Προκήρυξη Σέχτα: Απειλούν και πάλι με αίμα. Ποιους στοχεύουν.

”Έχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας. Η Σέχτα Επαναστατών δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας. Τα όπλα μας είναι έτοιμα να μιλήσουν”, γραφεί η τρομοκρατική οργάνωση στη προκήρυξή της την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ”.

Μία προκήρυξη η οποία απειλεί με αίμα και είναι στο στυλ της 17 Νοέμβρη. Προβάλλει τον οπλισμό της με φωτογραφία της στην οποία φαίνονται 12 πιστόλια, ένα περίστροφο, τρία Καλάσνικοφ και ένα ημιαυτόματο. Τονίζει πως για να σωθεί η χώρα πρέπει τα πάντα να καταστραφούν:”Έχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας. Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το μοιρολόι της κοινωνίας για το δυσοίωνο μέλλον της δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή. Μόνο μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και των σημερινών κοινωνικών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής”.

Σύμφωνα με ”ΤΑ ΝΕΑ” ο συντάκτης της προκήρυξης κάνει επίδειξη δυναμισμού και δεν μπαίνει στο κόπο να ”δικαιολογήσει” με ιδεολογικό στίγμα αυτό που αντιλαμβάνεται η οργάνωση ως αντάρτικο της πόλης. Συγκεκριμένα γράφει: ”Η Σέχτα Επαναστατών δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας. Τα όπλα μας είναι έτοιμα να μιλήσουν”.

Αναφέρει μάλιστα την εκπαίδευσή της πάνω σε νέες τεχνικές όπλων, την δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, ακομή και τη δημιουργία πλέγματος προστασίας για τους ενόπλους. Παραδέχονται ότι ήξεραν τα πάντα, για την κάθε κίνηση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Οι τρομοκράτες της Σέχτας απειλούν ευθέως τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και αναφέρονται στους εκδότες και δημοσιογράφους Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Γ. Κουρή και Θ. Αναστασιάδη, Π. Κωστόπουλο, Γ. Παπαγιάννη και τον επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά. Οι τρομοκράτες εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους τους αστυνομικούς- αυτήν τη φορά εξειδικεύουν σε εκείνους που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ- αλλά βάζουν και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εισαγγελείς και τους διευθυντές των φυλακών. Μάλιστα, η απειλή εις βάρος τους συνδέεται άμεσα με την κράτηση κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και με τις συνθήκες κράτησης ποινικών κρατουμένων.

Πρόκειται για την τέταρτη προκήρυξη της οργάνωσης ”Σέχτα Επαναστατών”. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ” ο συντάκτης της θυμίζει πολύ το ύφος του συντάκτη της πρώτης ανακοίνωσης. Οι περιγραφές του παραπέμπουν σε άτομο νεαρής ηλικίας. Η προκήρυξη αυτή είναι σύμφωνα με ”ΤΑ ΝΕΑ” ένα μανιφέστο απειλών.

Είναι η πρώτη φορά που επιλέγει να στείλει τυπωμένο κείμενο. Οι προηγούμενες τρεις προκηρύξεις είχαν την μορφή CD. Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η αντιτρομοκρατική , στην προκήρυξη αυτή τονίζεται ότι η οργάνωση διαθέτει μία μεγάλη δεξαμενή μελών ή υποψήφιων μελών.

Η τυπωμένη φωτογραφία του οπλοστασίου της θυμίζει πολύ τη 17 Νοέμβρη.

Read More

And More