“Δεν υπάρχουν πια ούτε βασιλιάδες, ουτε βασίλισσες.Μακριά απο ΄μας τα… βεντετιλίκια” !

Καλοκαίρι ήταν και πέρασε για τον Γιώργο Αυτιά, αφού απο την Δευτέρα σηκώνει ξανά τα μανίκια και πέφτει στην μάχη και της ενημέρωσης, αλλά και της AGB βεβαίως-βεβαίως ! “Καλημέρα σας” μέσα απο το Alter θα μας λέει για δεύτερη χρονιά ,από τις 6.30 το πρωί ,μέχρι τις 10.30 ,σε μία εκπομπή XL διάρκειας που μοιάζει περισσότερο με …μαραθώνιο

Με αφορμή ,λοιπόν, την Δευτεριάτικη πρεμιέρα του, έκανε κάποιες δηλώσεις στον “Ελεύθερο Τύπο” ,χωρίς να ξεχάσει να πετάξει και τα …καρφάκια του !

Θα κάνετε αλλαγές στην εκπομπή για τη νέα σεζόν;
«Ο,τι δεν ανανεώνεται πεθαίνει. Οι αλλαγές είναι κάθε χρόνο στα σχέδιά μας. Φέτος λοιπόν ανανεώνουμε τα πάντα, από κάρτες μέχρι τίτλους, αλλά και το περιεχόμενο της εκπομπής, που θα αφορά στην επικαιρότητα της στιγμής. Στο κομμάτι από τις 7.00 ως τις 10.30, που θα είναι ένας μαραθώνιος, θα έχουμε οτιδήποτε συμβαίνει τώρα».

Ποια είναι τα δυνατά χαρτιά σας γι΄ αυτή την ριζική αλλαγή στην εκπομπή;
«Με 52 ανταποκριτές ανά την Ελλάδα, με όλο το μηχανισμό του Alter και με τον τηλεθεατή, που φέτος θα είναι και ο ίδιος ρεπόρτερ και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμμετέχει στον αέρα. Αρχίζει μία επικοινωνία εκπομπής τηλεθεατών και το αντίστροφο.

Π.χ. έγινε κάτι σε μια περιοχή και μας το λένε. Αμέσως και ο πολίτης και ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής είναι στον αέρα. Αυτό σημαίνει και περισσότερα άτομα στο control. Ναι, εκεί θα έχουμε περισσότερα άτομα και σίγουρα πολλή ειδησεογραφία. Οι 52 νομοί θα έχουν τη δική τους φωνή στην εκπομπή.

Θα εξέθατε τον εαυτό σας σε σόου ή σε άλλου τύπου εκπομπή;
«Α, μπα… Μα δεν το ξέρω εγώ αυτό το πράγμα. Ούτε καλά τραγουδάω ούτε καλά χορεύω (γέλια). Κοίταξε, κανένα επίδομα ανεργίας βγάζουμε, κανένα μισθό διορθώνουμε, αλλά τέτοια πράγματα… Είμαι στο Alter κι ό,τι μού ζητηθεί στο κανάλι στο δημοσιογραφικό τομέα θα το κάνω.

Γιατί, μήπως ήξερα ποτέ εγώ βγαίνοντας ως απλός συντάκτης στον Παπαδάκη ότι κάποια μέρα θα είμαστε απέναντι Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα γινόταν. Οι εκπομπές δεν είναι των δημοσιογράφων. Οι εκπομπές είναι των ανθρώπων που τις παρακολουθούν. Ο τηλεθεατής έχει τη δύναμη της εκπομπής.

Εμάς μας δώσανε εκατοντάδες θέματα πέρσι οι τηλεθεατές. Επίσης, ο τηλεθεατής έδειξε ότι δεν υπάρχουν πια ούτε βασιλιάδες ούτε βασίλισσες. Προσωπικά το μόνο που ήθελα πάντα ήταν να με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα. Κι έτσι έγινε. Μακριά από εμάς τα βεντετιλίκια.»

Read More

And More