Celebrisigner: Ποιοι επώνυμοι σχεδιάζουν ρούχα για δεύτερη δουλειά;

H λέξη celebrisigner βγαίνει από τις λέξεις celebrity και designer! Είναι ένα γλωσσικό ιδίωμα που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει μια μεγάλη ανάγκη, την περιγραφή της επαγγελματικής ιδιότητας όλων εκείνων που άφησαν τα μικρόφωνα και τις κάμερες για να πιάσουν τα πινέλα και τις βελόνες. Οι σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής ξεκινούν μια δεύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία ως σχεδιαστές μόδας.

Η αλήθεια είναι πως οι μεγάλες πολυεθνικές μόδας αντιλήφθηκαν από νωρίς πόσο δυνατή είναι η επιρροή των σταρ στο κοινό και αποφάσισαν να εξελίξουν τη συνεργασία τους. Παλαιότερα πρωταγωνιστούσαν απλώς στις καμπάνιες, αλλά τώρα υπογράφουν και τις συλλογές. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν πιάνουν μολύβι και χαρτί απλώς εγκρίνουν και απορρίπτουν σχέδια σύμφωνα με το αν ταιριάζουν ή όχι στο στιλ τους.

H Madonna είναι χωρίς αμφιβολία από τις πρωτοπόρες σε πολλούς τομείς! Από την περίοδο που συνεργαζόταν με τον Jean Paul Gaultier μέχρι και… αύριο πάντα επηρεάζει τις τάσεις της μόδας δημιουργώντας νέα ρεύματα. Έχει σχεδιάσει για την H&M, έχει ειδικευθεί στα γυαλιά ηλίου με του D&G και τώρα έχει τη δική της Material Girl σειρά που έχει σχεδιάσει με την κόρη της Λούρδη. Η Beyonce δίνει σεξαπίλ και στιλ μέσα από τη σειρά House of Dereon. Πρόκειται για ακόμη μια οικογενειακή υπόθεση αφού η μητέρα της B. σχεδιάζει και η κόρη πρωταγωνιστεί στις καμπάνιες! Η Gwen Stefani και όλη η φιλοσοφία της για τη ζωή παίρνουν σάρκα και οστά… ή μάλλον δέρμα και σατέν στη σειρά ρούχων L.A.M.B (ήτοι Love Angel Music Baby).

Η Victoria βρέθηκε να κάνει αυτό για το οποίο είχε γεννηθεί πολλά χρόνια μετά από καριέρα ποπ σταρ και καριέρας συζύγου. Μέσα από το σχεδιασμό της συλλογής της “Victoria Beckham” ανακάλυψε πολλά πράγματα όπως ας πούμε το ότι είναι ένας gay άνδρας στο σώμα μιας γυναίκας. Αυτή τη στιγμή η σειρά περιλαμβάνει μόνο φορέματα και γυαλιά ηλίου αλλά σύντομα θα ανοιχθεί στην αγορά του τζιν! Η Pixie Lott είναι από τις πιο νεαρές σε ηλικία αφού πριν προλάβει να ξεκινήσει την καριέρα της στη μουσική βρέθηκε να υπογράφει την σειρά Lipsy. Το πιο σημαντικό ατού της σειράς δεν είναι άλλο από τις πολύ καλές τιμές. Η Britney Spears έχει μια girly δύναμη που την φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής με όλες τις κινήσεις της. Η σειρά ρούχων Candie’s την έφερε στην πρώτη θέση της λίστας των celebrity με τα περισσότερα έσοδα για το 2009. Όχι και άσχημα…

Η τάση του celebrisigner δεν ήρθε πολύ γρήγορα στην Ελλάδα. Μόλις τον περασμένο Ιούνη ο Σάκης ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Sprider για μια ειδική ανδρική σειρά. Αναμένουμε τα κομμάτια αυτό το μήνα στα Sprider stores όλης της Ελλάδας.

Read More

And More