Πάρε ιδέες για να φτιάξεις μόνη σου τα απαραίτητα του γάμου σου! Μπορείς!

Την περασμένη εβδομάδα σου παρουσιάσαμε λύσεις για να πραγματοποιήσεις έναν οικονομικό γάμο. Αυτή την εβδομάδα το TL!fe σου προτείνει ιδέες για να φτιάξεις μόνη σου, μερικά από τα απαραίτητα που θα χρειαστείς γι’ αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή της ζωή σου! Αν είσαι απο τις γυναίκες που θέλεις να περνούν τα πάντα από τα χέρια σου, τότε οι προτάσεις μας, θα σου φανούν αρκετά χρήσιμες.

Οι μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια, η διακόσμηση της δεξίωσης και το νυφικό σου, είναι από τα βασικά που θα πρέπει να φροντίσεις για τον γάμο σου. Αν είσαι δημιουργικό άτομο, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη διαδικασία του να φτιάξεις μόνη σου τα παραπάνω. Φυσικά, εκτός από διασκεδαστικό είναι και ιδιαίτερα οικονομικό.

Η διακόσμηση της δεξίωσης!

Ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στη γαμήλια δεξίωση είναι να τοποθετήσεις κεριά. Τα κεριά δίνουν ένα γλυκό φως στο χώρο και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Με ελάχιστο κόστος μπορείς να τα προμηθευτείς από καταστήματα του εμπορίου, ακόμη και από σούπερμάρκετ. Μια άλλη ιδέα είναι αγόρασεις φαναράκια σε διάφορα μεγέθη και μέσα να βάλεις ρεσό.

Επίσης, μπορείς να τοποθετήσεις ρεσό (λευκά ή σε διάφορα χρώματα, αρωματικά ή όχι), σε γυάλες με νερό ή με διακοσμητική άμμο, στο κέντρο του κάθε τραπεζιού. Αν θέλεις να έχεις ξεχωριστά αποτελέσματα, βάλε στη γυάλα αποξηραμένα φυτά ή φρούτα, κοχύλάκια ή ακόμα να τα συνδυάσεις μεταξύ τους.

Αν η δεξίωση θα γίνει σε ανοιχτό χώρο, μπορείς να τοποθετήσεις και μπαλόνια, σε διάφορα σημεία του χώρου. Άλλη μια ιδέα είναι να τα δέσεις στις καρέκλες, είτε να τα στολίσεις κατά μήκος της πισίνας αν φυσικά υπάρχει.

Άλλος ένας τρόπος για να κάνεις ξεχωριστό το κάθε τραπέζι των καλεσμένων σου, είναι να του δώσεις το όνομα από μέρος που έχεις επισκεφτεί με τον σύντροφό σου. Έτσι, αντί οι καλεσμένοι σου να κάθονται στο τραπέζι “19”, μπορούν να “ταξιδέψουν”, έστω και νοερά μέχρι τα νησιά των Κυκλάδων, του Ιονίου ή ακόμα σε χώρες του εξωτερικού! Για να κάνεις ακόμα πιο έντονη την αίσθηση ότι οι καλεσμένοι σου βρίσκονται μακριά, τοποθέτησε φωτογραφίες πάνω στα τραπέζια από τα μέρη που έχεις πάει ή έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εσένα.

Επίσης, μπορείς να κάνεις οικονομία και σε άλλα απαραίτητα, όπως το αμάξι που θα σε μεταφέρει στην εκκλησία. Ζήτησε από κάποιο συγγενικό ή φιλικό σου άτομο να σου παραχωρήσει για την ιδιαίτερη αυτή μέρα το αυτοκίνητό που πιστεύεις ότι ταιριάζει στην περίσταση!

Φτιάξε μόνη σου τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια

Ένας καλός τρόπος για να μειώσεις τα έξοδα του γάμου σου είναι να φτιάξεις μαζί με τις φίλες ή τους συγγενείς σου τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες του γάμου! Εκτός από οικονομικό, είναι και διασκεδαστικό! Σε πολυκαταστήματα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από κουτάκια σε διάφορα μεγέθη,σχέδια και χρώματα, για να τοποθετήσεις καραμέλες αντί για κουφέτα, και να τις δέσεις με κορδέλες που θα προμηθευτείς από μαγαζιά του εμπορίου!

Το προσκλητήριο του γάμου σου, είναι συνήθως η πρώτη εντύπωση που δίνεις στους καλεσμένους σου γι αυτό που θα ακολουθήσει στην τελετή και την δεξίωση. Αντί για τον κλασικό φάκελο, μπορείς να τις τοποθετήσεις μέσα σε δίχτυ, τούλι ή υφάσματα σε διάφορα χρώματα.

Πως θα σου φαινόταν αντί για τις συνηθισμένες μπομπονιέρες να μοιράσεις στους καλεσμένους σου “πράσινες” μπομπονιέρες; Σε χώρες του εξωτερικού, τα τελευταία χρόνια είναι πολύ συνηθισμένο να προσφέρουν στους καλεσμένους μετά το γάμο αντί για γλυκό και κουφέτα, σπόρους φυτών! Χάρισε σπόρους βασιλικού, δυόσμου, λεβάντας ή θυμαριού, που θα γεμίσουν με ευωδιές το μπαλκόνι των αγαπημένων σου προσώπων. Τους σπόρους θα τους προμηθευτείς από φυτώρια. Το κάθε σακουλάκι περιέχει σπόρους που είναι αρκετοί για να δημιουργήσετε δυο “οικολογίκές” μπομπονιέρες. Το κόστος είναι πολύ χαμηλό, 0,70 ευρώ/σακουλάκι.

