Πέγκυ Σταθακοπούλου: “Θα έδινα μερικά χαστούκια στον εαυτό μου”

Η καταξιωμένη ηθοποιός μίλησε στο Thema people του Πρώτου Θέματος με αφορμή τη νέα θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί με τον Αργύρη Αγγέλου, το “Vincent River” στο θέατρο Αθηνών.

Για την αποχή της από τα καλλιτεχνικά δρώμενα: “Είναι επιλογή μου. Έχω ανάγκη από χρόνο για να ανανεώσω τις εικόνες μου, τον εαυτό μου, την έμπνευσή μου…. Τα πρώτα 15 χρόνια της καριέρας μου δούλευτα συνέχεια στο θέατρο, στην τηλεόραση, ακόμα και στο ραδιόφωνο. Από κάποια στιγμή και μετά, επειδή ήθελα να περάσω σε ένα άλλο είδος θεάτρου, με πιο απαιτητικούς ρόλους και έργα, συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να δουλεύω μηχανικά και σταθερά αλλά να καταθέτω στη σκηνή όλο μου το είναι…. Συνεχώς εμφανίζονται νέοι, ταλαντούχοι και δημιουργικοί ηθοποιοι. Μερικές φορές όταν επιστρέφω έχω ανασφάλεια αν θα μπορέσω να ανταποκριθώ. Νιώθω κάθε φορά μαθήτρια. Ίσως αυτό κρατάει την ψυχή μου νέα”.

Για το αν το παιδί επηρέασε την απόφασή της να δουλεύει λιγότερο: “Βεβαίως. Και είμαι πολύ χαρούμενη διότι η Χριστίνα είναι έντεκα ετών και δεν έχω χάσει καμία στιγμή από τη ζωή της”. “Έκανα “στραβούς” κύκλους ζωής μέχρι που συνάντησα τον Αλέξανδρο (ο σύζυγός της) και αποφάσισα ότι ήθελα να παντρευτούμε και να κάνουμε οικογένεια. Παντρεύτηκα στα 36 μου και ήρθε αβίαστα… Αγαπώ πολύ τα παιδιά αλλά δυσκολεύτηκα πολύ να αποκτήσω την κόρη μου, οπότε δεν είναι επιλογή μου να έχω μόνο ένα παιδί”.

Για την περιπέτεια υγείας του συζύγου της: “Πήγα μαζί του στην Αμερική γιατί είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. ΓΙα πέντε χρόνια δεν δούλεψα….Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Ετοιμαζόμουν να κάνω πρεμιέρα με το Τρίτο Στεφάνι στο Εθνικό Θέατρο με το Σταμάτη Φασουλή. Δέκα μέρες πριν από την πρεμιέρα αποφάσισα να τα αφήσω όλα… Δεν υπήρχε όμως άλλη επιλογή. Έπρεπε να κάνω το καλύτερο που μπορούσα με οποιοδήποτε κόστος. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά”.

Θα άλλαζε κάτι στην πορεία της; “Θα έδινα μερικά χαστούκια στον εαυτό μου, γιατί δεν χρειάζεται να είμαι τόσο ανασφαλής. Χρειάζεται να τολμάς και ας μην είσαι πάντα καλός”.

Read More

And More