Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ασλάνη – Συντετριμμένοι οι φίλοι και οι συγγενείς του

Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ασλάνη είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο κοιμητήριο της Χαλκίδας. Ο γνωστός σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή στα 63 του χρόνια στο σπίτι του στη οδό Σκουφά.

Ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία. Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του οι αδερφές του, αλλά και η βαπτιστήρα του Τζούλια.

Αν και αρχικά έπεφτε έντονη βροχή ο κόσμος δεν σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία, ενώ λίγο αργότερα κόπασαν και τα καιρικά φαινόμενα.

Την ώρα που έβγαλαν το φέρετρο για να οδηγήσουν το γνωστό σχεδιαστή στην τελευταία του κατοικία, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήμα. Αξίζει να αναφέρουμε πως η οικογένειά του ήθελε το φέρετρό να παραμείνει ανοιχτό μέχρι την ταφή του σχεδιαστή.


Η ώρα που βγάζουν το φέρετρο από την εκκλησία


Ξέσπασε σε χειροκροτήματα ο κόσμος


Πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο στην κηδεία

Η κηδεία του έγινε στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο γνωστός σχεδιαστής στη Χαλκίδα. Το μαρτυρούσαν τα χαρτιά που έχουν αναρτηθεί στις γειτονιές για την κηδεία του. Η σορός του έφθασε στον Ναό λίγο πριν τις 10:00.

Πλήθος απλού κόσμου που τον γνώριζαν, άλλα και επώνυμοι βρέθηκαν εκεί. Ανάμεσά στους οποίους ήτσν ο Μάκης Τσέλιος, ο Βασίλειος Κωστέτσος, ο Γιάννης Καζανίδης, ο σχεδιαστής Φιλήμονας, η Γωγώ Μαστροκώστα.

Συνετριμμένη ήταν και η καλή του φίλη Βάνα Μπάρμπα που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει το χαμό του.


Ο Χάρης Σιανίδης με την Γωγώ Μαστροκώστα


Ο Μάκης Τσέλιος


Στα μαύρα η Βάνα Μπάρμπα


Ο Γιάννης Καζανίδης με τον Βασίλειο Κωστέτσο


Ντόπιοι βρέθηκαν στην κηδεία


H ώρα που έφθασε η σορός


Ο σχεδιαστής Φιλήμονας με τον δικηγόρο του Μιχ. Ασλάνη, κ. Γαβαλά


Το στεφάνι που έστειλε ο Τρύφωνας Σαμαράς


Τα στεφάνια που έστειλαν η Δήμητρα Αιγινίτη, η Ρέα Τουτουνζή, η Νόνη Δούνια και η Άντζελα Ευριπιδη

Ο Βασίλειος Κωστέτσος μιλά για το θάνατό του:

Συντετριμμένοι οι απλοί άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για το φιλανθρωπικό του έργο:

Aντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Ασλάνη, είναι να δοθεί χρηματικό ποσό στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Τάσος Γεωργιάδης Σαλονικιού 8 – Χαλκίδα.


Η πρώτη εικόνα από την εκκλησία.

Ο Γιώργος Ντάβλας μιλά για το θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη:

Δες τι λέει ο δικηγόρος του Μιχάλη Ασλάνη, κ. Γαβαλάς:

Η είδηση του θανάτου

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό χώρο, βυθίζοντας στο πένθος όλους όσου τον γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί του. Το χαμογελαστό παιδί της μόδας, όπως τον αποκαλούν όσοι τον έχουν γνωρίσει έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, σκορπίζοντας τη θλίψη.

Αυτές τις μέρες εκατοντάδες κάτοικοι επισκέπτονται την γειτονιά που μεγάλωσε, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα θερμά τους συλληπητήρια στους συγγενείς του, στο πατρικό σπίτι του.

Δες σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του Ασλάνη (Κάνε κλικ στη φωτογραφία)

Συμμαθητές του Μιχάλη Ασλάνη από το 7ο Δημοτικό Χαλκίδας είπαν στην eviazoom: “Από τον Μιχάλη έχουμε μόνο γλυκές αναμνήσεις και είμαστε συγκλονισμένοι με τον χαμό του. Ξεχώριζε από μικρός με την ευγένεια και τον σεβασμό που είχε προς τον συνάνθρωπο του και όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε κάποιον που να είχε τσακωθεί μαζί του.
Πολλοί από εμάς είχαμε να μιλήσουμε μαζί του πολλά χρόνια αλλά τον είχαμε και θα τον έχουμε για πάντα στην καρδιά μας”.
Το χρονικό του θανάτου

Ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του από συνεργάτες του το μεσημέρι της Τετάρτης. Είχαν ανησυχήσει και μπήκαν στο σπίτι του, εκεί όπου είχε μετακομίσει τον περασμένο Μάιο, πάνω από το ατελιέ του και δήλωνε ενθουσιασμένος που το σπίτι ήταν κοντά στο χώρο δουλειά του. Ετοίμαζε την επίδειξη του Οκτωβρίου για τα 40 χρόνια του στη μόδα με μεγάλο ενθουσιασμό, λένε.
Στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά χάπια, μή συνταγογραφημένα. Όμως η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια.
Βρέθηκε νεκρός δίπλα στο κρεβάτι του. Το τελευταίο διάστημα είχε προβλήματα υγείας (σάκχαρο, πίεση) και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Δυο γυναίκες που εμπιστευόταν και συνεργαζόταν μαζί τους, τον έκλεψαν. Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Γιώργο Κουτούλια, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, του είχαν κλέψει 300 νυφικά, 80.000€ και δεκάδες βραδινά φορέματα.
Το μυστήριο με το θάνατό του και η το πόρισμα του ιατροδικαστή
Μυστήριο παραμένει ακόμη το αν τελικά ο ξαφνικός θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη ήταν αυτοκτονία ή προκλήθηκε από άλλα αίτια. Η νεκροτομή που έγινε το πρωί της Πέμπτης, δεν έδωσε απαντήσεις για το αν ο γνωστός σχεδιαστής αυτοκτόνησε ή πέθανε από παθολογικά αίτια.
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο άνθρωπος που έκανε τη νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ασλάνη, δήλωσε στο NewsIt πως η προσωρινή αιτία θανάτου είναι “πνευμονικό οίδημα”.
Πρόσθεσε όμως ότι η ακριβής αιτία θα αποσαφηνιστεί αφού βγουν οι εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες θα είναι έτοιμες σε ένα μήνα.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πνευμονικό οίδημα να προκλήθηκε από χρήση χαπιών και επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας.

Ρεπορτάζ – αποστολή Χαλκίδα: Λευτέρης Σουχάιμπ, Πέτρος Χόντος
Επιμέλεια Κειμένου: Νατάσσα Στρόβιλα

Read More

And More