Tα DOS & DONTS της παραλίας

Οι εποχές που φορούσες το μαγιό σου, έριχνες κάτι πρόχειρο πάνω σου και έφευγες για την παραλία, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Περνάς αρκετές ώρες εκεί, σε βλέπει αρκετός κόσμος, άρα το στιλ σου πρέπει να σε ακολουθεί ακόμα και στους αμμόλοφους

Dos
-Κάτι λευκό. Είναι τόσο κομψό και τόσο όμορφο κάτω από τις ακτίνες του ελληνικού ήλιου. Χρωματιστά αξεσουάρ για ένα πιο ποπ ύφος, χαϊμαλιά για ένα πιο grunge look, χάντρες για ένα πιο έθνικ ύφος. Η τελική επιλογή, δική σου…



Becky Blouse 99 ευρώ, ΜΟNSOON.

-Διαφάνεια. Η διαφάνεια στο φυσικό της περιβάλλον. Απενοχοποιείται και απεγκλωβίζεται από την προκλητικότητα που συνήθως υπονοεί.

-Αέρινα υφάσματα που διαγράφουν το σώμα. Επιλογή που δίνει κίνηση και αποκτά μια ερωτική χροιά. Ένα “κλείσιμο” του ματιού στον ρομαντισμό.

-Σανδάλια. Και πέρισυ και φέτος και του χρόνου και πάντα. Είτε με grecian επιρροές, είτε τα γνωστά σε όλες πια gladiator, τα σανδάλια δίνουν στο υπόλοιπο look το ρυθμό.
Φρόντισε να υπάρχει στιλιστική αρμονία. Τα σανδάλια με τρουκς έχουν ροκ αναφορές, άρα δεν ταιριάζουν με έθνικ καφτάνια.
Σανδάλια με πέτρες, χάντρες και έντονα χρώματα είναι must.
Σανδάλια Tribal 54 ευρώ, ΑCCESSORISE


-Σαγιονάρες. Μπαίνουν, βγαίνουν σε δευτερόλεπτα, βρέχονται και δεν παθαίνουν τίποτα και κυκλοφορούν σε υπέροχα ποπ χρώματα δίνοντας στο στιλ την απαραίτητη διάθεση που του χρειάζεται.

-Τα έντονα χρώματα. Φλούο κίτρινο, έντονο φούξια, πράσινο, μπλε, λαχανί… Καλοκαίρι σημαίνει φως και χρώματα σημαίνει αισιοδοξία. Άρα;

-Οff-white αποχρώσεις όπως είναι το εκρού και το ζαχαρί. Είναι οι τόνοι που προσδίδουν την αίσθηση της ανεπιτήδευτης κομψότητας και που έκαναν σαρωτική είσοδο αυτή τη σεζόν.

-Καπέλα. Όχι μόνο για το στιλ αλλά και για προστασία από τον ήλιο. Ένα παναμά ή ακόμα και ένα με τεράστιο μπορ -στην παραλία μπορείς.

Καπέλο από Ψάθα Παναμά, SHOP & TRADE


-Κοσμήματα. Δικαιούσαι να φορέσεις κοσμήματα αλλά μην το παρακάνεις. Έτσι, για να δώσεις ένα κάτι στο μαγιό σου!

Ξύλινο πράσινο βραχιόλι 8.50 ευρώ, MABO

-Μαντήλια στο κεφάλι. Είναι τόσο υπέροχα αν τα δέσεις σωστά!!!

-Γυαλιά ηλίου. Το πιο σημαντικό στιλιστικό κομμάτι της παραλίας. Βρες εδώ τον τρόπο για να διαλέξεις αυτά που ταιριάζουν στο πρόσωπο σου.

DONTS

-Τακούνια φυσικά. Και να θέλεις δεν μπορείς. Η άμμος θα σε νικήσει. Ευτυχώς!

-Οτιδήποτε μαύρο, οτιδήποτε συνθετικό, οτιδήποτε στενό. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σου αφήνουν περιθώρια. Μην το ρισκάρεις.

-Όχι έντονο μακιγιάζ, όχι αρώματα, όχι τρέσες, όχι υπερβολές, όχι, όχι, όχι…

-Γενικώς όχι στις υπερβολές. Δεν ταιριάζουν με το φυσικό περιβάλλον. Η απλότητα είναι το παν. Το αποδεικνεύει άλλωστε και η φύση.

-Όχι στο επιτιδευμένο, στο δήθεν, στο στημένο. Η παραλία θέλει χαλαρότητα.

-Όχι στα κασκετάκια. Υπάρχουν τόσες επιλογές στη μόδα. Γιατί να καταφεύγεις σε κλισέ;



Read More

And More