεμα ήταν περσινής κολεξιόν, ενώ στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνονται τα φορέματα των παρανύφων, ούτε το πέπλο. (Arka Μιχαλίτση, Λεωφ. Μαραθώνος 17 & Λ.Κατσώνη , τηλ. 210 60.47.730, arkawedding.gr )

Για ενοικίαση σε οίκο νυφικών της Γλυφάδας μπορείς να βρεις νυφικά με 800 και 900 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται τα φορέματα των παρανύφων, το πέπλο και και τα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά. (Fairytale, Ζέρβου 28 Γλυφάδα. Τηλ. 210.8942678).

Μια άλλη σχετικά οικονομική λύση είναι να αγοράσεις μόνη τα υφάσματα. Πολλοί οίκοι νυφικών σου δίνουν την δυνατότητα να τους πας τα υφάσματα και το σχέδιο που έχεις αποφασίσει και να το ράψουν πάνω σου. Το κόστος ραφής του νυφικού είναι 600 με 700 ευρώ. (Fairytale, Ζέρβου 28 Γλυφάδα. Τηλ. 210.8942678).

Πολλά καταστήματα προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες με διάφορα “πακέτα προσφορών”. Για παράδειγμα, σε μαγαζί της Νίκαιας βρήκαμε νυφικό, φορέματα για δυο παρανυφάκια, 200 προσκλητήρια, 400 μπομπονιέρες, λαμπάδες στολισμένες με λουλούδια, στέφανα ασημένια, 2 νυφικές ανθοδέσμες, 2 ανθοστήλες, στολισμός αυτοκινήτου, συνθέσεις για στολισμό εκκλησίας και στολισμός εξωτερικού χώρου εκκλησίας, 2,500 ευρώ! ( “Βάγια”, Περιστάσεως 4, Νίκαια. Τηλέφωνο 210 4932932).

Γίνεται να αγοράσεις νυφικό με 200 ευρώ; Κι όμως μπορείς! To TL!fe βρήκε καινούριο νυφικό που πωλείται στα 200 ευρώ! Στο ίδιο κατάστημα “πακέτο” με νυφικό, 2 φορέματα των παρανύφων, 150 μπομπονιέρες και τα στέφανα κοστίζουν 780 ευρώ! (ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ, Καλαμιώτου 9 Αθήνα. Τηλ. 210 3238448, http://www.angela.gr/ )

Όσες τυχερές έχετε κληρονομήσει το δαντελένιο νυφικό της γιαγιάς, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κόστος! Με λίγες διορθώσεις θα φοράτε τη μαγική αυτή μέρα, ένα φόρεμα ανεκτίμητης αξίας!

Το γαμπριάτικο κοστούμι

Μην νομίζεις ότι μόνο το νυφικό σου μπορεί να στοιχίσει μια περιουσία! Τα γαμπριάτικα κοστούμια είναι εξίσου ακριβά, Ενδεικτικά, μπορείς να βρεις κοστούμι από 150 εως πολλές χιλιάδες ευρώ!

Αν γνωρίζεις καιρό πριν την ημερομηνία του γάμου σου, προτίμησε να αγοράσεις κοστούμι την περίοδο των εκπτώσεων. Συμφέρει, αφού μπορείς να αγοράσεις ένδυμα γνωστού οίκου έως και 70 % φθηνότερα!

Το TL!fe βρήκε κοστούμι για τον γαμπρό με 150 ευρώ! (Status Fashion, λεωφόρος Πεντέλης 60, Γαλάτσι, 210 6819061, http://www.statusfashion.com/ )

Χτένισμα – μακιγιάζ


Η επιμέλεια των μαλλιών και το μακιγιάζ είναι το “κερασάκι στην τούρτα” της προετοιμασίας της! Η τιμή για το μακιγιάζ της νύφης ξεκινάει από 150 ευρώ και μπορεί να φτάσει εως και 600 ευρώ.

