“The Voice 2”: Είχε απ ΄όλα! Δες με μια ματιά τι έγινε σε αυτό το… μαραθώνιο φινάλε!

“Voice” ήταν και πέρασε! Πάει κι αυτό μας τελείωσε… Οχι, τίποτα άλλο αλλά δεν μπορούσα ν΄αντέξω κι άλλο όλη αυτή την αγωνία και το σασπένς για το ποια είναι η νέα,μεγάλη φωνή της Ελλάδας. Τέτοια αγωνία δεν τράβηξα η γυναίκα τόσο καιρό με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς…

Τι; Αν θυμάμαι πόσες φωνές έχουν βγει μέχρι τώρα απ ΄όλα αυτά τα… ριαλιτο-παίχνιδα και τι ακριβώς έχουν απογίνει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων; Οχι… Εχει ,όμως, καμία σημασία; Τηλεοπτικός ντόρος και σόου να γίνεται αγάπη μου και στην συνέχεια; Να ζήσουμε όλους να τους θυμόμαστε, με την καλή έννοια πάντα!

Γιατί η αλήθεια είναι, πως είναι κανείς τουλάχιστον αφελής να πιστεύει πως θα κάνει μεγάλη καριέρα στο εγχώριο, μουσικό πεντάγραμμο επειδή μόνο και μόνο βγήκε από ένα τάλεντ-σόου. Αυτά τα παιχνίδια μπορεί και να σου δίνουν μία μικρή ευκαιρία να ακουστείς για λίγο, όμως, το θέμα είναι το τι ακριβώς συμβαίνει μετά…

Μετά, τότε που σβήνουν τα φώτα, κλείνουν οι κάμερες, κοπάζει ο θόρυβος και η τηλεοπτική θύελλα.

Anyway, λεπτομέρειες θα μου πεις… Λοιπόν, το ομολογώ… Οπως και χιλιάδες άλλοι έτσι κι εγώ σήμερα φρόντισα να δω τον μεγάλο τελικό του “Voice”, μιας και ήταν και το μοναδικό live τηλεοπτικό πρόγραμμα…

Ναι, άντεξα κι όμως άντεξα μέχρι τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα να περιμένω τον μεγάλο νικητή… Ναι, για ακόμα μία φορά οι Αντεννικοί κατάφεραν να στήσουν έναν… μαραθώνιο τελικό για γερά νεύρα και για… αδειούχους, μιας και αν τον έβλεπε κανείς μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, πόσο εύκολο θα μπορούσε ας πούμε να σηκωθεί στις 6.00 το πρωί;

Η βραδιά ξεκίνησε με τα… πατροπαράδοτα πειράγματα και με τον Αντώνη Ρέμο να λέει στο Γιώργο Λιάγκα για την εμφάνισή του:

“Καλά σήμερα αγόρι μου το τερμάτισες, δεν παίζεσαι” με τον Γιώργο να του ανταπαντά : “Το είχα υποσχεθεί. Αλλά η έκπληξη δεν είμαι εγώ, η έκπληξη είναι ο Stavento με γραβάτα”!

Ο Αντώνης Ρέμος συνέχισε φέρνοντας την κουβέντα στους γονείς των coaches και επισήμανε πως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που γιορταζει ως πατέρας. Τα «χρόνια πολλά» δέχτηκε και ο Γιώργος Λιάγκας, αλλά ο παρουσιαστής δεν έμεινε εκεί, παρά ευχήθηκε… “και στα δικά σου Μιχάλη”.

Ο coach που είναι ζευγάρι με την Ήβη Αδάμου, χαμογέλασε στην ευχή, την οποία και αποδέχτηκε… “Ευχαριστώ αδελφέ, το αποδέχομαι, καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια”.

Μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν και η ερμηνεία της Δέσποινας Βανδή στο ολοκαίνουργιο κομμάτι της “Ποιος από τους δύο”, ενώ στην συνέχεια την είδαμε να τραγουδά ντουέτο με την δική της φιναλίστ την Αννα Βιλανίδη.

Ο Γιώργος Λιάγκας δε και στο τελικό κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αποδείξει πως δεν είναι παρουσιαστής-διεπεραιωτής και πως ξέρει καλά να κάνει το δικό του παιχνίδι και να δίνει μία ξεχωριστή πινελιά σε κάθε live, παρά τον προκαθορισμένο και περιορισμένο ρόλο του.

Κάπως έτσι ,λοιπόν, τον ακούσαμε κάποια στιγμή μεταξύ άλλων να δεσμεύεται αυθορμήτως live πως ο ίδιος θα είναι και πάλι στην παρουσίαση του “The Voice 3” !!!

“…Μετά από τέτοια επιτυχία είναι δυνατόν να μην υπάρξει “The Voice 3″;”, είπε ο Γιώργος απευθυνόμενος στη Δέσποινα Βανδή και συνέχισε: “Το θέμα είναι να είστε εσείς εδώ. Δεν το ξέρω. Εγώ στο Voice 3, επειδή θα είμαι στον ΑΝΤ1 τα επόμενα χρόνια -ανανέωσα το συμβόλαιό μου-, θα είμαι σίγουρα! Τώρα, για εσάς; Εγώ θα ήθελα να είμαστε όλοι μαζί”.