Για να κάνεις ακόμη πιο ουσιαστική αυτή την ιδέα, αγοράσε ανακυκλωμένο χαρτί και τοποθέτησε μέσα τους σπόρους. Το φυτό που θα “γεννηθεί”, θα έχει περίπου την ίδια ημερομηνία με την ημέρα που έγινε ο γάμος σου!

Επίσης, μπορείς να αγοράσεις τούλι σε διάφορα χρώματα, κορδέλες, και χύμα κουφέτα για να δημιουργήσεις μόνη σου μια απλή, κλασική, αλλά μοναδική μπομπονιέρα!

Το ίδιο ισχύει και για τα προσκλητήρια. Επέλεξε το αγαπημένο σου τοπίο ή ένα πίνακα ζωγραφικής, πρόσθεσε το κείμενο και τυπώσε το. Το κόστος αυξάνεται τις περισσότερες φορές από την ποιότητα του χαρτιού. Ενδεικτικά, μια πρόσκληση τυπωμένη με το σχέδιο της αρεσκείας σου κοστίζει περίπου 0,80 λεπτά.

Επίσης, προσκλητήρια μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και μέσω διαδικτύου. Στο www.vistaprint.com.uk θα βρεις εκπληκτικές ιδέες σε αρκετά συμφέρουσες τιμές. Ακόμη, μπορείς να πάρεις πρωτότυπες ιδέες για προσκλητήρια που θα φέρουν την δική σου σφραγίδα και του συντρόφου σου!

Μην ξεχνάς πως η λεπτομέρια κάνει τη διαφορά. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις πολλά χρήματα για την διακόσμηση του χώρου της δεξίωσης ή της εκκλησίας. Με μικρό κόστος, και τα κατάλληλα αντικείμενα μπορείς να οργανώσεις ένα γάμο μου θα κάνει τη διαφορά! Σημαντικό είναι να επιλέξεις αντικείμενα που να έχουν συναισθηματική σημασία για εσένα και τον σύντροφό σου!

Φτιάξε μόνη σου το νυφικό των ονείρων σου!

Όπως σου είχαμε προαναγγείλει την προηγούμενη βδομάδα, μια καλή ιδέα και συγχρόνως οικονομική είναι να ράψεις το νυφικό σου φόρεμα.

Αρχικά, πρέπει να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς για να αποφασίσεις που θα εμπιστευτείς την ραφή του νυφικού σου, αλλά και να εξοικονομήσεις χρήματα. Ενδεικτικά, το κόστος ραφής ένος νυφικού κυμαίνεται από 600 εως και 2000 ευρώ. Φυσικά, στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος των υφασμάτων.

Εξίσου σημαντικό είναι να έχεις δεί δείγμα δουλειάς του ανθρώπου στον οποιο θα αναθέσεις τη ραφή του νυφικού σου.
Επίσης, να γνωρίζεις ότι για ένα νυφικό χρειάζεσαι περίπου 5 μέτρα υφάσματος. Βέβαια, ανάλογα με το σχέδιο, τον σωματότυπο σου και το κόψιμο του φορέματος, ίσως χρειαστείς παραπάνω. Το αναφέρουμε αυτό, διότι πολλοί είναι εκείνοι που ζητάνε περισσότερα μέτρα υφάσματος που τελικά δεν χρησιμοποιούνται.

Το ιδανικό μέρος για να αγοράσεις υφάσματα, είναι το κέντρο της Αθήνας. Το TL!fe έψαξε και βρήκε για εσένα τις τιμές των υφασμάτων. Οι τιμές διαφοροποιούνται, ανάλογα με την ποιότητα του υφάσματος. Μεγάλη ποικιλία σε υφάσματα θα βρείς στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και στα γύρω στενά.

Δαντέλες, μπορείς να βρείς από 8,5 ευρώ το μέτρο. Βέβαια, να γνωρίζεις ότι ελάχιστες φορές θα βρείς καλή ποιότητα στην τιμή αυτή. Δαντέλες με κέντημα κοστίζουν 65 ευρώ το μέτρο, κιπούρ 32ευρώ/μέτρο, ενώ τις γαλλικές δαντέλες μπορείς να τις βρείς από 65-130 ευρώ/μέτρο.

Αν θεωρείς ότι το ιδανικό ύφασμα για να ντυθείς την συγκεκριμένη μέρα είναι το μετάξι, τότε η αγορά του εν λόγω υφάσματος θα σου κοστίσει πιο οικονομικά. Η τιμή για μια καλή ποιότητα μεταξωτού υφάσματος είναι από 18-27 ευρώ/μέτρο. Το ασετάτ (συνθετικό μετάξι), στοιχίζει 30-35 ευρώ/μέτρο.

Πολύ πιο οικονομικά είναι τα συνθετικά υφάσματα. Υπολόγισε ότι κοστίζουν από 7-12 ευρώ/μέτρο. Στο σατέν οι τιμές που θα βρείς είναι οι παρακάτω: σατέν μεταξωτό από 18 ευρώ/μέτρο, κρεπ σατέν από 30 ευρώ/ μέτρο.

Και μην ξεχνάς ότι είναι ο ΔΙΚΟΣ σου γάμος! Οργάνωσέ τον όπως εσύ έχεις φανταστεί και μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε επηρεάσει για κάτι διαφορετικό!

Read More

And More