Η διαφορά της τιμής έχει να κάνει με την εμπειρία και το όνομα του μακιγιέρ στην αγορά. Στην τιμή περιλαμβάνεται 1 πρόβα στην οποια η νύφη επιλέγει ανάμεσα σε 2 ή περισσότερα μακιγιάζ και το τελικό, αυτό της ημέρας του γάμου. Όμως, υπάρχει η περίπτωση έπειτα από συννενόηση με τον μακιγιέρ να δοκιμάσεις περισσότερα μακιγιάζ.

Στο χτένισμα η τιμή είναι περίπου ίδια. Μπορεί να ξεκινήσει από 200 ευρώ και να φτάσει τα 350 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται μια πρόβα και το χτένισμα της μέρας του γάμου. Προσοχή! Αν ο κομμωτής σας προτείνει να κάνετε και δεύτερη πρόβα, να ξέρετε ότι θα επιβαρυνθείτε παραπάνω.

Ωστόσο, μια οικονομική λύση είναι να βρείτε ένα άτομο που να είναι κομμωτής και μακιγιέρ. Η τιμή σε αυτή την περίπτωση είναι σαφώς χαμηλότερη. Το TL!fe βρήκε με 400 ευρώ! Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται 2-3 δοκιμαστικά για μαλλιά και μακιγιάζ. (Δημήτρης Σταματίου τηλ. 6976632533)

Εσώρουχα και παπούτσια!

Είσαι ενθουσιασμένη που θα ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο σου και θέλεις να το μοιραστείς με όλο τον κόσμο! Κατανοητό αλλά για το καλό της… τσέπης σου, ξέχασε όταν οι περιστάσεις το απαιτούν απ’το λεξιλόγιό σου τη λέξη “γάμος”. Κακά τα ψέματα, και μόνο η λέξη “γάμος”, πουλάει πολύ και αυτόματα μπορεί να εκτοξεύσει την τιμή πολλών ειδών.

Γιατί να ψωνίσεις νυφικά εσώρουχα, ενώ μπορείς απλά να ψωνίσεις εσώρουχα; Επίσης, ποια είναι η διαφορά μεταξύ νυφικών παπουτσιών με άνετα υποδήματα που ταιριάζουν το νυφικό σου; Φυσικά στην τιμή!

Ενδεικτικά, παπούτσια για γάμο τα βρήκαμε στην τιμή των 350 ευρώ. Ενώ παρόμοια παπούτσια σε άλλα κατάστημα, κόστιζαν 150 ευρώ! Άλλωστε, όταν αγοράζετε ακριβά παπούτσια δεν είναι απαραίτητο ότι είναι και η κατάλληλη επιλογή!

Κάτι αντίστοιχο αντιμετωπίσαμε και στα εσώρουχα. Αγόρασε τα εσώρουχα της πρώτης νύχτας του γάμου σου, στην μισή τιμή, αν δεν αποκαλύψεις ότι πρόκειται για τα νυφικά σου εσώρουχα!

Βέρες: Το ασήμι έχει τη χάρη του!

Από αρκέτες εκατοντάδες μέχρι χιλιάδες ευρώ, μπορεί να στοιχίσουν και οι βέρες του γάμου σου.
Και ίσως να μην είναι και το κατάλληλο προιόν για να κάνεις οικονομία, αφού μια φορά στη ζωή σου θα τις αγοράσεις. Ωστόσο, το budget ενός γάμου εύκολα ξεφεύγει από το προβλεπόμενο, γι αυτό εμείς σου προτείνουμε οικονομικές και παράλληλα κομψές βέρες, σε ασήμι.