Καθηλωτική πάντως ήταν και η ερμηνεία του Αντώνη Ρέμου και του Κώστα Αγέρη – ο οποίος ως γνωστόν είναι και ο μεγάλος νικητής – στο κομμάτι “Ενα Γράμμα”, ενώ μακράν η πιο συγκινητική και μαγική ερμηνευτικά στιγμή της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της Μελίνας Ασλανίδου και του Νεκτάριου Μαλλά.

Πιο συγκεκριμένα η Μελίνα ανέβηκε στη σκηνή όπου μαζί με τον Νεκτάριο στο πιάνο μας ταξίδεψαν με τις βελούδινες φωνές τους. Μάλιστα, ο Γιώργος Θεοφάνους που υπέγραφε το δικό τους κομμάτι έσπευσε να στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας:

“Οταν η μουσική βλέπει με τα μάτια της ψυχής, τότε δεν μιλάμε, απλά ακούμε”!

Οσο για το τι ακολούθησε στη συνέχεια; Είδαμε και το ντουέτο του Μιχάλη Σταβέντο με την Κατερίνα Καμπανέλλη, ενώ η Κατερίνα όπως ήδη σου έχω πει και σε προηγούμενη ανάρτηση, ήταν και η πρώτη που βγήκε εκτός από την κούρσα της διεκδίκησης της πρωτιάς.

Και επειδή τελικός χωρίς… ίντριγκα, διευκρινήσεις και περίεργες στιγμές δεν γίνεται υπήρξε και η τοποθέτηση – “κόλαφος” της Δέσποινας Βανδή, σχετικά με την δική της παίκτρια, την Αννα Βελανίδη.

“…Θέλω να πω δυο πράγματα μια και μπορεί να είναι η τελευταία φορά που μιλάω. Θέλω να ξέρετε ότι σε αυτό το παιχνίδι θα μπορούσα να έχω κάνει τακτική και δεν την έκανα. Αντιλήφθηκα από πολύ νωρίς ότι υπήρχε ένα ρεύμα, μια ψυχολογία του κόσμου για το ελληνικό τραγούδι. Το αντιλαμβάνομαι απόλυτα, είναι περίεργες οι ώρες που περνάμε… Κι εγώ καριέρα έχω κάνει με ελληνικά τραγούδια.

Όμως, το σκέφτηκα πάρα πολύ καλά και είπα ότι δεν θα πάω με αυτό το γνώμονα, γιατί δεν θα ήταν ηθικό από τη μεριά μου και έντιμο να αδικήσω μια τέτοια φωνή, ενός τέτοιου παιδιού, όπως είναι της Άννας Βιλανίδη. Για μένα η Άννα είναι η σπουδαιότερη φωνή που έχω ακούσει. Από την πρώτη στιγμή την ξεχώρισα, δεν με απογοήτευσε ποτέ, ήταν αλάνθαστη σε ασύλληπτα τραγούδια και είμαι περήφανη που κάθομαι σε αυτή την καρέκλα και προσπαθώ με κάθε τρόπο να σπρώξω ένα τέτοιο ταλέντο όπως είναι η Άννα», έσπευσε να ξεκαθαρίσει η Δέσποινα Βανδή.

Από το φινάλε του σόου βεβαίως-βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε η περσινή νικήτρια η Μαρία-Ελενα Κυριάκου, ούτε ,όμως, και η περσινή… σχεδόν νικήτρια Αρετή Κοσμίδου, η οποία και οφείλω να ομολογήσω πως στην εμφάνιση που έκανε μαζί με τον πάντα υπέροχο και ξεχωριστό Πάνο Μουζουράκη, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και να ξεχωρίσει, κάτι που δεν κατάφερε η Μαρία-Ελενα.

Και πριν ο Κώστας Αγέρης και η Αννα Βιλανίδη διασταυρώσουν τα μουσικά τους ξίφη, ο Νεκτάριος Μελάς ήταν εκείνος που αποχώρησε από το… γκραν-πρι της πρωτιάς, μεταμορφώνοντας με αυτή του την αποχώρηση τον τελικό σε ένα απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα στη Δέσποινα Βανδή και τον Αντώνη Ρέμο, ανάμεσα στον Αντώνη Ρέμο και την Δέσποινα Βανδή, οι οποίοι ήθελαν και φέτος… μανιασμένα την νίκη!

Κάπως έτσι αρχίσαμε σιγά-σιγά να φτάνουμε στο gran-φινάλε και αφού πρώτα παρακολουθήσαμε για πρώτη φορά on stage την καλλιτεχνική συνύπαρξη του Αντώνη Ρέμου και της Δέσποινας Βανδή, όπου παρέα ερμήνευσαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους και… ξανά αφού φυσικά είχαμε βάλει οδοντογλυφίδες στα μάτια – τουλάχιστον προσωπικά σε αυτή τη κλασική μέθοδο κατέφυγα για ν ΄αντέξω – είδαμε την Δέσποινα και την Αννα να χάνουν στο… νήμα.

Ο κόσμος είδε, άκουσε, αποφάσισε πως ο φετινός μεγάλος νικητής του “The Voice 2” πρέπει να είναι ο Κώστας Αγέρης και ως γνωστόν ο… πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Αντε και του χρόνου!!!!

Read More

And More