Ξενύχτησες, ήπιες και τώρα τι; Μαγικά tips και προϊόντα για να είσαι κούκλα μέχρι το βράδυ!

Χθες ξενύχτησες! Και προχθές ξενύχτησες! Και ήπιες κάμποσο. Εντάξει, ήπιες πολύ! Και σήμερα έχεις ξυπνήσει με λίγη μάσκαρα κάτω από τα μάτια, αφυδατωμένη επιδερμίδα, πρησμένα μάτια και ένα κεφάλι καζάνι. Χμμ… Το βράδυ έχεις κανονίσει να βγεις ξανά! Και θα βγεις και θα είσαι κούκλα! Αρκεί να διαβάσεις παρακάτω το πλάνο… beauty αποτοξίνωσης και να τα εφαρμόσεις όλα ένα προς ένα. Και πίστεψέ με, πιάνει. Γιατί έχω πολλά ξενύχτια στην πλάτη μου!

Τι να φας: Δεν είναι μύθος ότι η μπανάνα βοηθάει στο μεθύσι. Όμως, μιας κι εδώ είμαστε beauty department θέλουμε κάτι που θα βοηθήσει και την επιδερμίδα μας από την αφυδάτωση που έχει υποστεί. Πιες πολύ νερό και φτιάξε και αυτό το μαγικό ρόφημα που θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τα υγρά: ζεστό νερό, δύο σταγόνες λεμόνι και μέλι.
Εδώ θα βρεις πολλές θαυματουργές τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου μετά τα χριστουγεννιάτικα parties!

Τι να βάλεις στο πρόσωπό σου: Όλο και κάτι θα έχει μείνει στο πρόσωπό σου σε μακιγιάζ από το προηγούμενο βράδυ. Αφαίρεσέ το με έναν αφρό καθαρισμού προσώπου όπως ο (1) Pure Activity Fruit Energy της Garnier (€5.99). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κρύο νερό που βοηθάει στο να φύγει το πρήξιμο από το πρόσωπό σου (προκαλείται από την κατακράτηση που δημιουργεί το αλκοόλ) αλλά αν δεν μπορείς προσπάθησε το νερό να είναι όσο πιο χλιαρό γίνεται. Έπειτα κάνε ένα scrub (5) αγαπώ το θυμάρι και μέλι του Κορρέ!). Κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ και προσπάθησε να νιώσεις όσο πιο πολύ γίνεται τα κόκαλα του προσώπου σου. Αφαίρεσε και πάλι με νερό.
To αλκοόλ σίγουρα θα έχει αφυδατώσει την επιδερμίδα σου και θα χρειάζεται ενυδάτωση. Μην φοβηθείς να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου με ένα λάδι, όπως το θρυλικό (3) Huile Prodigieuse της Nuxe (€30.50). Τοποθέτησε προϊόν στο μέτωπο, τα μάγουλα, το λαιμό και τρίψε με απαλές κινήσεις. Όταν φτάσεις στο λαιμό κάνε καθοδικές κινήσεις και άσκησε μικρές πιέσεις στα κόκαλα του λαιμού. Έτσι, βοηθάς το δέρμα σου να αποτοξινωθεί. Περίμενε λίγο και τοποθέτησε από πάνω την ενυδατική σου. Η (4) Aquasource της Biotherm είναι super ενυδατική!
Last but not least: Αν έχεις διάθεση για πειράματα, υπάρχει κι αυτό το trick με το αλουμινόχαρτο που μπορείς να ακολουθήσεις. Διάβασέ το εδώ!

Τι να βάλεις στα μάτια: Εδώ υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείς να ακολουθήσεις. Αφού ξυπνήσεις και αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο, βάλε στο ψυγείο σου δύο κουτάλια. Προσοχή: ψυγείο, όχι κατάψυξη! Βγαλ’τα μετά από περίπου μια ώρα και τοποθέτησέ τα κάτω από τα μάτια σου πιέζοντας απαλά. Λόγω θερμοκρασίας, τα πρηξίματα θα υποχωρήσουν (αν θες να δεις και… live το tip με τα κουτάλια, κάνε κλικ εδώ!). Κάνε το ίδιο και με την κρέμα ματιών σου. Εγώ ορκίζομαι στην (6) Eye Correcting Cream από την σειρά Ibuki της Shiseido (€51.99). Πάντως, αντί για το κόλπο με τα κουτάλια μπορείς να κάνεις το κόλπο με τα φακελάκια τσαγιού: τα βράζεις, περιμένεις να κρυώσουν, τα βάζεις στα μάτια σου και κάθεσαι. Η τανίνη που περιέχει βοηθά στο να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι. Επίσης: οι σταγόνες για τα μάτια όπως οι Kitten Beauty που θα βρεις στα φαρμακεία, κάνουν θαύματα κι εξαφανίζουν την κοκκινίλα μέσα από το μάτι. Και αν κοιμήθηκες και βαμμένη (θα τα πούμε άλλη φορά!) νιώθεις και μεγάλη ανακούφιση από όλη αυτή την ξεραμένη μάσκαρα πάνω στις βλεφαρίδες σου!

Θα ξαναβγείς το βράδυ; Υπάρχει αυτό το tip που κάνει η Alexa Chung κι εμείς! Όταν είμαστε κουρασμένες ή έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, φοράμε πάντα κόκκινο κραγιόν. Έτσι αποπροσανατολίζουμε την προσοχή από τα κουρασμένα μας μάτια και τους μαύρους κύκλους. Αλλά, προσοχή: το κραγιόν που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι σατινέ και όχι ματ γιατί θα μας δείχνει κουρασμένες. Η (2) απόχρωση Obsessive της Make Me Up (€19.00) είναι ιδανική!

Και σε περίπτωση που μετά το ξενύχτι σου ακολουθεί ένα ακόμη μεσημεριανό τραπέζι, παρακάτω σου έχουμε και ολοκληρωμένο μακιγιάζ μετά από ξενύχτι ώστε να διώξεις την κούραση από το πρόσωπό σου σε πέντε λεπτά! Κάνε κλικ στην κάθε photo και δες πώς γίνεται βήμα προς βήμα!

Read More

And More