Βρήκαμε ασημένιες βέρες με διαμαντάκι στα 128 ευρώ το ζευγάρι και βέρες από ασήμι και χρυσό με διαμαντάκι στα 168 ευρώ το ζευγάρι (http://www.veravera.gr/ τηλ. 801.3003.801, 211.780.1.780)

Αν πάλι επιμένετε “κλασικά” και προτιμάτε χρυσές βέρες, να ξέρετε ότι οι τιμές κυμαίνονται -ανάλογα τα καράτια και το πλάτος – από 259 εως και 1000 ευρώ. Χρυσές βέρες 14 καρατίων τις βρήκαμε 259 ευρώ. (http://www.luxe.gr/, τηλ. 210 41 11 393, http://www.luxe.gr )

Επίσης, βρήκαμε βέρες από λευκόχρυσο 14 καρατίων 290 ευρώ το ζευγάρι (κοσμήματα Ketsetzoglou Κολωνάκι, Βουκουρεστίου 21 και Βαλαωρίτου 210 3216185, 2103615006, http://www.kosmima-rologia.gr/ )

Προσκλητήρια και μπομπονιέρες!

Μια μπομπονιέρα μπορεί να κοστίσει από 0,70 εως και 2,5 ευρώ. Ωστόσο, οικονομικές και όμορφες μπομπονιέρες και προσκλητήρια, μπορείς να αγοράσεις από διάφορες οργανώσεις όπως το “Χαμόγελο του παιδιού”, “Κάνε μια ευχή”, κ.α. Για 120 προσκλητήρια και 150 μπομπονιέρες στην τιμή των 1,45 και 1,20 αντίστοιχα θα ξοδέψεις 354 ευρώ, και παράλληλα θα έχεις κάνει μια πράξη από καρδιάς!

Για έναν ξεχωριστό γάμο, μπορείς να αγοράσεις χειροποίητες μπομπονιέρες και προσκλητήρια. Το κόστος μπορεί να αυξάνεται λίγο, όμως η λεπτομέρια αυτή θα δώσει “άλλο αέρα” στην μοναδική αυτή μέρα. Για 120 προσκλητήρια και μπομπονιέρες η τιμή είναι 490 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται τα κουφέτα και η εκτύπωση του προσκλητηρίου. (Σοφία Αντωνοπούλου, www.mpomponieres-withlove.gr, 6949203444)

Η Γαμήλια Δεξίωση

Ένα πολύ σημαντικό έξοδο του γάμου είναι η δεξίωση. Εδώ έχεις αρκετές επιλογές. Αν ανήκεις στις τυχερές που διαθέτουν σπίτι με αυλή και μπορεί να φιλοξενήσει τον αριθμό των προσκεκλημένων του γάμου, επωφελήσου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα catering που θα φροντίσει για όλα!

Το κόστος για ένα catering που θα εξυπηρετήσει 120 άτομα στο χώρο σου και θα περιλαμβάνει ό,τι χρειαστείς (πλήρες μενού, τραπέζια, καρέκλες σερβίτσιο, ποτήρια, σερβιτόροι, dj και μηχανήματα μουσικής), κυμαίνεται από 33 – 37 ευρώ το άτομο. (Alpine Catering, Αμαλίας & Σανταρόζα 15, ΝΙΚΑΙΑ, Τηλ.: 210 4971435 – 210 4942283, http://www.alpinacatering.gr ).

Αν πάλι σκέφτεσαι να κάνεις τον γάμο και τη δεξίωση σε ένα κτήμα το κόστος αυξάνεται.
Μπορείς να βρεις κτήματα από 40 – 55 ευρώ το άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται ο στολισμός κι εξοπλισμός του χώρου, πλήρες menu της αρεσκείας σου, παρκαδόροι, σερβιτόροι, μουσική κάλυψη της εκδήλωσης με dj). Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την εκκλησία, πρέπει να υπολογίσεις επιπλέον 150 ευρώ (Κτήμα Βλαχογιάννη vlachogiannis.com/ , Παιανία)

Tip: Μπορείς να βρεις χαμηλές τιμές, αν κάνεις το γάμο σου καθημερινή. Το Σάββατο το κόστος εκτοξεύεται!

