Πατρινό καρναβάλι: Το “τέρας της κρίσης” θα ανοίξει τη μεγάλη παρέλαση

Περισσότεροι από 35.000 καρναβαλιστές αναμένεται να πάρουν μέρος στις δύο μεγάλες παρελάσεις, αύριο και την Κυριακή, με τις οποίες ολοκληρώνονται οι φετινές εκδηλώσεις για το πατρινό καρναβάλι.

Παρά την κρίση, φέτος καταγράφεται αύξηση των πληρωμάτων που θα παρελάσουν, αφού φθάνουν τα 147, ενώ πέρυσι ήταν 125.
Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει στις 18:30 το απόγευμα, πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του κρυμμένου θησαυρού. Οι φωτισμοί, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι, αναμένεται να δώσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
""
Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 14:30 μετά το μεσημέρι, θα είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της σάτιρας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης.
Επικεφαλής θα είναι τα άρματα που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.
Πρώτος θα παρελάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος, ο οποίος αναμένεται να είναι μεγαλειώδης, εντυπωσιακός, τρομακτικός, συμβολικός και σατιρικός, σε πλήρη και διαρκή κίνηση σε πολλά μέρη του, με τεράστια μύτη- καρότο, κοφτερά δόντια, μακριά ουρά και πολλά μικρότερα τερατόμορφα πλάσματα πάνω στο άρμα του, που ονομάζεται “Το Τέρας της Κρίσης”.
Καλλιτεχνικό και πολύχρωμο αναμένεται να είναι και το άρμα της βασίλισσας, που θα κάθεται στον χρυσό θρόνο της, ένα λειτουργικό σιντριβάνι που θα αναβλύζει νερό, πλαισιωμένη από κύκνους και πεταλούδες.
Επίσης θα παρελάσουν ο “Γάτος”, “Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ” ,”Το χαράτσι της ΔΕΗ”, το “Greek Σουβλάκι”, “Η τούρτα των προβλημάτων” και το “Μουσικό Άρμα”.
Ακόμη θα παρελάσουν και τα άρματα του καρναβαλιού των λιλιπούτειων καρναβαλιστών “Πειρατικό Καράβι”, “Οι Μονομάχοι και η μικρή Γοργόνα” και η “Μπάντα”.
Θα ακολουθήσουν τα πληρώματα του “κρυμμένου θησαυρού”, αρκετά από τα οποία θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές. Οι καρναβαλιστές δίνουν πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες στολές, αλλά και τα πρωτότυπα θέματα, προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα στη μεγάλη παρέλαση.
Στην παρέλαση θα συμμετάσχει αποστολή από το καρναβάλι του Σαβιάνο. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών του πατρινού καρναβαλιού με καρναβάλια του εξωτερικού. Ακόμη στην παρέλαση θα πάρουν μέρος σκαλωτά άρματα, καθώς και τρία άρματα σοκολατοριχτών που τηρούν το έθιμο του σοκολατοπολέμου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής με την τελετή λήξης και την καύση του βασιλιά καρνάβαλου..

Διάβασε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα στο Newsit

Read More

And More