Πώς να αγοράσεις το κατάλληλο καρότσι για το παιδί σου!

Η αγορά καροτσιού μπορεί να είναι αγχωτική για μια μαμά. Είναι ένα αντικείμενο που θα τη συνοδεύει αρκετό καιρό και πολλά ζητήματα προκύπτουν ώσπου να αγοραστεί το κατάλληλο. Πώς θα αποφασίσεις ποιο είναι το σωστό για σένα και το μωρό σου;

1.Πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια! Πέρα από το χρώμα, το σχεδιασμό ή την ευκολία το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι το καρότσι του παιδιού σου να έχει πιστοποιητικά ασφαλείας για τη χρήση του καθώς δεν υπακούν όλα τα καρότσια στις συστάσεις των διεθνών οργανισμών. Επίσης είναι σημαντικό το καρότσι να είναι και άνετο για το παιδί αφού θα περνάει αρκετό χρόνο τη μέρα εκεί.

2.Σκέψου πού μένεις! Η περιοχή που κατοικείς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για το καρότσι που θα επιλέξεις. Εάν ζεις σε μια περιοχή με πολύ κακοφτιαγμένα και στενά πεζοδρόμια, δρόμους που δεν βοηθούν τη μητέρα κ.ο.κ. είναι σημαντικό να διαλέξεις ένα ελαφρύ καρότσι που θα σε διευκολύνει στο σπρώξιμο και θα αντέχει στους κακοτράχαλους δρόμους της περιοχής σου.

3.Μάθε τι εναλλακτικές έχεις! Κάνε μια καλή έρευνα αγοράς για να βρεις τι είδους καρότσια κυκλοφορούν και ποια σε βολεύουν. Υπάρχουν δηλαδή ολοκληρωμένα travel systems που περιλαμβάνουν και κάθισμα για το αυτοκίνητο, καρότσια που δέχονται το κάθισμα ασφαλείας, καρότσια για δύο παιδιά, καρότσια με τρεις ή τέσσερις ρόδες κ.ο.κ. Επιπλέον οι τιμές παρουσιάζουν μεγάλο εύρος οπότε πρέπει να σκεφτείς πόσα μπορείς να δώσεις. Να θυμάσαι πάντως ότι ένα ακριβό καρότσι δεν είναι πάντοτε και το πιο ποιοτικό.

4.Μη βιαστείς να αγοράσεις καρότσι αμέσως. Όσο το μωρό σου είναι νεογέννητο η καλαθούνα του είναι το μέσον μεταφοράς ή το κάθισμα του αυτοκινήτου. Επομένως έχεις λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να βρεις και να αγοράσεις το κατάλληλο καρότσι.

5.Ρώτα πριν αγοράσεις! Οι φίλες σου που έχουν παιδιά σίγουρα θα έχουν γνώμες να σου δώσουν για τα καρότσια που χρησιμοποιούν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να έχουν να σου δώσουν το καρότσι του παιδιού που δεν χρησιμοποιούν γλιτώνοντάς σε από ένα έξοδο.

6.Υπολόγισε το βάρος του καροτσιού. Πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι το καρότσι είναι ένα… εργαλείο που θα χρησιμοποιείς κάθε μέρα σπρώχνοντάς το και πηγαίνοντας παντού με αυτό. Εάν είναι βαρύ το πιο πιθανό είναι ότι θα σε δυσκολέψει και μπορεί ακόμη και να τραυματίσει τη μέση σου στην προσπάθειά σου να το κουμαντάρεις. Γι’ αυτό διάλεξε προσεκτικά ένα καρότσι κατά το δυνατόν ελαφρύτερο.

7.Αγόρασε ένα καρότσι με βάση τις ανάγκες σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει διάφορα πράγματα. Για παράδειγμα πολλές μαμάδες χρειάζονται χώρο κάτω από το καρότσι για τα πράγματα του παιδιού, σκίαστρο καθώς ζούμε σε χώρα με έντονη ηλιοφάνεια, κάλυμμα για τη βροχή, κάθισμα που να “πέφτει” για να κοιμάται το παιδί κ.ο.κ.

And More