Σε εστιατόρια, μπορείς να βρεις σαφώς καλύτερες τιμές. Σε εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό, ένα πλήρες μενού με ελεύθερη κατανάλωση στα ποτά, dj, parking χωρητικότητας 60 αυτοκινήτων, στολισμός χώρου και ημέρα Παρασκεύη κοστίζει 22 ευρώ το άτομο. ( “Το χωριό”, Βρανά 27 και Μωραίτη, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6719650 , 210 6717775)

Επίσης, μπορείς να κάνεις το γάμο σου ή τη δεξίωση του γάμου σου λίγο πιο έξω από την Αθήνα. Εκεί, οι τιμές είναι φθηνότερες εως και 8 ευρώ το άτομο. Για παράδειγμα βρήκαμε σε εστιατόριο στο Λουτράκι πλήρες μενού και μουσική κάλυψη από 14 ευρώ το άτομο. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η ελέυθερη κατανάλωση αλκοόλ. ( “Αλατοπίπερο”, Υψηλάντου 45 Λουτράκι, τηλ. 27440-61252).

Ο στολισμός της εκκλησίας

Ο στολισμός της εκκλησίας, που δίνει άλλη ευωδιά στην τελετή! Επειδή το κόστος των λουλουδιών αποτελεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, πρέπει να γνωρίζεις ότι εσύ θα ορίσεις το κόστος!

Ανάλογα με το budget που διαθέτεις, ο ανθοπώλης σου οφείλει να προτείνει τον κατάλληλο συνδυασμό λουλουδιών. Γενικά, ένα πακέτο ανθοστολισμού ξεκινά από 400-450 ευρώ και περιλαμβάνει 2 ανθοστήλες ή λαμπάδες, 2 νυφικές ανθοδέσμες και στολισμό αμαξιού. Βρήκαμε στην τιμή των 350 ευρώ στολισμό εκκλησίας που περιλαμβάνει 2 λαμπάδες στολισμένες, 2 γαμήλιες ανθοδέσμες και τον στολισμό του αμαξιού. (“Στέλλα”, Εθν. Αντιστάσεως 26, Μενίδι, 210 2464529).

Οι στιγμές που θα μείνουν αναλλοίωτες στο χρόνο!

Επειδή ο γάμος σας είναι από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής σας, τι πιο όμορφο από το να αποτυπώσετε τις στιγμές από την ημέρα εκείνη!


Το κόστος της φωτογράφησης και της βιντεοσκόπησης του γάμου σας ποικίλει ανάλογα με το φωτογράφο και φυσικά το πακέτο που θα επιλέξετε. Οι τιμές για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση του γάμου (εκκλησία και δεξίωση) ξεκινούν από 800 ευρώ και μπορεί να φτάσει σε πολλές χιλιάδες ευρώ! Στην τιμή των 600 ευρώ, βρήκαμε προσφορά που περιλαμβάνει φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση στην εκκλησία και το μοντάζ! (photoenter.gr )

Κάνε τον γάμο σου κάτω από 5000 ευρώ!

Υπολογίζοντας τις οικονομικότερες από τις λύσεις που σου προτείναμε μπορείς να κάνεις ένα γάμο 120 ατόμων πληρώνοντας κάτω από 5000 ευρώ! Δες το παρακάτω πίνακα!

Στολισμός 350
Φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση (εκκλησία) 600
Δεξίωση γάμου σε εστιατόριο 1680
Προσκλητήρια 174
Βέρες (ασημένιες) 168
Παπούτσια 150
Μακιγιάζ-χτένισμα 400
Μανικιουρ-πεντικιουρ 30
γαμπριάτικο κοστούμι 150
Νυφικό-στέφανα-φορέματα παρανύφων- μπομπονιέρες 780
Τούρτα 255

Σύνολο: 4,737 ευρώ!

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί και δεύτερο μέρος της έρευνας. Το TLIFE σου προτείνει ιδέες για το πως θα φτιάξεις τα περισσότερα που χρειάζεσαι μόνη σου! Μην την χάσεις

Άντε με το καλο!

Read More

And More